14. tammikuuta 2014

Skittlette vai skittle, miten se nyt meni?

Skittle, skittlette, mix n' match.... Rakkaalla lapsella on monta nimeä, muuta niin tuntuu olevan persoonallisuuksiakin. Ainakin tässä tapauksessa. Ja näissä termeissä on äärimmäisen helppo mennä sekaisin. Voin myöntää, että mulla ainakin kesti hetken ennen ku opin muistamaan kumpi on skittle ja kumpi skittlette. Lopulta onnistuin painamaan asian mieleeni kehittelemällä pienen muistisäännön. 
Skittle on sanana lyhyempi kuin skittlette, sen lisäkäksi skittlette sanan loppu toistaa tuota tupla teetä. Joten skittlessä kaikki kynnet on erilaisia, mutta skittlettessä taas vähintään kaksi kynsistä on samanlaisia eli niissä on toistoa. Tähän muistisääntöön en oo soveltanut enää mitään värirajoitteita, koska muuten ymmärrys ei enää riittäisi....
Tajusko kukaan mitä hain takaa? 

Lisäksi on mix n' match kynnet, jotka hämmentää soppaa vielä hieman lisää. Itse ajattelen, että mix n' match on termi, joka sisältää sekä skittlen ja skittletten. Vähän niinkuin yläkäsite, joka sitten jakautuu vielä tarkempiin alakäsitteisiin, tässä tapauksessa skittleen ja skittletteen. Tai vaihtoehtoisesti kaikki kynnet ovat mix n' match -tyylillä toisiinsa soveltuvia, joko värien, koristeluiden tai muun vastaavan puolesta ja joukkoon kuuluvat sellaiset kynnet, joista ei voi varmaksi sanoa ovatko skittle vai skittlette. (Rivien välistä luettuna: en oo täysin varma mitä mix n' match varmasti tarkoittaa, joten termin "selitys" riippuu päivästä, mielialasta, tähtien asennoista ja muusta pienestä.)Näistä seuraavista kynsistä en oo ihan varma, että onko kyseessä skittle vai skittlette. En nimittäin osaa päättää onko peukku ja nimetön samanlaisia vai erilaisia. Niissä on kuitenkin samat lakat ja ne on toteutettu samalla periaatteella eli teippaamalla, ainoa ero on teippaussuunnassa. Eli periaatteessahan ne on samanlaiset, kuviointi vaan menee eri suuntaan ja se tekee kynsistä hieman erilaiset. Taidan kuitenkin olla sitä mieltä, että samanlaiset ne on ja siten tää lakkaus olisi skittlette. Tai ehkä kuitenkin skittle.
Mitä mieltä te ootte?

Kuten jo viime kynsipostauksessa mainitsin, tykästyin synttärikynsien värimaailmaan ja siitä sain inspiraation näille kynsille. Ihme kyllä teippauksetkin onnistuivat melko hyvin ja viime kerralla havaitusta täydellisestä teippauskatastrofista ei ollut tietoakaan. Tais vuorovedet, tähtien asennot ja muut vastaavat olla kerrankin kohdillaan. En siis valita! Nyt ehkä jopa uskaltaa kaivaa teipit useammin esille, kun niillä saa onnistuessaan kivaa jälkeä aikaiseksi. Teippaus on muuten vähän kuin vesimarmorointi: onnistuessaan kaunista ja helppoa, mutta epäonnistuessaan se aiheuttaa äärimmäistä hampaiden kiristelyä.

Lakkausta en suunnitellut kovin paljoa etukäteen, joten ajatus tarkentui vasta lakatessa. En vaan ymmärrä, että miksi aina pitää aloittaa kynsien lakkaaminen siinä vaiheessa, kun pitäisi alkaa harkita nukkumaan menoa? Nää kynnet sain valmiiksi joskus puolen yön jälkeen ja aamulla piti herätä 6.20, joten silloin olin hieman eri mieltä siitä miten kannattava edellisiltainen inspiraatio oli ollut. Oli kaksi asiaa, joka jäi harmittamaan valmiissa kynsissä. Ensimmäinen oli kiire nukkumaan. Sen takia kynsistä on nähtävissä, että olen yritettänyt mennä sieltä mistä aita on matalin ja tie lyhin. Muistamatta, että se lyhin tie voi olla täynnä kuoppia.... Toisin sanoen kynnet ei ole ihan niin hyvin tehty, kuin olisin toivonut. Tästä todisteena vasemman käden pikkurillin kynnessä oleva aivan järkyttävä lommo strassin alapuolella. (Lommo tosin ei näy teille kaikessa kauneudessaan.) Toinen harmituksen aihe on kynsilakkojen tuleva poistaminen. Sain viimein käsiini paljon puhutun ja mielipiteitä jakavan IsaDoran Peel Off Basen. (Tapiolan Stockalle jäi mun ostosreissun jälkeen näitä vielä useita, jos jotakin espoolaista mietityttää saako näitä vieläkään ostettua mistään.) Herääkin kysymys miksi en kokeillut laittaa sitä näiden lakkausten alle? 

Käytetyt lakat: 
* Lumene Natural Code Base & Top Coat (1)
* KoneHelsinki - WL01 (pikkurilli ja etusormi)
* Color Club - Evolution (nimetön ja peukalo)
* IsaDora - Turquoise Crush 110 (nimetön ja peukalo)
*OPI - Can't Find My Czechbook (keskisormi)
* Seche Vite

Muut tarvikkeet: 
* Kirkkaita strasseja (kaikki muut kynnet, paitsi etusormien)
* Sinivihreää glitter dustia (etusormi)
* Teippi

2 kommenttia:

  1. Voi hyvänen aikaaa :D mun yks lemppariväri yhdistettynä glitteriin - upeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Turkoosi on kyl yks omiakin lemppareita! Eikä tuossa vaaleansinisessäkään valittamista ole.

      Poista