13. huhtikuuta 2014

Pinterestin ihmemaa

Jotain hyötyä oli vatsataudistakin, sillä sain opeteltua sen aikana Pinterestin käytön!
Tai oikeastaan en taudin aikana, vaan sitä seuranneen 1,5 vuorokauden mittaisen toipumisen aikana.

Tai oonhan mä osannut Pinterestiä käyttää jo jonkin aikaa. Mutta vain hakeakseni sieltä inspiraatiota. Blogilla on siellä profiili ollut jo hävettävän pitkään ja tarjolla on koko sen ajan ollut ei-oo-kuvia-ei-oo-sisältöä. Nyt kuitenkin opettelin sen kaiken muun. Ja hävettää tunnustaa, mutta ei se niin vaikeeta ollutkaan. Jopa minä, jolla on peukalo keskellä kämmentä kaikissa vähänkään tekniikkaan liittyvässä, kykenin tekemään sen. Joskus aiemmin yritin ja epäonnistuin oikein railakkaasti, en todellakaan tiedä mitä oon silloin suhrannut. En ainakaan sitä, mitä olisi pitänyt. Siksi ehkä hävettääkin. 


Täältä voitte käydä kurkkimassa kuvat. Profiilin nimeämisessä on käytetty valtavasti mielikuvitusta eli seikkailen Pinterestin ihmemaassa nimellä Operaatio Kauniit Kynnet. Oon nyt saanut Pinterestiin lisättyä kaikki kynsikuvat, jotka blogissa on (ainakin toivon, etten vahingossa skipannut mitään). Lisäksi jokainen kuva on linkitetty siitä kertovaan postaukseen eli tarvittaessa pääsee lukemaan kyseisistä kynsistä enemmänkin. Blogistahan puuttuu kynsigalleria, joten tuo ajaa nyt hieman sen asiaa. En vielä jaksanut selvittää, että miten saisin blogiin kynsigalleria -välilehden, jota klikkaamalla aukeaisikin tuo Pinterestin sivu. Tutkitaan, tutkitaan. Tosin onnistumista en takaa :) Ainakaan kovin nopealla tahdilla. Lisäksi haluan selvittää, että miten saan tuohon oikeaan sivupalkkiin kivemman linkin Pinterestiin. Onnistuin sentään saamaan aikaiseksi jotakin! Mutta onhan tuo teksti tylsä. Ja rumakin se on, ainakin omaan silmääni. Haluan nätit kuvakkeet. Mieluiten nyt. En huomenna, en ensi viikolla tai ensi kuussa. Nyt!

"Rakas joulupukki,
lupaan olla tänä vuonna erittäin kiltti, joten voisitko tehdä musta tietokone neron. 
Yksi ilta riittää. Tai iltapäivä. Tarvittaessa aamukin käy.
Haluaisin vain kerrankin osata tehdä blogin ulkoasumuutokset juuri sellaisiksi, kuin ne haluan.
Lisäksi haluaisin tehdä sen ilman hiusten repimistä, itkupotkuraivareita ja muita ikäviä oheistoimintoja. Jooko?!"

Projektina tää oli hauska, kun jouduin käymään läpi blogin jokaisen postauksen. Kaikkia en toki kokonaan lukenut, vähän välillä kuitenkin. Blogihan on ollut pystyssä vasta viime elokuusta. 8 kuukautta suurin piirtein, ellen ihan väärin laskenut. Kuitenkin muutoksia on tapahtunut jo näin pienessä ajassa sekä tekstissä, että kuvan laadussa. Alkuajan blogitekstit oli niin sekavia, että sain niistä päänsärkyä lukiessani niitä nyt.
Hiljalleen on siis alkanut löytyä oma tyyli ja sekös on mukavaa! 
Ja itki tuo sydän vähän verta katsoessani niitä blogin alussa esiintyneitä valokuvia. En väitä, että mun kuvaustaidot vieläkään on mitään huippuluokkaa, mutta väitän silti kehittyneeni. On oikeastaan aika palkitsevaa tällänen, kun pystyy oikeasti vertaamaan näinkin pienessä ajassa tapahtuneita muutoksia. Ja olemaan jopa ylpeä siitä, että kehitystä on tapahtunut :) Teidän onneksi. Ja mun, ei tarvii hävetä ihan niin paljoa.

Lisäksi teitä lukijoita on Bloggerin kautta 25, lisäksi vielä muutamia Bloglovinin kautta seuraavia löytyy. Ja koska pessimisti ei pety, niin perustin alunperin blogin itsekkäästi vain itselleni. En nimittäin uskonut saavani ensimmäisen parin vuoden aikana kuin korkeintaan viisi lukijaa. Ja se raja meni rikki jo ajat sitten, teitä on jo monin kertainen määrä :) Enää blogia ei tule pidettyä vain itselle, se on myös teille! Harmi vain, että aikaa bloggaamiselle ei löydy läheskään niin paljoa kuin haluaisin. Koulu pitää huolen siitä, että vapaa-aika on rajoitettua. Välillä tuntuu, ettei edes suihkussa olisi aikaa käydä, kun on niin paljon tekemistä ja eri deadlineja... Mutta sinnikkäästi roikun mukana! :) Ja kynnet on opittu lakkaamaan melko sujuvasti koulutöitä tehdessä. Täällä ollaan yhä hengissä, vaikka aina ei siltä tunnukaan. Ei musta niin vaan pääse eroon.

Psst.... 
Miten lyhyestä ilmoitusluontoisesta asista saa lörpöteltyä ihan hirmuisen paljon!? 
Ja aihekin ehti vaihtua.... Hups! 

Voisin ehkä osallistua kilometripostausten maailmanmestaruuskisoihin. Todennäköisesti en jäisi jumbosijoille. 

4 kommenttia:

 1. Muakin on kovasti mietityttäny liittyä pinterestin ihmeelliseen maailmaan ja jakaa sinne mun omia kynsikuvia :) Ehkä vielä joku päivä :D Hirvee hommahan siinä kyllä on löytää ja käydä läpi kaikki sivustolla sopivat kuvat. Pelottaa jo nytten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan! ;) Mä aluks vaa hain itelleni inspiraatiota, mutta nyt päätin opetella asian ja alkaa jakaa omat kynsikuvat. Ite ainakin tykkään jo pelkästään inspiroitua muiden kuvista :)

   Poista
 2. Haha, mä tietkö kans opettelin eilen mikä on Pinterest! :D Aika kätevä sivusto, vaikka eka vierastin hirveesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään! Oon sentään varmaan jo puol vuotta Pinterestissä seikkaillut ihailemassa muiden kynsiä (ja ties sun vaikka mitä kaikkea muuta!) ja nyt lopulta päädyin linkittää sinne myös omia kynsiä. Helppoa inspiraatiota sieltä saa ;)

   Poista