27. tammikuuta 2014

Vaikeuksien kautta voittoon!

Nyt alkaa tuntua sille, että mulla menee kaikki pieleen liittyen kynsiin. Saa nähdä millon pohja tulee vastaan, koska sillon suunta ei oo ku ylöspäin! Ellei sit jää kyntämään sitä pohjaa...

Mulla on viime aikoina ollu epäonnea. Tai sille ainakin tuntuu. Ja nyt tuntuu sille, etten osaa enää ees lakata. Tai sit vika on lakoissa. Tai mun kynsissä. Todennäköisesti viimesimmissä. Hiljalleen on alkanut tuntua sille, että vapaan kasvun raja on äärimmäisen selkeä ja se ei peity kuin ehkä noin miljoonannella lakkakerroksella. Ja ihan niin montaa kerrosta en lakkaa halua kynsilleni sohia. Rajansa kaikella. Nykyään kuitenkin tuntuu, että kolme kerrosta on normaali määrä, neljääkään en jaksa enää ihmetellä. Vai onko sitä vaan ite tullut kriittisemmäksi? Vai oonko vaan viime aikoina onnistunut käyttämään pääasiassa heikommin peittäviä lakkoja ja sen myötä unohtanut omistamani muutamalla kerroksella peittävät lakat?

Näitä kynsiä tein huimat kolme (3) päivää! Ensimmäisenä päivänä yritin kahdesti ja epäonnistuin totaalisesti, sillä aina onnistuin ruttaamaan lakat. Kaikista kynsistä. Tai ainakin suurimmasta osasta. Onnistuin siinä myös Sechen kanssa, vaikka istuin vain paikallani. Miten se on ees mahdollista? En päässyt kummallakaan kerralla lähellekään koristeluvaihetta. Lopulta sitten päädyin seuraavana päivänä aloittamaan kokonaan alusta (jälleen kerran...) ja lakkaamaan kerroksen sillon ja toisen tällöin. Siihen menikin sitten koko päivä ja valmista ei tullut. Kaikenlisäksi sain aiheutettua lakkauksiin pieniä ruttuja, vaikka niitä yritin kaikin keinoin välttää. Onneksi ylimääräinen lakkakerros korjasi asian. Ärsyttää! Noh, kolmantena päivänä sitten lakkasin viimeiset kerrokset ja taiteilin koristelut.Idea kynsiin tuli alunperin kovana paukkuneista pakkasista (jotka tällä hetkellä on enää kaukainen muisto) ja mun ikkunalaudalla olevasta joulukoristeesta. Tai "joulukoristeesta" eli maljakosta, jossa on tuollaiset hieman koristeellisemmat jouluvalot ja niiden seassa pieniä, irtonaisia valkoisia ja turkooseja glitterpalloja. Joulun jälkeen tein siitä virallisesti talvikoristeen, koska sillon ei vielä lumesta ollut tietoakaan ja halusin säilyttää tuon tuomassa hieman edes piristystä synkkyyteen.

Inspiraationa toiminut jouluvalomaljakko.

Rehellisesti sanottuna tällä epäonnella kyllä leimaaminen epäilytti, mutta halusin lumihiutalekynnet ja valkoisella ei jostain sattuneesta syystä näy valkoiset decalit eli ainoa vaihtoehto oli leimata. Muutamat leimat jouduin pyyhkäisemään pois, mutta sen otettuani pienen aikalisän leimaamiseen se alkoi sujua. Kynnet aiheutti siis runsaasti hampaiden kiristelyä ja hiusten repimistä tukottain. Ei oo ihan äsken tuntunut näin vaikealle kynsien tekeminen. Tuntuu, että näiden kynsien osalta kaikki meni pieleen, mikä vaan voi mennä. Mutta kun tiesin mitä halusin, niin ei voinut muuhunkaan tyytyä. Ja kyllä muuten kannatti taistella! Kynsistä tuli sellaiset kuin olin kuvitellutkin. (Mitä nyt alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen päädyin lumihiutalekynsiin lisäämään Fairy Dustia ja strassit.) Nyt voin huokaista helpotuksesta ja hykerrellä onnellisena. Voitto! Kynsiä katsellessa oon kuitenkin valmis unohtamaan kaikki hautomani murhanhimoiset ajatukset kynsilakkoja ja -koristeita kohtaan. Itseasiassa peukalon ja nimettömän lumihiutalekynnet on kovinkin kivat, vaikka itse sanonkin! :)

Mitäs tykkäätte? 
Kannattiko mun taistella tää taistelu, vai oisko suosiolla pitänyt vaan luovuttaa?
Aluslakan, tavallisen päällyslakan ja Sechen lisäksi kynsiltä löytyy seuraavanlaiset kuorrutteet:
Peukalo ja nimetön: GT - White (3 kerrosta), CG - Fairy Dust (1 kerros)
 ja leimoissa: OPI - Can't Find My Czechbook ja Depend - 223.
Etusormi ja pikkurilli: Kone Helsinki WL01 (4 kerrosta).
Keskisormi: GT - White (2 kerrosta) ja OPI - Solitaire (3 kerrosta).

Ylläolevan sekametelisopan lisäksi pelkistetymmin käytetyt lakat:
Lumene Natural Code - Base & Top Coat
Gina Tricot - White
Flormar / Kone Helsinki - WL01
China Glaze - Fairy Dust
OPI - Solitaire
OPI - Can't Find My Czechbook (leimauksessa)
Depend - 223 (leimauksessa)
Seche Vite

Lisäksi:
Kirkkaat strassit

Apuvälineitä:
Konad m59 -laatta
Muut leimausvälineet
Strassikynä


Psst.... Kuvat on muuten otettu vasta muutama päivä lakkauksen teon jälkeen (koska epäonni!), joten pientä kärkikulumaa on jo havaittavissa. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, ei se niin suurta onneksi vielä noissa kuvissa ole :)

8 kommenttia:

 1. Kyllä jaksoitkin taistella, oikein ihanat tulikin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa joo, vaikka lähellä oli etten heittäny kaikkia kynsitarvikkeita ikkunasta pihalle :) Kiitos!

   Poista
 2. Kyllä ankara taistelu epäonnistumista vastaan kannattaa aina! Ihanat :)

  VastaaPoista
 3. Todellakin taistelun arvoista! UPEAT!

  (ja tuijottelin näitä niin kauan, että vieressä istunut mieheni kysäisi, että "mitä sä oikein etsit siitä kuvasta?" )

  VastaaPoista
 4. Kärsivällisyys palkittiin! Aivan mielettömän kauniit kynnet teit <3

  VastaaPoista