8. lokakuuta 2013

Vaurioituneet kynnet

Teksti kirjoitettu viikonloppuna, mutta teknisten ongelmien vuoksi julkaisen vasta nyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

Nyt silmät tai välilehti kiinni, jos et halua lukea ja nähdä kuvia vaurioituneesta kynnestä, sillä tässä blogitekstissä niitä tullaan esittelemään. Oi kyllä, päätin kerrankin jakaa tuskan muidenkin kanssa. Ja ei, en aio jättää kuvia julkaisematta. Minua toki harmittaa kynsieni tämän hetkinen huono kunto, mutta tahdon näyttää muillekin ettei ne kynsiharrastajankaan kynnet aina niin täydelliset ole. Kaukana siitä, kuten alla tulette huomaamaan! Tai ainakin minun kynnet ovat ajoittain erittäinkin huono kuntoiset, kun joudun käsiäni melko usein pesemään ja jonkin verran myös käsidesiä käyttämään. Oikeastaan minua harmitti vielä eilen illalla, mutta pitkän ahertamisen jälkeen kynsistä tuli lyhyet mutta huomattavasti paremman näköiset kuin ennen viilausoperaatiota. 

Etusormen kynnen lähtötilanne. Liuskottunut kynsi oli imaissut sisäänsä
edellisen kynsilakan väriaineita, jotka eivät lähteneet kynsilakanpoistoaineella. 

Kuten jo aiemmin taisin mainita, kynsiäni on viime aikoina tapaturmaisesti katkeillut useampi. Viimeinen niitti tuli eilen, kun kannoin kellarikomerosta talvivaatteita sisälle ja vastaavasti vein kesävaatteita kellariin säilytykseen. Yhtä laatikkoa kantaessani, tai tarkemmin sanottuna laskiessani lattialle, kynteni jäi jotenkin alle ja katkesi.... Tästä kiukustuneena päätin, että nyt sitten lähtevät kaikki kynnet kerralla lyhyiksi. Olin jo aiemmin miettinyt kaikkien kynsieni viilaamista lyhyiksi, mutta vasta eilen sen tein katsellessani Dancing on Icea televisiosta. Nyt kynnet eivät enää ole niin selkeästi eri mittaisia, mitä ne vielä eilen olivat. Olin toki pisimpiä kynsiäni viilannut lyhyemmiksi jo aiemmin, jotta ero niiden ja lohjenneiden kynsien välillä ei olisi niin suuri. 

Sama etusormen kynsi kun yllä. Nyt kynsiviila oli ehtinyt jo hieman pahimpia
tuhoja korjailemaan ennen kuvan ottoa.
Lisäksi minua harmitti oikean käteni etusormi, josta kynsi katkesi ensimmäisenä (näkyy kuvissa). Kynsi katkesi silloin niin pahasti, että jouduin sen kynsisaksilla leikkaamaan pois ja sen jälkeen kynsi onkin liuskoittunut. Minun kynteni rupeavat liuskoittumaan herkästi, jos niitä joudun kynsisaksilla käsittelemään. Tämän takia yleensä turvaudun kynsisaksiin vain ja ainoastaan äärimmäisessä hädässä ja käytän saksien sijaan kynsiviilaa. 


Kuvissa on nähtävissä muutos, jonka etusormen kynteni koki käsitellessäni sitä kynsiviilalla. Täytyy kyllä myöntää, että unohdin ottaa kuvan sen jälkeen, kun olin kynteni saanut viimeisteltyä :( Nyt on siis tarjolla vain lähes valmiista lopputuloksesta kuvia, pahoittelen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti