1. joulukuuta 2013

Kokeilussa vesimarmorointia hiekkalakoilla

Teksti on kirjoitettu jo perjantaina, mutta kuvat sain ladattua koneelle vasta nyt. Aloitin kuvien siirtämisen jo aiemmin, mutta akusta loppui epäonnekseni akku ennen kuin kuvat ehtivät siirtyä koneelle ja siten lataaminen jäi tälle illalle. Nyt kuitenkin viimein asiaan:


Oon jo jonkin aikaa miettinyt, että miten hiekkalakat käyttäytyisivät vesimarmoroinnissa. Eilen sitten lopulta päädyin googlettelemaan pikaisesti asiaa ja äkkiseltään en löytänyt aiheesta mitään suomeksi, englanniks en sillä hetkellä jaksanut googlailla. Facebooksin Kynsikoristelut-ryhmässä sitten päädyin kysäsemään onko kenelläkään kokemusta tai tietoa asiasta. Lopputuloksena kokeilin asiaa itse, kun riittävän nopeita vastauksia ei tälle hätähousulle tullut :)

Marmoroinnissa en edes yrittänyt mitään kovin kauniita kuvioita tehdä, sillä en uskonut marmoroinnin olevan kynsillä valokuvaamista kauempaa. Lopulta kuitenkin päädyin lähtemään näillä kynsillä tänään töihin.

Käytin kokeilussani IsaDoran Sugar Crush -sarjaa. Vasemman käden kynsiin laitoin aluslakan päälle kaksi kerrosta valkoista kynsilakkaa (Lumene Natural Code: 2 - Have fun). Oikeassa taas on yksi kerros IsaDoran Love Crush:ia (122). Halusin siis tietää vaikuttaako marmoroinnin pohjalakka miten paljon eli eroaako tavallinen ja hiekkalakka miten paljon toisistaan.

Vasemman käden kynsissä on nimetöntä lukuunottamatta (en raaskinut pikku pingviiniä vielä uhrata, on se niin söpö!) käytetty vesimarmoroinnissa kolmea lakkaa. Pohjalla käytettyä valkeaa lakkaa ja kahta hiekkalakkaa: Love Crush:ia (122) ja Diamond Crush:ia (100).Oikean käden kynsissä on käytetty samoja lakkoja. Huomasin, että hopeinen Diamond Crush (100) ei marmorointiin sovellu yhtä hyvin kuin värikkäämmät toverinsa. Se vaan ei jää riittävän näkyvänä kynnelle, vaan leviää kuin Jokisen eväät... Valkoinen myös muuttui vaaleanpunertavaksi todennäköisesti siksi, ettei pohjalakkana ollut Love Crush ollut vielä täysin kuivaa.Lisäksi jatkoin tutkimustani vielä tänään, kun töiden lakkasin nopeasti kaksi ohutta kerrosta valkoista Lumene Natural Codea pingviinin päälle, joka jäi kuultamaan valkoisen lakan alta. Halusin vielä kokeilla miten Turquoise Crush (110) ja Ocean Crush (128) käyttäytyvät. Tällä kertaa en enää lisännyt valkoista lakkaa vesimarmorointiin, käytin vain näitä kahta hiekkalakkaa.


Lopputulos: Hiekkalakat ovat vesimarmoroinnissa haastavammat kuin tavalliset kynsilakat. Kuitenkaan en niillä marmorointia täysin mahdottomana pidä! Pitää vain olla tarkkana, että missä vaiheessa kuviointeja tekee. Liian aikaisin tai myöhään tehtynä kuvion "piirtäminen" hammastikun avulla ei onnistu. Lisäksi pitää olla vielä tavallista nopeampi.... Mitään kovin kauniita taideteoksia en omilla vesimarmorointitaidoillani koe voivani edes yrittää hiekkalakoilla tehdä. Epämääräisten koukeroiden saaminen kynnelle on jo saavutus sinänsä. Nyt mietin, että millaisia eroja eri merkkien hiekkalakoilla on :D

Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos haluaa vesimarmoroinnin viedä astetta haastavammalle tasolle. Todettakoon lopuksi, että tässäkin tapauksessa harjoitus varmasti tekisi mestarin. Verrattuna eiliseen ja tämän päiväiseen, koen että kymmenentenä marmoroimani kynsi sujui huomattavan paljon helpommin kuin ensimmäiset. Ja tykkään ehdottomasti eniten tämän päiväisestä turkoosista kokeilusta. Voi olla, että tulee tehtyä vielä joskus uudelleenkin :)

Nyt rupean lakkailemaan pikkujoulukynsiä! Huomenna on työpaikkani ja lauantaina tuutoreiden meidän sosionomiryhmällemme järjestämät pikkujoulut. Kynnet yritän julkaista viikonlopun aikana. Vielä en tiedä miten koneelle ehdin, sillä viikonlopun aikataulu on melko hektinen ja sisältää paljon muutakin kuin vain pikkujouluja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti