13. tammikuuta 2014

Haaste: Varastot tyhjiksi

Passion fol Nails -blogin Suvilla oli viime vuoden aikana Varastot tyhjiksi -haaste, jonka tarkoituksena oli lyhyesti sanottuna saada käytettyä pois mahdollisimman paljon mitä erilaisempia purkkeja ja purnukoita. Ja tietysti olla ostamatta tilalle vastaavaa määrää uusia. Näin ollen saatuaan haasteen päätökseen, Suvi haastoi postauksessaan lukijoita ottamaan haasteen vastaan tälle vuodelle.  

Mun ensimmäinen ajatus oli "Nääh, eihän mulla nyt kovin montaa purkkia ja purnukkaa ole" . Hetken mietittyäni, jouduin kuitenkin tunnustamaan tosiasioita itselleni ja myöntämään, että vasta edellisenä päivänä olin ihmetellyt mitä erilaisempien purkkien ja purnukoiden olemassa oloa ja määrää. Näin ollen päätin sit kuitenkin ottaa haasteen vastaan, vaikka tiiän jo nyt että tää voi olla Mission Impossible. 

Lähden tähän haasteeseen avoimin mielin ja en aio purkkien määrästä tulla stressaamaan. Tai siitä tuleeko niitä lisää vai väheneekö ne, toivottavasti vähenevät. Ajattelin kuitenkin, että voisin yrittää olla ostamatta mitään uutta ennen kuin kaikki vastaavat tuotteet on käytetty pois. Tiedän jo kaappeihin katsomatta, että mulla on kahta asiaa yli omien tarpeiden: rasvaa ja saippuaa. Saa nähdä mitä muita tuotteita on tullut hamstrattua.

Kuvaan koko tuon sekalaisen seurakunnan, joka mulla kaapeissani on ja teen siitä jonkinlaisen oman, niin sanotun aloituspostauksen. Sen jälkeen teen postauksia sitä mukaa, kun asiasta jotain kerrottavaa on. Samalla voin itse seurata mitä on tullut hankittua lisää ja mistä oon päässyt eroon. Oikeastaan ootan tätä mielenkiinnolla, jotta näen mitä kaikkea oikeasti tulee käytettyä, minkä verran ja mitä tulee ostettua tilalle. Koska faktahan on, että ei mulla kaikki noi purnukat ole kovinkaan aktiivisessa käytössä. Väittäisin, että moni purkki ja purnukka taitaa kuvitella olevansa koriste-esine ennemmin kuin käyttöön tarkoitettu tuote ja siten niitä kohtelenkin. Valitettavasti. 

Lisätavoitteeksi voisin yrittää ottaa sen, että kunhan tää vuosi on kulunut loppuun ja haaste päättynyt, niin osaisin ostaa vaan sellaisia tuotteita mitä oikeasti tarvitsen ja käytän! Eli ei enää mitään heräteostoksia, jotka jää sitten lopulta vain pyörimään kaappeihin. Ainahan sitä voi ainakin toivoa?

Loppuun sopiikin kuva Kosmetik4lessin viimeisimmästä tilauksesta marraskuun lopulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti