13. joulukuuta 2013

Kuusia mettässä toteutus

Eihän se nyt taas mennyt niinkuin pienessä päässäni suunnittelin. Toisaalta, tiesin jo etukäteen ajatukseni olevan tuhoon tuomittu. Olin kyllä harjoitellut joulukuusien suhrausta paperille ja olevinaan säästinkin, kun viimeisellä löysin sen mallisen joulukuusen mikä mahtuu nätisti kynnelle ja on helppo tehdä. Noh, onnekseni sekin paperi on kadonnut ja mitään muistikuvaa ei ole, mille se kuusi ois voinut ehkä näyttää. Muistilappu varmaan lähti joulua pakoon Havajille...

Kaikesta huolimatta sain yhden hieman joulukuusta muistuttavan tuotoksen kynnelleni akryylimaalilla ja ohutkärkisellä siveltimellä. Sen jälkeen olinkin sitten valmis kaivamaan Adeninalta ostamani siirtokuvat esiin ja päätin päästä helpolla lopuissa kynsissä. Aluslakan päällä on kaksi kerrosta OPIn I Saw...U Saw...We Saw...Warsaw... -lakkaa, vaikka yksi olisi toisaalta riittänyt. Menin vain vähän tyrimään lakkauksen kanssa ni päädyin sitten tasottelemaan sitä toisella kerroksella. Ja eipähän ainakaan kuulla kärjet läpi! :D Kuusen yllä lentelee joulupukin karannut poro ja lumi on tuputettu Dependin lakalla (363), Kuvan ottojen jälkeen päätin, että pelkkä sinertävänsävynen glitter ei näytä lumelle ja tuputin hieman valkoista siihen joukkoon. Peukaloissa vilkuttelee lumiukko ja panda (lisäksi lisäsin muutamia tähtiä ikään kuin taivaalle loistamaan) ja lopuissa kynsissä onkin sitten 1-3 lumihiutaletta :) Ja kaikissa kerros päällyslakkaa ja kokeeksi ostettua Yves Rocherin pikakuivattajaa, siitä lisää jossain vaiheessa myöhemmin. Täytyy sanoa, että siirtokuvat sopii tähän lakkaukseen oikein mukavasti ja näillä kynsillä oon nyt viihtynyt. Olin tuossa eilen ja toissapäivänä yhdessä päiväkodissa sijaistamassa alle 3-vuotiaiden ryhmässä ja siellä lapset tuijotteli mun kynsiä ja jutteli niistä (osa toki jutteli myös mun peukalonkynsien hahmoille :) ). Muutama taapero oppi samalla uuden sanan, joka oli panda! Kynnet voi siis toimia myös opetusvälineenä, kun opetetaan lapsille uusia sanoja. Eipähän oo ennen käynyt lähelläkään mun mieltä tuommonen ajatus, mutta mikäs siinä :D Lisäksi kynsien avulla saatiin yksi about vuoden ikäinen taapero istumaan puolisen tuntia hiljaa ja nätisti paikallaan joulukirkossa :)


Ja loppuavautumisena voin manata mun käsien jatkuvaa tärinää. Tää on joku perinnöllinen juttu (valitettavasti) ja sitä on esiintynyt joka sukupolvessa vähintään kahdella ainakin viidessä sukupolvessa. Itsehän olen tietenkin yksi niistä, joka tän on perinyt. Mahdollisesti tärinää esiintyy vielä useammassa sukupolvessa, mutta ei vaan enää voi tietää, kun ei ole enää ketään keneltä kysellä. Mummoni muistaa, että hänen äidillään ja mummollaan on tärissyt kädet myös. Kukaan ei tiiä mistä johtuu, mutta ei asia lääkäreitä kiinnosta ja siten ei pahemmin olla tutkittu syitä (keneltäkään suvusta). Mut tää jatkuva tärinä, joka pahimmillaan kovenee sellaiseksi, että kynäkin lentää kädestä (ja lentää muuten pitkälle!), on melko häiritsevää ajoittain. Kynsiä koristellessa ajoittain turhautuminen on maksimaalista, mutta vielä enemmän turhauttaa poistaa levinneitä lakkauksia kynsinauhoilta. Vaikka miten huolellinen olisin, niin aina onnistun tutisevilla käsilläni saamaan lakkaa myös kynsinauhoille. Jos en joka sormessa, niin ainakin muutamassa. Se mua ei sinänsä haittaa, että lakka leviää kynsinauhoille, mutta mua häiritsee puhdistaminen: yrittää miten huolellisesti vain poistaa lakkoja kynsinauhoilta, niin välillä tuppaa lähtemään puolet lakkauksesta mukana, kun käsi vähän horjahtaa. Tai vaihtoehtoisesti ei osu edes siihen kohtaan, mistä pitäisi ylimääräisiä lakkoja poistella. Argh!

Täytyy kyllä sanoa, että kuvat ei taas tee oikeutta lakkaukselle. Kynnet olivat hyvin haastava kuvattava, jälleen kerran. Lakka on kynsillä kuitenkin paaaaaaaljon tummempi sininen, kuvissa valo vääristää. OPI on todella tumman sinistä, tietyssä valossa lähes mustaa. Jotain ehkä kertoo se, että lakkauksissa joulukuusi ja panda eivät erotu läheskään noin selvästi, vaan rajat hieman häivyttyvät taustaansa. (Voiko noin ees sanoa?) 

Käytetyt lakat:
*Lumene Natural Code - Base & Top Coat
*OPI - I Saw... U Saw... We Saw... Warsaw...
*Depend - 363
*Yves Rocher pikakuivattajaJa lopuksi ylivaloitettu kynsi, jotta
pandastakin näkyisi mustat kohdat :)

Elämäni ensimmäinen ulkomaille tehty tilaus sisälsi paljon kaikenlaista. Kosmetik4less -verkkokauppaan olen meinannut jo pitkään tehdä tilausta, mutta Paypal tunnusten puuttuessa se on aina jäänyt. Nyt jokin aika takaperin sitten viimein ryhdistäydyin ja loin tunnukset. Paketista noin puolet oli pikkusiskojen joululahjoja ja noin puolet tuli minulle itselle :) Minulle jäävistä tuotteista tulee postausta jossain vaiheessa, kun teen erillisen ostospostauksen. Muun muassa kotiutin viimeinkin China Glazen Ruby Pumpsin ja Fairy Dustin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti