4. huhtikuuta 2014

Testissä käsirasvat

Nyt ois tuuletuksen paikka. MULLA NIMITTÄIN TOIMII TAAS LAAJAKAISTA!
Viime viikon perjantaina 28.3. meidän taloyhtiössä vaihtui laajakaistan toimittava operaattori, mikä tarkoitti tietenkin entisten yhteyksien katkeamista perjantaiaamuna. Ja koska asia ei mennyt niinkuin olin kuvitellut, sain uudet nettiyhteydet toimimaan vasta eilen illalla. Mulle nimittäin myytiin ensin vanhaa tekniikkaa oleva nettiyhteys, mikä ei tietenkään enää ollut käyttökelpoista. Alunperin mun piti olla vain viikonloppu ilman nettiyhteyttä, mutta tää uuden operaattorin pieni moka viivästytti laajakaistan käyttöönottoa. Mutta pääasia, että nyt toimii!

Tähän samaan syssyyn Murphyn lakia noudatellen mulla hajosi viime viikon torstaiaamuna myös puhelin. Onneksi ehdin perjantaina hieman ostoksille ja sain uuden, joten en sentään ihan kokonaan ollut suljettu ulkomaailmasta. Mutta nyt tää ohi aiheen löpinä saa loppua ja saatte siirtyä lukemaan mun käytössä olevista käsirasvoista. Kynsiä on tarjolla jälleen viikonlopun aikana, kun ehdin uuden postauksen rustata :) Tää käsirasvojen vertailu sattui olemaan valmiina luonnoksissa tätä yllä olevaa löpinää lukuunottamatta.

Essence - Strawberry & Dark Chocolate (100 ml)

"This 24h hand protection balm is an intensive repair care for particularly rough and dry hands."


Kyseinen essencen käsirasva on voimakas tuoksuinen ja tuoksultaan ainakin omaan nenääni hyvin makea. Alussa tuoksu hieman häiritsi, mutta nyt oon jo tottunut siihen. En enää huomioi rasvan voimakasta tuoksua samalla tavalla, kuin alkaessani käyttää käsirasvaa ja sen lisäksi oon jopa alkanut pitää siitä :) Mansikkaa tai tummaa suklaata siitä en löydä, mutta en silti keksi mitä tuoksu tuo mieleen.

Rasva on tarkoitettu etenkin kuiville ja karheille käsille, joten kuulun kohderyhmään. Rasva on paksua ja siksi sillä menee pieni hetki imeytyä kunnolla. Etenkin liian suuri määrä käsirasvaa jättää hieman tahmean ja rasvaisen tunteen käsiin. Oikean määrän oppii annostelemaan muutaman hudin jälkeen melko hyvin, jolloin rasvaa voi lisätä nukkumaan menon lisäksi myös esimerkiksi telkkaria katsoessa. Rasvan levityksen jälkeen käsistä tulee pehmeät, mutta ainakin mun kuivat kädet karheutuu melko nopeasti  uudelleen ja käsiä saa rasvailla muutaman tunnin välein.

Tykkään kuitenkin tästä paljon ja aion ehdottomasti kokeilla muitakin essencen käsirasvoja tulevaisuudessa, etenkin jos niiden hinta-laatusuhde jatkaa tän kanssa samaa linjaa! Ollut luottokäsirasva sen lyhyen talven aikana, mitä sitä kesti. Tämän käsirasvan isoin miinus on se, ettei näitä saa Suomesta. Onneksi Kosmetik4Less -verkkokaupasta saa tilattua ja toimitusajatkaan eivät ole pahat. 


Burt's Bees - Hand Salve (8,5g)


Burt's Bees merkin käsirasva tuoksuu voimakkaasti laventelille. Laventelin tuoksu pysyy käsissä pitkään ja ainakin vielä tunnin jälkeen laventelin pystyi haistamaan selkeästi, vaikka tuoksu ei enää yhtä voimakas ollut kuin käsirasvaa levittäessä. Tykkään kyllä tuosta laventelin tuoksusta huomattavasti enemmän kuin keinotekoisista tuoksuista.

Tuote jättää kädet öljyisen tuntuiseksi ja asiaa hieman ihmettelinkin. Se öljyisyys nimittäin hieman häiritsi, vaikka katsoin vain tv-sarjaa koneelta. Löysin kuitenkin tuotteesta lisätietoa Burt's Bees Suomen verkkokauppasivuilta ja siellä kerrottiin käsirasvan olevan tehokas ja öljyinen. Pikavilkaisulla tuoteselosteeseen käsirasva sisältää öljyä paljon. Ei siis oikeastaan mikään ihme, jos kädet jää öljyisen tuntuiseksi. 

Käsirasva on tarkoitettu kuiville ja karheille käsille, mutta se hoitaa myös käsien pieniä haavoja. Ja siihen tarkoitukseen toimii oikein hyvin! Käsistä tuli mukavan pehmoiset ja myös mun käsissä olleet muutamat pienet naarmut alkoivat parantua. Käsirasvalla kestää imeytyminen pitkään, joten ihan joka väliin sitä ei sovi käyttää. Päihittää kuitenkin jopa essencen luottokäsirasvan mennen tullen eli taidan kuitenkin sortua hankkimaan tätä vielä lisää. Lisäksi Burt's Beesiä ei tarvitse olla koko ajan lotraamassa lisää, vaan illalla laittaessani seuraavan kerran kädet kaipasivat rasvaa vasta pitkälti seuraavan iltapäivän puolella. Ja voin kertoa, että se on mulle todella pitkä aika. Yleensä pitää olla käsirasvaa lisäämässä jo heti aamusta lisää. Oonkin käyttänyt tätä käsirasvaa vain käydessäni joko päiväunille tai yötä vasten, jolloin öljyisyys ei niin häiritse.

Yksi äärimmäisen ikävä asia tässä käsirasvassa kuitenkin on: purkki. Tuo pieni, pyöreä metallirasia on kaikista käyttämistäni käsirasvapakkauksista epäkäytännöllisin. Miten sitä pitäisi käyttää? Ja ajoittain sen avaaminenkin on niin pirun haastavaa... Ugh! Tosin nyt mitä enemmän oon tätä rasvaa käyttänyt, niin sitä helpommin se sieltä purkistaan ulos tulee :) On siis ihan selkeästi pehmennyt, pisteet siitä!


Yves Rocher - Cocoa & Orange Hand Cream (75ml)

"Kosteuttava käsivoide - kaakaon ja appelsiinin tuoksu"


Yves Rocherin Cocoa & Orange -käsirasva on myös voimakkaan tuoksuinen. Tuoksusta on selkeästi havaittavissa nimensä mukaan sekä appelsiini että kaakao. Tuoksu tuo mieleen Fazerina-suklaan! Tosin muutaman kerran piti tätä käsirasvaa käyttää ennen kuin keksin, mitä tuoksu muistuttaa. Appelsiini tuo raikkautta ja imelyyttä tuoksuuun, kun taas kaakao on hieman tunkkaisempi. Tai näin mun nenä sanoo, joku muu voi olla eri mieltä. Ihan hauskan tuoksuinen käsirasva kuitenkin ja tuoksu pysyy käsissä ihan jonkin aikaa. 

Vielä 5 minuutin päästä rasvan levittämisestä kädet tuntuu selvästi rasvaisille, joten kovin nopeasti imeytyvää tää ei koostumuksesta huolimatta ole. Oon kokeillut annostella tätä vähän ja paljon, erittäin vähän ja keskinkertaisesti. Mutta ei, kädet ainakin mulla jää hieman rasvaiseksi käsirasvan määrästä riippumatta. Eli ihan heti ei kannata näpeillä alkaa mitään tekemään tai sitten esimerkiksi kännykän näyttö tai läppärin näppäimistö on rasvassa. Kokeilin senkin nimittäin. Monesti. Tän takia en kovin mielelläni en tuohon puteliin tartu, vaikka tuoksu onkin ihana! Ehkä vien kesällä tän töihin ja käytän päivälevon aikaan, kun istun vahtimassa lasten unta. Tosin silloinkin rasva pitää levittää vasta unisadun jälkeen tai kirjan sivut on ihan klähmäset.


O.P.I Avojuice - Holly Berry (30ml)


OPIn Avojuice käsirasva on myös melko voimakastuoksuinen. Ja se tuoksuu ihan purkalle! Tulee mieleen Hubbabubba tai joku vastaava, mitä oon joskus pienempänä syönyt. Nomnom... Pikaisella googlauksella tän  tuoksun pitäisi olla jouluinen ja sisältää vähän vaikka mitä kanelista murskattuun ananakseen ja persikkanektariin. Mutta kuitenkin loppujenlopuksi sen pitäisi olla mausteisen marjainen.  Ehkä mun nenässä vaan on vikaa :) Purkka sanon minä! Tai ehkä sittenkin mausteinen hedelmäpurkka?

Jos OPIn Avojuicet ei olis niin kamalan kalliita ostaisin tätä heti! Tai ehkä kokeilisin jotain toista tuoksua, mutta kuitenkin. Kädet jää kivan pehmeiksi ja tätä ei kovin paljoa tarvitse kerralla. Pisteet myös siitä. 


Favora - Caring Hand Cream (75 ml)

"Soft and smooth hands. Perfume free."


Apteekissa myytävä Favoran käsirasva on purkin mukaan hoitava käsivoide, joka pehmittää, suojaa ja vahvistaa kuivia käsiä, kynsinauhoja ja kynsiä. Lisäksi tuotteen luvataan imeytyvän nopeasti ja olevan hajusteeton. 

Hajusteeton pitää paikkansa, sillä rasva ei tuoksu millekään. Paitsi rasvalle, koska täysin hajutonta käsirasvaa ei taida olla olemassakaan. Tuoksuttomuus ei oo mua häirinnyt ja kyseistä rasvaa oon kantanut mukanani käsilaukussa, sillä koulussa ja töissäni päiväkodissa en viitti käyttää voimakkaasti hajustettuja käsirasvoja. Sopii siis sellaiseen käyttöön ihan hyvin. 

Ihan kelpo rasva peruskäyttöön, jos annostelee oikean määrän. Mulla jostain syystä tulee tätä annosteltua hieman liian avokätisesti, jolloin tuntuu jäävän kalvo. Hieman vähemmän käytettynä tätä vastaavaa ongelmaa en ole havainnut. Vika taitaa siis tälläkin kertaa olla käyttäjässä, ei itse rasvassa :) 


Dermosil - Pomegranade (240ml)


Tilasin kerran Dermosililta lahjapakkauksen, jossa oli sekä tämä käsirasva että -saippua, taisi siihen kuulua vielä huonetuoksukin. Lahjapakkaus oli pakko tilata näiden purkkien takia, joiden muotoiluun ihastuin heti. Myös tämä on melko voimakkaan tuoksuinen käsirasva. En varmaan ole koskaan tuoksutellut oikeaa granaattiomenaa, joten sen tuoksuun en osaa verrata. Tieteen nimissä pitäisi ehkä mennä ostamaan kaupasta granaattiomena ja verrata sen tuoksua tähän?

Mulla tämän purkin paikka on vessan peilikaapissa, jotta saan nopeasti käsienpesun jälkeen käsirasvaa. Tuote imeytyy hyvin nopeasti, joten siksi se siellä vessassa majaileekin. On aivan sama mitä alkaa käsien pesun jälkeen tehdä, kun rasva imeytyy nopeasti. Toimii! Perusarkeen sopiva käsirasva, jota tulee käytettyä lähes päivittäin. Ja tuo purkki on erittäin riittoisa. Miinusta tosin tulee siitä, että purkki on musta ja siitä ei näe läpi. Näin ollen rasvan käyttöasteesta ei ole mitään mielikuvaa, vaan loppumisen saan huomata siinä vaiheessa kun rasvaa ei enää purkista saa pumpattua.


***

Kaappien kätköön jäi vielä neljä käsirasvaa, jotka kaikki on avaamattomia. En viittinyt niitä tätä testiä varten avata, kun on entisiäkin tuhoamatta :) Odottamassa kuitenkin ovat Dermosilin Berry Therapy -sarjan Blackcurrant (50ml), Malu Wilzin Cashmere Hand Sensation (75ml), apteekista saatava Avénen Cold Cream (50ml) js Dr. Spillerin Manarü (30ml). Näistä mua eniten kiinnostaa Malu Wilz, myös Dr. Spiller kiinnostaa uutena tuttavuutena. Avénen Cold Creamia oon yhden isomman tuubin jo käyttänytkin ja Dermosiliakin olen joskus kokeillut kaverilta. 


Postauksen linkit on ihan vaan teitä varten, en hyödy niiden klikkailusta millään tavalla!

2 kommenttia:

  1. oli kiva ku kerroit mielipitees näist, ja kerroit kaikkee näist jne.. (eh) :D Itellä on kauheen kuivat kädet, ja tarvisin sellasen pienen käsirasvan jonka vois sujauttaa koulureppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemalla löytyy se itselle sopiva! :) Mulla on tällä hetkellä käytössä L'Occitanen Shea Hand Cream, joka on ehdottomasti yksi lemppareitani.

      Poista