2. elokuuta 2014

Kynnet kuin bikinit

Lomalla olin sopinut lähteväni yhtenä päivänä Hietsuun lapsuuden ystäväni kanssa. Ollaan tunnettu ystäväni kanssa käytännössä aina, sillä ollaan tutustuttu noin 1,5 -vuotiaina. En siis muista aikaa, jolloin häntä en olisi tuntenut. Toisin sanoen meillä on ollut jossakin määrin yhteinen taival jo reilun 23 vuoden ajan. Oltiin ensin samalla perhepäivähoitajalla ja sitten samassa iltapäiväkerhossa. Lopulta siirryttiin samaan kouluun ja pääsimme samalle luokalle ala-asteella. Matka ei kuitenkaan katkennut vielä tähän, sillä meidän luokka siirrettiin matikkakokeilun takia ala-asteelta yläasteelle samanlaisena, uusia oppilaita ei mukaan tullut ja vain yksi muutti toiselle paikkakunnalle. Lukioon siirtyessä menimme samaan lukioon, mutta tällä kertaa olimme eri perusryhmissä. Likion jälkeen ystäväni muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, itse jäin kotikaupunkiimme. Ollaan kuitenkin aina pidetty enemmän tai vähemmän yhteyttä vuosien saatossa ja nyt molempien asuessa Espoossa yhteydenpito on jälleen paljon aktiivisempaa. Nyt meille on näköjään tullut tavaksi, että mennään Hietsuun yhdessä edes kerran kesässä!Edellisenä iltana kynsilakkoja poistaessani mietin, että millaiset kynnet tekisin rannalle. Päässä pyöri erilaiset meri- ja seiloriaiheiset kynnet, mutta seiloreita en halunnut toteuttaa mahdollisesti seuraavalla viikolla toteutuvan Tallinnan risteilyn vuoksi. Lopulta sitten huomasin vasta tilatun ja kotiutuneen OPIn Fly:n ja narulla kuivumassa olleet bikinini. Värit näyttivät sen verran samankaltaisille, että nappasin bikinien yläosan narulta ja menin tutkimaan sen kanssa swatch-tikkuja. Ja oikeassa olin: Fly oli lähes tismalleen saman sävyinen kuin bikinini. Koska bikineissä on muutama kultainen yksityiskohta selkäpuolen naruissa, päätin yhdistää lakkaukseen kultaa. Tuijottelin swatcheja hieman lisää ja pyörittelin niitä bikinien rinnalla ja vertailin tikutettuun Fly -lakkaan. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin toiseen OPIn kynsilakkaan, jonka olin tilannut yhtä aikaa Flyn kanssa Kauneudenkaupan alennusmyynnistä. Kyseessähän oli siis Honey Ryder, joka on kultainen tekstuuri.
Peukalon ja nimettömän kynnet lakkasin kolmella kerroksella Honey Ryderia. Jäljelle jääneisiin kynsiin lakkasin Fly:lla kolme kerrosta ja päälle Seche Viten pikakuivattaja. Kuivattelin kynsiä aikani, mutta ne eivät tahtoneet kuivaa millään tavalla. Kuivattelin kynsiä pitkälle yöhön ja lopulta luovuttaneena kävin nukkumaan. Nukkumaan käydessäni olin varma, että heräisin lakanan kuvat kynsiltä. Näin ei kuitenkaan ihme kyllä tapahtunut, mutta vielä aamulla onnistuin kalauttamaan muutamaan kynteen lommon ja jouduin uusimaan oikeasta kädestä muutaman kynnen. Tässä vaiheessä kuitenkin totesin, että mielestäni kynsistäni puuttui vielä jotain. Olisin halunnut leimata, mutta tässä trooppisessa ilmastossa en uskaltanut lähteä leikkimään. Päätin pelata varman päälle ja kaivaa kultaisia niittejä koristeiksi. Huomasin kuitenkin hukanneeni kultaiset niittini jonnekin ja olin jo epätoivoinen. Onneksi muistin OPIn Over & Over A-Gwenin keräilypakkauksen ja sen mukana tulleet Swarovskit! Tyytyväisenä kaivelin niitit Helmerin kätköistä ja kiinnitin ne pikakuivattajalla kynsilleni, päälle vielä kerros Secheä. Kynnet olivat nopeasti kosketuskuivat, mutta täysin ne eivät halunneet kuivua. Vielä seuraavanakin päivänä painaessani kynnellä lakkausta varovaisesti jäi lakkaukseen jälki. Aurinkoiset ilmat ja helle on olleet kivoja, mutta näin kynsiharrastuksen näkökulmasta syksy voisi jo saapua. Turhauttavaa lakata kynsiä, jotka eivät kirjaimellisesti kuivu ikinä.

Olenkin viime aikoina pohtinut muutamaan otteeseen, että miten tropiikissa saavat lakattua kynsiään? Luulisi, että sielläkin on lakkojen kuivamisessa ongelmia johtuen korkeasta ilmankosteudesta ja korkeista lämpötiloista ympärivuorokauden. Tuntuu, että omassa asunnossa vallitsee trooppinen ilmasto ja ihmettelin jo parhaalle ystävällenikin, että on ihme, ettei katosta ole alkanut kasvaa liaaneja tai muuta vastaavaa trooppista kasvustoa. Lisäksi odotan, että milloin sisällä alkaa sataa vettä. Kynsistä sain heti kommenttia, että ne sopivat täydellisesti bikineihini. Olin tyytyväinen yksinkertaiseen, mutta kauniiseen lakkaukseen. Miinusta siitä, että lakkaukset eivät meinanneet kuivua millään. Toinen miinus tulee siitä, että Fly halusi värjätä mun kynnet kahdesta aluslakka kerroksesta huolimatta. Sain liotella melko kauan, että suurin osa väristä lähti pois ja silti kynnet jäivät aavistuksen sinertämään. Onneksi seuraavalla kerralla lakkoja poistaessani hävisi myös sinertävyys!

Onko teillä ollut ongelmia lakkauksien kuivumisen suhteen?Käyttämäni lakat: 
Essie - First Base
OPI - Fly
OPI - Honey Ryder
Seche Vite

Käytetyt koristeet:
Swarovskin niitit (OPI - Over & Over A-Gwen)

6 kommenttia:

 1. Musta tuntuu että mulla on aina kiireen vuoks ongelmia lakan kuivumisen kanssa ;) Tuo OPI:n Fly on kyllä todella ihana lakka, itsekin olen sen kotiuttanut :) Kynnet ovat jälleen kerran kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fly on kyllä kaunis, harmi vaan että tuppaa hieman värjäämään kynsiä :(

   Poista
 2. Upeat kynnet! Mulla on myös lakkojen kans ongelmia, ärsyttää ku ne ei kuivu ikinä ja jäävät pehmeiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla on sama ongelma! Ärsyttää, kun vielä seuraavana päivänäkin saattaa lakkaus ruttaantua ku lakat vaan ei kuivu millään....

   Poista