29. heinäkuuta 2014

Hämyistä holoa

Vuosia sitten haaveilin makuuhuoneesta, jossa on ruskea matto ja päiväpeitto. Verhojen, sohvatyynyjen ja muiden yksityiskohtien olisi pitänyt sen sijaan olla turkooseja. Joku tässä yhdistelmässä viehättää mua edelleen, tosin nykyisin yhdistän ruskean erittäin mielelläni myös muun muassa minttuun. Tällä kertaa päätin kuitenkin yhdistää värimaailmaa lakkauksessa, sillä edellisestä kerrasta oli jo jonkin verran aikaa.

Lakkaus lähti rakentumaan hiljalleen lakkalaatikkoa tutkimalla, sillä aloittaessa sen suurempaa visiota värien lisäksi ei ollut. Peukalossa ja etusormessa on Orlyn Aqua Pixel, jonka ostin kesäkuun alkupuolella Stockmannin alennusmyynneistä yhdessä saman kokoelman Pink Pixelin kanssa. Saattoipa tosin käydä niinkin, että saatoin ihan vahingossa kotiuttaa muutamassa erässä koko MegaPixel FX -kokoelman... Olin hypistellyt kokoelman lakkoja Stockan alelaarissa ja kotiutin ensin vain yllä mainitut kaksi. Taisi siinä muutama päivä kulua ja sitten oli pakko kotiuttaa muutama lakka lisää töiden jälkeen. Ja illalla sitten lähdin ostamaan loputkin kokoelman lakat, jotta ei jäkikäteen harmittaisi. Yhtä äkkiä huomasinkin omistavani koko kokoelman. Hupsista!


Etu- ja keskisormessa on Lumenen Kevättalvi, joka on ihana mutaisen ruskea lakka. Tosin tässä tapauksessa melko vaalea sellainen. Mutalakat on mun heikko kohta, joten ei liene tulevan yllätyksenä, että tykkäsin tästäkin sävynä melkoisesti? Lumenen sivellin on pullokokoon nähden mun mielestä melko suuri, mutta sivellin on oikein sopivan kokoinen lakkaamiseen. Kahdella kerroksella sain itseä miellyttävää jälkeä aikaiseksi, joten lakka on myös melko peittävää :) Kuitenkaan en näitä Lumenen lakkoja täydellä hinnalla ostaisi, sillä onhan niillä nyt pullokokoon nähden melkoisen kova hinta! Pullossa on lakkaa 5ml ja hintakin taitaa pyöriä jossakin 6 ja 7 euron välillä, jos en ihan väärin muista. Oma lakkani lähti mukaan muutamalla eurolla alelaarista. 


Pikkurilliä sen sijaan holotti, joten nappasin Too Fancy Lacquerin Chocolate Goldin ja sudin sitä muutaman kerroksen Essien First Basen päälle. Lakka oli paksuhkoa, mutta toisaalta se ei kaljuuntunut tai mitään. Pisteet siitä! Voi kuitenkin olla, että ennen seuraavaa kertaa näytän lakalle hieman ohenninta. Nyt lakan paksuus oli siinä ja siinä, että oliko jo liian paksua levittää kynnelle vai ei. Lakka kuitenkin kuivui holoille tyypilliseen tapaan nopeasti.  

Kynsiä lakatessa kuvittelin olevani viisas ja päätin leimata Chocolate Goldilla Kevättalven päälle. Ajatushan oli jälleen oikein hieno ja kaunis, mutta todellisuus oli hieman toinen. Leimat kyllä näkyivät tietyssä valaistuksessa ja etenkin auringon paiste toi ne upeasti esille pohjalakasta. Kuitenkin hämärämmässä leimat sulautuivat aluslakkaan melkoisen sujuvasti, jolloin leimoista ei pahemmin iloa ollut. Leimat on muuten MoYou:n XL-laatasta The Pro Collection 11. Lisäksi onnistuin ruttaamaan etusormesta päällimmäisen Seche Vite kerroksen ja kynnellä oli kaunis ruttu. En kuitenkaan jaksanut lakkausta uusia enää siinä vaiheessa, joten ruttu sai jäädä. Positiivista sentään, että se ei ollut kynsiltä yhtä selvästi havaittavissa kuin kuvista. Tietoisuus ruttaantuneesta lakasta kuitenkin häiritsi sen verran, että lakkaus ei ollut kovin pitkäkestoinen, vaikka sinällään kynsistä tykkäsinkin. 


Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
Lumene - Kevättalvi / Late Winter
Orly - Aqua Pixel
Too Fancy Lacquer - Chocolate Gold
Seche Vite

2 kommenttia: