26. lokakuuta 2013

Ihana ihaa!

Keskiviikkona oli melko huono päivä koulussa ja sehän sitten heijastui myös siihen, että päivä jatkui huonona myös kotiin päästyäni. Koska koko ammattikorkeakoulu kiukutti sillä hetkellä niiiiiiiiiin paljon, päätin etten tee mitään kouluhommia kyseisenä päivänä. Enkä muuten tehnyt vielä torstainakaan. Tai eilen. 

Keskiviikkoiltana päätin, että kynsieni kärkikuluma on jo riittävää ja päätin poistaa sen hetkiset lakkaukset. Ihan loppuun astihan en tätä taas ajatellut, koska kello taisi olla kymmenen pintaan kun ajatukseni sain. En sitten koristeluja jaksanut enää kynsilleni alkaa väsäämään, vaan menin sieltä mistä aita on matalin ja päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni water decaleja kynsilleni.

Vanhoja kynsilakkoja poistaessani huomasin, että kynteni alkavat hieman kellastua. Nyt mietinkin johtuuko kellastuminen Dermosilin kynsiä tasoittavasta aluslakasta, jota olen käyttänyt jonkin aikaa lakkauksissani aluslakkana. Olen kuitenkin lakkaillut kynsiäni jo useamman vuoden, vaikka kynsikoristelu on alkanut enenevissä määrin kiinnostaa vasta viimeisen vuoden tai ehkä parin aikana. Vaikea sanoa tarkalleen, kun aika tuntuu lentävän hurjaa vauhtia eteenpäin ja itse yritän jotenkin vain pysyä perässä. Tätä ennen siis kynteni EIVÄT IKINÄ ole osoittaneet minkäänlaista halua tai taipumusta kellastua. Ja tähän saakka olen ollut asiasta enemmän kuin onnellinen. Ehkä pitäisi jättää Dermosilin lakka toistaiseksi jäähylle ja kokeilla jatkuuko ongelma jollakin toisella aluslakalla. 

Tällä hetkellä kynsilläni kuitenkin on Dermosilin kynsiä tasoittava aluslakka. Värilakkana käytin Lumene Long Lasting Double Stay -kynsilakkaa (553 Piece of Sky - Palanen taivasta) ja sitä kynsilläni on ohutta kaksi kerrosta. Kyseinen lakka on hyvin vanha ja olen ostanut joskus ehkä ollessani yläasteella, varmaan kymmenisen vuotta sitten. Pullon kyljessä oleva "parasta ennen" päivämäärä sattuu olemaan 08/2007, mutta lakka toimii edelleen kuin uusi. Se ei ole koskaan tarvinnut edes yhtä tippaa ohentajaa! Taas yksi esimerkki siitä, että kynsilakat eivät vanhene, ainakaan kovin helposti jos niitä säilyttää hyvin. Tätä kynsilakkaa en ole käyttänyt useampaan vuoteen, sillä rehellisesti sanottuna olin unohtanut sen olemassa olon. Kohtasin sen uudelleen tehdessäni inventaariota kynsilakkalaatikollani. Eikä niitä lakkoja nyt niin paljoa ole, etten yleensä tietäisi mitä kynsilakkoja omistan. Tämä on vain joku harvinainen poikkeus. Lakkaa pullossa on 8ml ja sitä on noin puolet jäljellä. Nyt iskikin jo hätä, että mitäs sitten, kun kyseinen lakka loppuu? Sitä kun ei enää mistään saa ja lakka on mielestäni upea. 

Onko kenellekään tullut mitään vastaavaa lakkaa vastaan? 

Toivoisinkin, että joskus jostain vastaani kävelisi joku edes vähän tätä lakkaa muistuttava yksilö. Miten olen edes voinut unohtaa kyseisen lakan olemassa olon? Tuntuu, että lakka on oikea kameleontti. Väristä en osaa oikein sanoa mitä se on. Ehkä violettiin taittava ruskea, jossa on hopeaa hilettä? Hyvin vaikeasti määriteltävä yksilö. Lisäksi väri vaihtelee hieman valoisuuden mukaan, joten lakka muistuttaa hieman myös hololakkoja. 

Vasen käsi.
Lumenen Natural Code Base & Top coat (sävy 1) toimi jälleen päällyslakkana ja levitin sitä yhden kerroksen värilakan päälle. Meinasin jättää kynteni pitkästä aikaa koristelematta, niin ihastunut olin tuohon värilakkaan. Posti oli kuitenkin samana päivänä (eli keskiviikkona) tuonut MiMaxin tilaukseni, muutaman uuden leimauslaatan ja kolme arkkia water decaleja. Water decalit tilasin ihan puhtaasta mielenkiinnosta, koska niillä saa näyttäviä koristeluja aikaiseksi melko helposti. Olen jo pidempään miettinyt tilaavani kokeeksi muutamia arkkeja, mutta en sitten ole koskaan sitä tehnyt. Nyt sitten päätin tilata muutaman arkin, koska tilausta olin muutenkin tekemässä ja samalla postimaksulla ne sain. Ensimmäisenä testiin valikoitui Ihaa, kaikille varmasti tuttu surullinen aasiressukka. Ihaa on mielestäni aina ollut jotenkin hellyttävä, ehkä juuri epäonnisuutensa ja yleisen olemuksensa vuoksi. En kuitenkaan halunnut jokaiselle kynnelle ahtaa water decaleja peittämään kynsilakkaa, joten päädyinkin laittamaan siirtokuvat vain nimettömiini. Täytyy sanoa, että ihanat ovat! Ja mieli tekisi tilata jo lisää erilaisia, jotta voisin hyödyntää näitä lakkauksissani vielä useammin! Siirtokuvien laiton jälkeen laitoin vielä toisen kerroksen päällyslakkaa, jotta siirtokuvat eivät lähde karkuun. Nyt lauantaina oikeassa kädessä muutamassa kynnenkärjessä on kärkikulumaa, mutta muuten kynsilakat ovat pysyneet todella hyvin! Voi olla, että viihdyn näillä kynsillä vielä tämän ja huomisen, ihaillen suloisia Ihaa-hahmoja ja vasta huomisiltana lakkaan kynnet uudelleen.

Oikea käsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti