21. heinäkuuta 2014

The 31 Day Challenge / Day 9

Rainbow nails eli sateenkaari kynnet. 
Kynnet, joita oon kammonnut kaikista eniten koko haasteesta. 

Oon kyllä nähnyt muilla välillä upeitakin toteutuksia sateenkaarikynsinä, mutta ajatuskin omille kynsille moisen väri-ilotulituksen lakkaaminen kauhistuttaa. Ei kuitenkaan auttanut, sillä olihan se nyt vaan tehtävä. Edellisestä haastepäivästä on vierähtänyt pieni ikuisuus, sillä traumatisoiduin yrittäessäni. Reilut kolme kuukautta sitten kokeilin yömyöhällä toteuttaa sateenkaari kynsiä ja sain aikaan katastrofin. Sen takia esittelenkin teille kahdet erilaiset kynnet. Toiset ovat nämä mainitut epäonnen kynnet huhtikuun alkupuolelta ja toiset heinäkuun puolivälistä. Palataanpa ensin ajassa taaksepäin ensimmäisiin sateenkaarikynsiin. Tuolloin mulla oli hirveä ongelma lakkoja valitessa, sillä sopivia lakkoja ei tuntunut millään löytyvän. Olisin halunnut peittäviä, kirkkaita cremejä ja tarjolla oli vain sitä sun tätä. Aikani pohdiskeltuani jouduin luopumaan creme-ajatuksesta.

Lopulta kuitenkin valitsin seuraavat lakat:  
OPI - St. Petersburgundy
Coral Prosilk - 126
Color Club - Daisy Does It
Coral Prosilk - Neon 602
Color Club - Bright Night
Lumene Natural Code - Party On
Tarkoitushan oli tehdä dotting toolin tai siveltimen avulla valkoiselle pohjalle jotakin, jossa olisin voinut värejä hyödyntää. Seuraavaksi aloin kapinoida tätä "laitan vain vähän väriä valkoisen päälle" -ajatustani vastaan. Miksi tekisin lakkauksestakaan sellaista, kun olin suunnitellut, jos lakatkaan eivät ole sitä mitä haluan? Viimeistään tässä vaiheessa aloin hävitä taistelun ja lopulta tein kynsiini liukuvärjäyksen. Pystysuunnassa. Kammottavaa lopputulosta yritin sitten paikkailla China Glazen Fairy Dustilla. Itseasiassa Fairy Dust pelasti tilannetta sen vähän mitä pelastettavissa enää oli, sillä se tasoitti liukuja huomattavasti.


Lakkasin kynnet ensin vain vasemmasta kädestäni, mutta päätin siedätyshoitona lakata myös oikean käden kynnet. Ehdin kuitenkin tökätä vasemman käden etusormen kynnen jonnekin ennen Sechen kuivumista ja sain aikaan kaamean rutun. Tarkoituksenani oli tehdä kyseisen kynnen lakkaus uudelleen samalla, kun lakkaan oikeasta kädestä kynsiä. Olin kuitenkin erittäin väsynyt ja halusin vain nukkumaan, enkä kynsistäkään tykännyt. Voitte arvata, että epäonneni siis jatkui. Avasin OPIn St. Petersburgundyn ja aikomuksena oli levittää lisää lakkaa alustalle liukuvärjäystä varten. Sen sijaan OPIn lakkapullo ja sivellin lensivät suuressa kaaressa keittiönpöydän alle ja roiskivat lentäessään lakkaa kaikkialle. Mun vaalea laminaatti sai punaisen OPI kuorrutteen. Äkkiä pullo ylös ja samalla imeytin enimmät lakat pöydällä olleeseen talouspaperiin. Sitten mulla olikin enää punainen lattia, kun enimmät lakat oli pyyhitty pois. Ja tuoli. Ja sen jalka. Ja pöydän jalka. Noin esimerkkinä. Lopulta päädyin puhdistamaan kynsilakanpoistoaineella ja vanulapulla pikaisesti niin huonekalut kuin lattiankin. Vaatteet sen sijaan lensivät roskiin ja kylpytakissa on edelleen muistona St. Petersburgundya.


Tässä vaiheessa luovutin, koska kynnet olivat pilalla. Olin kirjaimellisesti kyynärpäitä myöten OPIn lakassa. Kiukutti ja paljon. Ihme kyllä vasemman käden kynsillä ei hirvittävästi ylimääräistä punaista lakkaa ollut, joten nappasin muutaman kuvan ruttuineen päivineen. Voitte arvata, etten lähtenyt kyseisellä lakkauksella seuraavana aamuna liikkeelle, vaan sudin suoraan lakkauksen päälle kerroksen Kicksin Red Sand -hiekkalakkaa. Olin myös enemmän kuin valmis roijjaamaan lakkani ja muut kynsitarvikkeet toiselle puolelle maailmaa saadakseni haudattua ne keskelle Saharaa. Ensin meinasin viskata kaiken kiukuspäissäni ikkunasta, mutta joku olisi vahingossa voinut löytää nuo epäonnen kapineet ja siksi Sahara tuntui turvallisemmalle vaihtoehdolle.


Nyt varmaan ymmärrätte miksi haaste on jäänyt roikkumaan? Mun verenpaine nousee yhä, kun vain ajattelenkin tapahtunutta. Ei siis oo mieli tehnyt uusia tätä haastetta, saati sitten esitellä rumia ja ruttaantuneita lakkauksia, joissa ei kynsinauhojakaan ole vielä ehditty siistiä sen tarkemmin. Nyt kuitenkin teen molemmat ja näytän edes hieman kieltä kynsijumalille. Halusin siis tehdä sateenkaari kynnet uudelleen, jotta voin todistaa itselleni, ettei se automaattisesti tarkoita katastrofia. 


Lakkasin sateenkaarikynnet nyt helteiden aikaan ja sen verran edellisestä kokeilusta traumatisoituneena ennakoin, että tällä kertaa sudin ensin Peel offia. Kolme kerrosta Essien Blanckia ei meinannut haluta reilusta Seche kuorrutuksesta huolimatta kuivua millään. Odottelin siis pienen ikuisuuden ja olin turhautua. Miten voisin onnistua lakkauksissa, jos valkoinen pohja ei halua kuivua? Lopulta päätin odotellessani valita lakat, joita käyttäisin tällä kertaa. 

Tällä kertaa valitsin käytettäväksi seuraavat lakat:
OPI - Over & Over A-Gwen
Zoya - Thandie
Flormar / KoneHelsinki - P06
Coral Prosilk - Neon 602
Color Club - Bright Night
Sally Hansen - Taffeta


Nyt en kuitenkaan ollut tekemässä liukuväriä, vaan aikomus oli leimata. Sain valittua lakat ja testasin kynsilakan kuivumista odotellessa niiden leimaavuutta myös paperille. Kaikki onnistui hienosti tähän asti. Sen sijaan leimaaminen kynnelle ei halunnut millään onnistua, joten muutaman yrityksen jälkeen päätin luovuttaa ja lätkin leimat edes suurinpiirtein kynsien suuntaan. Ajatus oli jälleen erittäin kiva, toteutus ei. 

Loppuyhteenvetona voin todeta, että sateenkaarikynnet ei ole mua varten. Ensimmäisistä kynsistä tulee lähinnä mieleen sirkus, ei sateenkaari. Periaatteessa kyllä tykkäsin sekä nimettömän että peukalon liukuvärjäyksistä, yksinään ne olisivat voineet ollakin ihan kivat. Jälkimmäiset taas eivät vastaa lähellekään sitä, mitä pienessä mielessäni kuvittelin ja onnistuneesti paperille kokeilin. Tehkööt siis paremmin osaavat, sillä mä jätän tästä lähtien suosiolla väliin. Lisäksi mun kasvavat traumat saattais vaatia lääkityksen, jos jatkaisin yrittämistä.

Ootteko te onnistuneet tekemään sateenkaarikynsiä paremmalla onnella ja kauniimmalla lopputuloksella? 


Ja loppuun vielä sateenkaarikynsien terapeuttisin osuus: 4 kommenttia:

 1. Kiitos aamun piristyksestä tällä postauksella... :D Ekat kynnet on mahtavat värien puolesta. Toiset kynnet on ihanan hempeät muuten vaan...

  VastaaPoista
 2. Oiiii, miten söpöt noi ensimmäiset kynnet! ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, vaikka sattuneesta syystä inhoan noita kynsiä yhä! :D

   Poista