16. elokuuta 2014

IsaDora Gel Nail Lacquer -testi, osa 2

Postaussarjan toisessa osassa esittelen nyt teille, mitä tapahtui, kun lakkasin IsaDoran geelilakoilla ja ohjeiden vastaisesti koristelin kynnet.

Aloitin testin lakkaamalla pohjalle kaksi kerrosta Essien First Base -aluslakkaa. Seuraavat vaiheet tein ohjeen mukaan eli lakkasin kaikille kynsille kaksi kerrosta geelilakkaa, odotin vaaditut kolmisen minuuttia ja laitoin Top Coatin. Lakkauksessa käytin molempia omistamiani värilakkoja siten, että nimetön ja peukalo tuli lakattua Cherisella ja loput kolme kynttä saivat päälleen Classy Nuden. Sitten ohjeiden mukaisesti Top Coat noin kolmen minuutin kuivattelun jälkeen. Odottelin tämän jälkeen jonkin aikaa, jotta kynsilakat varmasti olisivat täysin kuivat. Vasta sitten lähdin tarpomaan omia, ohjeiden vastaisia polkujani.

 Peukku ja nimetön saivat jäädä sellaisekseen eli tässä vaiheessa en enää tehnyt niille mitään. Halusin jättää muutaman vertailukynnen, jotta näkisin kuinka lakat kuluvat ohjeiden mukaisesti lakattuna kynsiltäni. Pikkurilliin laitoin pinkin kukka decalin ja Color Clubin kirkkaan päällyslakan. Etu- ja keskisormen leimasin Konadin pinkillä leimauslakalla. Tämän jälkeen levitin kynsille eri päällyslakat, sillä halusin nähdä onko sillä vaikutusta leimoihin. Keskisormen kynsi sai päällyslakaksi toisen kerroksen IsaDoran geelilakoille tarkoitettua päällyslakkaa ja etusormi samaa CC:n kirkasta kuin pikkurilli. Sitten jäin odottelemaan tuloksia. Olin kesä-heinäkuun taitteessa tapahtuneen testin aikaan vielä töissä, joten lakat joutuivat koetukselle runsaan käsien pesun ja lasten kanssa touhuamisen muodossa.

Mitä mun kynsilleni sitten tän testin aikana kävi?

Lähtötilanne 29.6.2014:
Kestotesti alkaa!

2014-06-29 .1

1. päivä 30.6.2014:
Jo vuorokauden kokeilun jälkeen huomasin, että lakka oli lähtenyt lohkeamaan oikean käden kynsistä. Jo tässä vaiheessa totesin, että lakkaus tuskin tulee kestämään luvattua viikkoa kynsilläni. Annoin kuitenkin testin jatkua ja päätin sietää lohkeamia lakassa.

2014-06-30 .2

Sen sijaan vasemman käden lakkaus oli edelleen hyvässä kunnossa. Huomaa kyllä, että olen oikeakätinen, kun lakkaukset lähtivät jälleen rispaantumaan nimenomaisesti oikeasta kädestäni. Tässä vaiheessa vasemman käden kynsissäni oli siis lähinnä melko huomaamatonta kärkikulumaa.

 • P6300743.1
  • P6300751.1

Hämmästelin jo ensimmäisen vuorokauden jälkeen Miljalle lakkauksen kohtaloa. En nimittäin uskonut, että lakkaus lähtee näin nopeasti kulumaan ja lohkeamaan, sillä tavallisetkin kynsilakat kestävät kynsilläni muutaman päivän ihan nättinä. Sitä paitsi näiltä geelilakoilta odotin vielä tavallisia lakkoja parempaa kestoa. Lisäksi totesin, että lakkaukset lähtivät rispaantumaan nimenomaan niistä kynsistä, jotka olivat saaneet ylimääräisen kerroksen päällyslakkaa koristeiden lisäksi.

2. päivä 1.7.2014:

Kaksi vuorokautta kynsien lakkaamisesta ja nyt etenkin oikea käsi näytti jo suoraan sanoen kamalalle. Lakkaus oli lähtenyt kulumaan kaikista kynsistä, osasta melko pahastikin. Tässä vaiheessa mietin jo hetken lakkojen poistamista, mutta päätin jatkaa testiä ja uhrata kynteni.

P7010773.1

Myös vasemmassa kädessä oli lakkaus lähtenyt kulumaan ja kaikkiin kynsiin oli ilmestynyt kärkikulumaa. Tosin etusormen kynsi oli tässäkin kädessä se, josta oli lähtenyt lakkauksesta palanen. Ei kovin kaunista katsottavaa sekään, kuten kuvista näkyy.

P7010760.1

Lisäksi havaitsin, että lakkaus alkoi repsottaa leimattujen kynsien tyvestä! Wasting Lifestylen Emma oli tehnyt saman huomion, joten sattumasta tuskin enää on kyse. Lakka siis alkoi irrota kynnen tyvestä pieninä törröttävinä lastuina. Onnistuin jopa ikuistamaan kameralle, mille lakan repsottaminen näyttää.

P7010768.1

3. päivä 2.7.2014:

Oikea käsi jatkoi repsottavilla lakkauksilla ja nyt kynnetkin alkoivat selvästi kärsiä huonokuntoisesta lakkauksesta. 

P7020795.1

Lisäksi kynsistä oli selvästi havaittavissa, että lakkaus on lähtenyt karkuun myös kynnen tyvestä. Olin kuitenkin testin alussa lakannut kynnet tyveen saakka, joten lakkauksen katoamista tyvestä oli helppo seurata.

P7020798.1

Vasemmassa kädessä lakkaus sen sijaan oli selvästi paremmassa kunnossa. Oikean etusormen kynnen reunasta puuttuu palanen lakkaa, mutta noin muuten pientä kärkikulumaa lukuunottamatta lakkaus on vielä ihan edustuskelpoinen.

P7020788.1
P7020789.1

Vertailun vuoksi oikean käden peukalon kynsi, josta lakkaus on kulunut kärjestä ihan kiitettävästi. Lisäksi lakkaukseen on ilmestynyt lommoja töissä, vaikka kynsiä en mihinkään ole sen suuremmin kolautellut.

P7020794.1

4. päivä 3.7.2014:

Lopulta kulumat kynsillä olivat jo niin törkeän pahoja, että mun oli pakko poistaa lakkaukset puolessa välin testiä. Olin menossa neljännen päivän iltana keilaamaan kavereiden kanssa, joten päätin siitäkin johtuen vaihtaa lakkaukset. Keilaus muutenkin välillä tuppaa tuhoamaan kynsiä, joten en halunnut riskeerata niitä menemällä paikalle äärimmäisen rispaisella lakkauksella ja kokeilla, miten pahaa tuhoa olisin saanut aikaiseksi.

Pientä yhteenvetoa testeistä:

Harmittaa hieman, että kummallakaan kerralla en päässyt täyteen viikkoon saakka. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, että mille lakkaukset ja kynnet muutenkin olisivat näyttäneet viikon jälkeen. Heinäkuussa tehty kestotesti, jossa lakkasin kynteni ohjeiden mukaisesti vei selvästi voiton. Lakkaukset eivät kestäneet viikkoa, mutta kyllä ne huomattavasti paremmin pärjäsivät kuin kesäkuun testikynnet. Ilmeisesti ne ohjeet eivät ole ihan turhia ja on syy, miksi kynnet ohjeistetaan lakkaamaan tietyllä tavalla. Onnistuin pilaamaan kynteni etenkin kesäkuun kestotestiä tehdessäni. Etenkin oikean käden etusormen kynsi on edelleen melkoinen ongelmatapaus, sillä kaikki liuskottumat eivät vieläkään ole poissa. Jatkan siis kynsieni tehohoitoa ja toivon, että jossain vaiheessa kynnet olisivat jälleen hyvinvoivat. Lisäksi painan mieleeni, että seuraavalla kerralla ei ehkä kannata mennä uhraamaan kynsiä tieteelliseen tarkoitukseen. Toki tiedostin riskit ja vaarat jo nyt, mutta jatkoin silti testejäni.

Omakohtaisista kokemuksistani voin sanoa, että mikäli haluatte näitä IsaDoran geelilakkoja käyttää: noudattakaa niitä ohjeita! Ei näyttänyt loppupeleissä olevan väliä, että mitä koristeiden päälle laittoi päällyslakaksi, kun ei lakkaukset kestäneet kasassa. Omaan makuun kaksi kerrosta värilakkaa on hieman liian vähän, sillä valoa vasten katsoessani vapaan kasvun raja kuulsi jonkin verran läpi. Olisin kaivannut kolmannen kerroksen, mutta en uskaltanut sitä lähteä itsekseni enää heinäkuun yksivärisessä lakkauksessa testaamaan, koska sitten olisi taas poikettu ohjeistuksesta.

Konseptina geelilakat on mahtava idea, mutta valitettavasti omat kokemukset kyseisistä lakoista eivät vakuuta. Lakat, joita ei voi koristella millään tavalla on omaan käyttööni hieman turhia. Lisäksi lakkauksen kesto ei vakuuttanut, sillä tavallinen kynsilakkakin kestää mun kynsillä paremmin. Esimerkiksi tällä hetkellä mun kynsillä on lakkaus, jonka tein kynsilleni maanantaina iltapäivästä eli viisi vuorokautta sitten. Kynsissä näkyy pientä kärkikulumaa, mutta muuten lakkaus on hyväkuntoinen. Tavallinen kynsilakka siis kestää ainakin omilla kynsilläni paremmin kuin IsaDoran geelilakat. Onneksi mulla on varpaat ja niissä kynnet, joihin ajattelin nämä geelilakat käyttää.

Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
IsaDora Gel Nail Lacquer - Cherise
IsaDora Gel Nail Lacquer - Classy Nude
IsaDora Gel Nail Lacquer - Top Coat
Color Club - Top Coat
Konad - pinkki leimauslakka

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kieltämättä! Olin kyl jonkin verran pettynyt, kun itellä ei kummallakaan kerralla kestäneet. Oon kuitenkin nähnyt monien blogeista postauksia, joissa lakat on kestäneet kynsillä sen luvatun viikon.

   Poista
 2. Ohhoh! Todella pahalta näytti nuo kynnenkärkien kuvat loppua kohti mennessä, ihan sydämestä kirpaisi! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kirpas kans kattoa noita kuvia! Onneks kynnet on jo huomattavasti paremmassa kunnossa nyt ja tuo tilanne alkaa olla lähinnä kurja muisto.

   Poista