12. elokuuta 2014

IsaDora Gel Nail Lacquer -testi, osa 1

Kerran joskus kesäkuussa Kicksissä käydessäni päädyin ostamaan kokeiluun IsaDora Gel Nail Lacquer -sarjan Top Coatin ja yhden värilakan, pinkin Cherisen. Lisäksi ostin muutama päivä myöhemmin kynsikirpalta toisen värilakan: Classy Nuden. Cherisen ostin lähinnä varpaankynsiä ajatellen, sillä oon hieman laiska kyseisessä touhussa. Ajattelin, että Cherise voisi olla laiskan varpaankynsien lakkaajan pelastus tavallista pidemmällä kestollaan. Lisäksi varpaankynsistä lakat muutenkin kuluvat huomattavasti hitaammin, joten extrakesto ei ajatuksena kuulosta ollenkaan hullummalle! (Todellisuudessahan kyseiset lakat eivät vieläkään ole päässeet varpaisiin saakka ja eletään jo elokuun puoli väliä... Ehkä sit ens kesänä.)

Monissa blogeissa näitä päivänvalossa kovettuvia geelilakkoja on näkynyt hyvä tovi sitten. Luin monien eri bloggareiden kokemuksia, jotka lyhyesti sanottuna olivat melko vaihtelevia. Osan mielestä lakkaus kestää erinomaisesti sen luvatun viikon, osalla taas lakat tuppasivat rapistumaan parissa päivässä. Muistuttaa mun mielestä kovasti saman merkin Peel Offia, joka myös jakoi tunteita ja mielipiteitä laidasta laitaan. Suurin osa oli kokeillut geelilakkauksia ohjeiden mukaan, mutta Wasting Lifestylen Emma oli kokeillut koristella oman lakkauksensa leimoilla. Myös Better Nail Dayn Sissi oli hieman poikennut ohjeista ja koristellut nimettömän decalilla ja Swarovskilla. Emman lakkaus ei kestänyt luvattua viikkoa, kun taas Sissillä oli viikon jälkeen oli havaittavissa lähinnä kärkikulumaa. Mua siis kiinnosti mistä nää erot johtuu ja päätin uhrata kynteni kokeilua varten. Eihän sitä tiedä, jos ei itse kokeile?

Kokeilin ensin kesäkuun lopussa koristella kynnet ja tein useita eri variaatioita. Kyseisen kokeilun tulokset esittelen vasta seuraavassa postauksessani, sillä nyt haluan esitellä heinäkuun lopulla tehdyn vertailukokeilun. Tässä vertailukokeilussa lakkasin kynnet ohjeen mukaan ja jätin koristelematta millään tavalla. Ai miksi? Siksi, että halusin tietää onko lakan kestossa eroja ohjeen mukaisesti lakatessa. Mulla ainakin kynsilakat kuluu toisista kynsistä nopeammin kuin toisista ja siksi halusin olla varma, ettei testitulokset olisi ihan niin vääristyneitä. Lakkausten välillä on eroa kuukauden verran, sillä halusin altistaa ne suunnilleen samanlaiselle rasitukselle eli työlleni päiväkodissa. Malttamattomana kuitenkin lakkailin kynnet loman lopulla, muutama päivä ennen töiden alkua.

Ja nyt sitten palataan kestotestiin:

Lähtötilanne 27.7.2014 & 1. päivä 28.7.2014: 

Lakkasin kynnet perinteiseen tapaani illalla, mutta kuvat otin heti seuraavana aamuna. Illalla en saanut yhtään edes etäisesti onnistunutta räpsyä aikaiseksi kännykälläni.

2014-07-28....2

2014-07-28..2

2. päivä 29.7.2014:

Savonlinnan kaupunki täytti tänä päivänä 375-vuotta eli vietimme kotikaupungissamme Olavin päivää.

Alkuillasta nappasin jälleen puhelimella pikaisen räpsyn kynsistäni ennen kaupungille lähtöä. Vajaassa kahdessa vuorokaudessa kynnet eivät olleet kokeneet mitään muutosta. Kärkikulumaa tai halkeamia ei kynsiltä löytynyt kummastakaan kädestä.

2014-07-29....2

3. päivä 30.7.2014:
Kynsistä ei ole kuvaa, sillä mitään muutoksia ei ollut. Lakkaus oli edelleen hyvännäköinen, eikä ollut lähtenyt rispaantumaan.

4. päivä 31.7.2014:
Tänään oli ensimmäinen työpäivä! Kynnet on kuvattu alkuillasta töiden jälkeen.

Pikaisella vilkaisulla vasen käsi näytti sille, että lakkaus on edelleen kunnossa. Kuitenkin tarkempi tarkastelu paljasti, että pientä kärkikulumaa on jo tässä vaiheessa kynsillä havaittavissa. Ei kuitenkaan niin paha, että haittaisi millään tavalla.

P7311211.2

P7311238.1

Oikean käden kynsillä ei sen sijaan mennyt yhtä hyvin. Lakkaus oli nimittäin päättänyt lähteä kävelemään etusormen kärjestä. En enää ole varma, että voidaanko tässä vaiheessa enää puhua edes kärkikulumasta. Ennemmin voisi jo sanoa, että lakkaus on lohjennut kynnen kärjestä. Peukalon kärjessä oli myös jonkinmoista pientä kärkikulumaa.

P7311217.1

P7311240.2

5. päivä 1.8.2014:
Kynnet on jälleen kuvattu työpäivän jälkeen.

Kovin suurta muutosta vasemmassa kädessä ei ollut tapahtunut. Kärkikulumaa oli kyllä ilmestynyt hieman lisää ja nyt rispaantuneen kärjen erotti ilman tarkempaa tutkimista. Kuitenkaan lakkaus ei ollut lähtenyt samalla tavalla karkuun kuin oikeassa kädessä, eikä kärkikuluma ollut vielä häiritsevän suurta.

P8011275.2

P8011266.1

Myös oikeassa kädessä kärkikuluma oli lisääntynyt hieman kaikissa kynsissä.

P8011277.1

Lopputulos:
Viidennen päivän iltana lopetin testin muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin pelkäsin, että oikean etusormen kynsi menee vielä paljon huonompaan kuntoon. Kyseisessä kynnessä oli melko pahat liuskottumat jo valmiiksi, joten kärjen lakkaus saattoi sen takia lähteä omille retkilleen. Toisekseen pelkäsin, että muihinkin kynsiin alkaa ilmestyä liuskoittumia kärkikuluman myötä. Ja kolmanneksi mulla oli lauantaina koulukavereiden kanssa illanvietto, joten en halunnut lähteä sinne täysin rispaantuneilla lakkauksilla. 

Poistin siis lakkaukset ennen aikaisesti, sillä luvattua seitsemää päivää tämä ei mulla kestänyt. Laitoin kynsille ohjeen mukaiset kaksi kerrosta värilakkaa ja omaa silmää ainakin hieman häiritsi se, että valoa vasten katsottaessa vapaankasvun raja kuulsi läpi. Mielelläni olisin siis sutinut vielä kolmannenkin kerroksen tuomaan lisä peittävyyttä. 

Seuraavassa postauksessani kerron miten kauan lakkaukseni kestivät koristeiden kanssa. Samalla esittelen tarkemmin, millä tavalla poikkesin ohjeistuksesta. Lisäksi teen loppuyhteenvedon molemmista lakkauksista ja luvassa on jonkinsortin loppuyhteenveto mun henkilökohtaisen mielipiteen muodossa. 

Ootteko te kokeilleet IsaDoran geelilakkoja? Ovatko lakkaukset kestäneet luvatut seitsemän päivää?

Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
IsaDora Gel Nail Lacquer - Cherise
IsaDora Gel Nail Lacquer - Top Coat

2 kommenttia:

  1. En oo kokeillu. Vois olla ihan kiva ostaa noita ja kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taida haluta enää kynsilleni noita kokeiltavaksi :D

      Poista