24. maaliskuuta 2014

The 31 Day Challenge / Day 7

Tää postaus on kirjoitettu jo pari viikkoa sitten, mutta selkäkipujen takia kuvat jäi silloin käsittelemättä. Ja jostain syystä kynsipostaus ilman kuvia on aika turha, joten tämä jäi julkaisematta. En kuitenkaan jaksanut alkaa postauksen aikamuotoja enää uudelleen muotoilemaan, joten viipaloidut sormet ja selkäkivut on tässä vaiheessa pelkkä muisto :) Loppuun tosin liitin pienen tarinan tyngän siitä, miten tälle lakkaukselle kävi... 

***

Kah, se o tuas uus päevä. Huastees ol jo sinistä ja punasta, ol keletasta ja oranssiiki suatto olla. Vae olkoha sittenki harmoota, mää ja tiijjä, ei kaekkee voe muistoo. Ja taeshan tuota olla jottai muutakkii. Mut tännää o mustoo ja valakosta, ko tuo haaste sannoo nii! (Ja ei, tää ei ole espoolaisen pilkkaversio savon murteesta. Oon siis savolainen yhä edelleen, vaikka nykyisin Espoossa asunkin. Tosin saatan hieman myöntää liiotelleeni tuossa yllä. En miekään ehkä ihan noin levveetä savvoo puhu! Ainakaan enää :D )

Jäin muuten miettimään, että millasta ois joku kerta vääntää postaus kokonaan savoks? Tai siis "vääntää", koska ei tässä väkisin vääntää tarttee, kieli vääntyy ja kääntyy ihan itekseen. Aika selkärangasta se murre edelleen tuntuu tulevan, kun suurimman osan iästä kuitenkin tullut puhuttua savoa suomen sijaan ;) Tarviisko siihen tulkkia, että ymmärtäisitte kaiken? (ja siitä se ajatus sitten lähti........) Palatakseni kynsiin, on siis haasteen 7. päivä. Mun ensimmäinen ajatus oli ranskalainen manikyyri, mutta sen jälkeen sain muitakin ideoita. Ne ideat kuitenkin tuhoutui siinä vaiheessa, kun onnistuin viipaloimaan muutaman sormen. Edellisten lakkausten poisto oli hieman haastavaa haavojen takia, joten päätin etten tahdo koko kynnelle värilakkaa. Vaihtoehdoksi siis jäi ranskalainen manikyyri, koska sen poistaminen on helpompaa. Mutta eipä se haittaa, lakkaus se on tämäkin! Ja viipaloinnista johtuen saatte tuijotella tärähtäneitä valokuvia oikeasta kädestä. Vasen pysyy vielä hetken aikaa kameralta piilossa, kun noita tulehtuneita haavoja hoivailen paremmiksi...


Lakkausta oli kiva tehdä, mutta olisin ehkä voinut valita hieman vähemmän aikaa vievän tavan lakata kynnet. Nyt jokainen lakkauksen raja on koristeltu Ginan Salt & Pepper -lakasta ongituilla valkoisilla heksaglittereillä. Peukalossa ja nimettömässä on lisäksi koristeena muutamat mustat. Mun selkä jossain vaiheessa alkoi vihjailla, että oon käyttänyt lakkaukseen ihan liikaa aikaa. Jo muutaman viikon verran vaivanneet selkäkivut ärtyivät melkoisesti tän lakkauksen takia ja jouduin keskeyttämään saatuani vasta toisen käden kynnet valmiiksi. Sitten piti pitää taukoa loppupäivä ja jatkaa lakkailua seuraavana aamuna. Mutta kynnet sain kuin sainkin valmiiksi! :) Tosin vasemmasta kädestä on havaittavissa glittereiden asettelusta, missä vaiheessa kivut on alkanut olla melkoisen kovat.... Viiva ei ole siinä enää ihan niin suora, kun oon nopeasti lätkinyt kynnelle glitterit loppuun. Näistä kynsistä tuli kuitenkin kaikessa "yksinkertaisuudessaan" kivat, tykkään! :) Parempi tykätäkin, kun näitä kynsiä taidan tuijotella hetken jos toisenkin. Nyt vaan hieman harmittaa se, että muiden blogeissa näkyy kivoja värikkäitä kynsiä ja haluaisin sellaiset itsellenikin. Möh.Käytetyt lakat:
Lumene Natural Code - Base & Top Coat
Essie - Sugar Daddy (x2)
Gina Tricot - Black (x2)
Gina Tricot - Salt & Pepper
Seche Vite

Muut käytetyt välineet:
Kynsitarrat
Muovialusta (glittereille)
Dotting Tool (glittereille)

***

Loppuun vielä haluan näyttää miten tälle lakkaukselle kävi. Ollessani eräänä päivänä Sellossa käymässä, huomasin yhdestä kynnestä tippuvan kynsilakan isona laattana. Tarkemmin muita kynsiä tutkittuani huomasin kynsilakan ilmaantuneen muutamasta kynnestä. Kynsilakan alle oli siis muodostunut ilmakupla. Ei muuten hymyilyttänyt, sillä edellisenä päivänä ilmakuplista ei ollut tietoakaan. Lisäksi ilmaantuneesta peukalon kynnestäkin lähti lakka ennen kuin kotia asti pääsin.... Räyh! Pahoin pelkään, että tää on jälleen Sugar Daddyn syytä :( Mulle on käynyt samalla tavalla kerran aiemminkin, tosin sillon en ilmakuplia huomannut. Mutta laattoina irtoavat kynsilakat huomasin sitäkin paremmin.

Ilmakupla. 

Miksi näin käy? Tietääkö joku mua viisaampi? On meinaan ihan super ärsyttävää.... Vai voisko johtua aluslakasta? (Koska aluslakka on tän jälkeen mennyt vaihtoon, voisin hyvin mielellään syyttää aluslakkaa enkä Sugar Daddya!) Valokuvien aikaleimoja katsoessani voin kertoa, että kynnet on lakattu 6.-7.3.2014 ja kuvat ilmakuplasta ja irtoavasta lakasta ottu huimat kaksi päivää myöhemmin eli 9.3.2014. Ei ollut ihan niin pitkäikäinen lakkaus, kun luulin sen olevan. Muutenkin kynsilakkoja poistaessani lakkaus irtosi isoina laattoina heti, kun vähän erehdyin näyttämään kynsilakanpoistoainetta. Ei puhettakaan, että lakat ois jäänyt vanulappuun, sillä ne kirjaimellisesti tippuivat syliin.

"Ajattelin, että kyllästyit jo tähän lakkaukseen ja päätin lähteä muualle!"

4 kommenttia:

 1. Onpas kauniit kynnet! :)
  Mulla itellä ei oo ikinä lähtenyt normilakat laattoina, glitterit kylläkin. Ekana tulisi mieleen, että voisko vika olla aluslakassa..? Onko aluslakka kuivunut ihan täysin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla taas yleensä ikinä ei lähde isoina laattoina mitkään lakat, korkeintaan jotain kärkikulumaa tulee. Aluslakalla heitin varmuuden vuoksi jo vesilintua ja ostin tilalle Essien First Basen :D Mut en usko, että voi olla siitä kuivumisesta kiinni, sillä nuo kynnet on lakattu selkäkipujen aikaan ja aluslakka oli levitetty jo useampi tunti ennen lakkaamista, samoin Essien kerrosten välissä oli pitkä tauko.

   Poista
 2. Ohhoh. Aluslakkaa mäkin veikkaan...?

  Oot nähny kyl kovasti vaivaa näissä kynsissä! Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluslakka on jo korvattu uudella, ihan vaan varmuuden vuoksi :) Kyllähän noiden väsäämiseen meni hetki jos toinenkin!

   Poista