24. tammikuuta 2014

Her Rose Adagio

Kuten mainitsin muutama postaus sitten esittellessäni Zoyan Dreamilla lakkaamiani kynsiä, tilasin jouluaatonaattona CesarsShopista ensimmäiset Zoyan ja A Englandin lakkani. Tänään vuorossa A England ja Her Rose Adagio. 

Ennen tilauksen tekemistä olin jo hetken ajan ihastellut A Englandin hololakkoja ja aatonaattona päätin lopulta ostaa yhden. Oikeastaan mieli olisi tehnyt kotiuttaa vähintään kolme neljästä, mutta pienen pohdinnan jälkeen päädyin valitsemaan yhden. Ainoastaan Dancing With Nureyev ei sykähdyttänyt ihan niin paljoa, joten kamppailu käytiin Her Rose Adagion, Encore Margotin ja Fonteynin välillä. Oikeastaan haluaisin kotiuttaa loputkin, ehkä sitten kesällä?

Ensimmäisen Ballerina -kokoelman lakan oston perustelin omalla balettitaustallani. Kaikessa tyttömäisyydessään siinä oli jotain mistä pidin paljon, vaikka inhosinkin niitä uimapuvun näköisiä vaaleanpunaisia balettiasuja yli kaiken (onneksi sain treenata pitkillä housuilla ja t-paidalla!). Oon äärimmäisen huono venyttelemään ja todennäköisesti itsekurikin on kaikessa olemattomuudessaan kisailemassa maailman kärkisijoista. Baletissa joutui kuitenkin pakosti venyttelemään sekä ennen että jälkeen treenin, joten se tuli tehtyä pakosti. Lisäksi laji vaatii tiettyä kurinalaisuutta, jos meinaa kehittyä. Kunnianhimoa sentään löytyi omasta takaa. Jouduin kuitenkin tekemään kuudennella luokalla ollessani päätöksiä, kun nilkan nivelsiteet menivät talvella liukastuessani ulkona. Kevään yritin sinnitellä, mutta eihän siitä mitään tullut. Lopettamispäätös kypsyi hiljalleen kevään aikana, sillä en halunnut treenata vain puoliteholla ja silloin, kun nilkalle sopi. Yleensä ei sopinut. Lopulta lopetin tanssimisen kokonaan ja keskityin nilkan kuntouttamiseen enemmän ja vähemmän. Vei silti vuosia saada nilkasta edes suunnilleen toimintakuntoinen. Täysin normaalia siitä ei enää koskaan tule.


Ballerina -kokoelma on saanut inspiraation yhdestä maailman tunnetuimmasta klassisen baletin balleriinasta: Margot Fonteynista. Ihailen Fonteynia muun muassa siksi, että hän jäi eläkkeelle vasta noin 60-vuotiaana! Yleensähän balleriinoilla eläkeikä kolkuttelee ovelle siinä 45 ikävuoden kieppeillä. Itseasiassa myös Fonteynille oli jo eläkekorttia väläytelty, mutta puheista huolimatta hän alkoi tanssia itseään puolta nuoremman Nureyevin kanssa. Ja tanssi muuten vuosia ennen kuin jäi eläkkeelle. Ei voi kuin ihailla! 

Ja sit palataan siihen alkuperäiseen aiheeseen: kynsille pääsi siis A Englandin Her Rose Adagio. Lakkavalintaan saattoi liittyä toive aurinkoisesta pakkaspäivästä, mutta eihän se nyt ihan toteutunut. Kirkasta kyllä oli, muttei kuitenkaan aurinkoista. Kynsillä on vähän kynnestä riippuen kaksi tai kolme kerrosta HRA:ta ja yksi kerros Sechen pikakuivattajaa. Nimettömissä Lumenen Sand Storm / Hiekkamyrsky, apuvälineenä toimi koristeteippi, jonka kanssa tullaan nykyisin melko hyvin jo toimeen.

Tässä näkee hyvin käsiä vaivaavan mummotaudin! Iho on ryppyinen ja ei
mitenkään kovin kaunis. Pienenä yksityiskohtana voisin kertoa, että
kädet on rasvattu noin 10 minuuttia ennen kuvan ottoa. Öljyäkin kuluu.
 

Näistä tuli kyllä oikein kivat, tykkäsin! :) Melko neutraalit värimaailmaltaan, mutta silti näyttävät. Ja auringossa holo oli kerrassaan upea (onneksi aurinko sentään vilahti eräänä päivänä hetken ajan), vaikka ei siinä ollut mitään valittamista pilviselläkään säällä tai sisätiloissa ollessa.

Käytety lakat:
Lumene Natural Code - Base & Top Coat
A England - Her Rose Adagio
Lumene - Sand Storm / Hiekkamyrsky
Seche Vite

Postauksen linkit on ihan vaan teitä varten, en hyödy niiden klikkailusta millään tavalla!

2 kommenttia:

  1. Ihanat kynnet, sopivat nuo lakat hyvin toisiinsa :) sie olet siis kokenut saman kohtalon kun minäkin, itse liukastuin viidesluokkalaisena reilu kymmenen vuotta sitten ja nivelsiteet menivät. Sanoivat jo silloin, että ei tule paranemaan kokonaan ja saattaa tarvita leikkausta. Sen jälkeen ne nivelsiteet ovat revähtäneet 4 kertaa uudelleen ja tuo nilkka oireilee tänä päivänäkin, että esimerkiksi juoksemisesta ei tule mitään ja on kausia jolloin käveleminenkin sattuu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tykkäsin kyllä itekin kovasti näistä kynsistä. Joo, miulla meni aikanaan kanssa nivelsiteet ihan tuusannuuskaks. Asiaa ei toki oo auttanut, että nilkka on muljahdellu ympäri sen jälkeenki niin monta kertaa etten laskuissa oo pysynyt. Miulle aikanaan kerrottiin leikkauksen mahdollisuudesta, mutta en sitä halunnut (ja ei neurologikaan sitä suositellut mitenkään lämpimästi), kun riskit oli niin suuret ja paranemisesta annettiin vaan noin 50% todennäköisyys. Tuttu tunne, että juokseminen on mahdotonta ja kävelykin ajoittain. Onneks mulla on lasikuitutuki olemassa pahimpia päiviä varten. On tässä onneks tuon kanssa oppinut jo elämään, nykyään tietää jo melko hyvin mitä voi ja mitä ei voi tehdä ja osaa tunnistaa ennakko-oireet alkavasta kipuilusta.

      Poista