27. syyskuuta 2014

Peculiar Inspiration / #ABLECAW14

Peculiar inspiration aiheutti mulla hetkellisesti suuren hämmennyksen, sillä en keksinyt mitään. Päässä raksutti kovasti, mutta ensimmäistäkään ideaa en saanut puserrettua harmaista aivosoluistani pihalle. Turvauduin siis jälleen ystävääni Googleen. Eikä se muuten pettänyt tälläkään kertaa! Googlelta kysyin apua kuvahausta hakusanalla 'peculiar' ja sain hakutulokseksi vähän kaikenlaista. Tarpeeksi pitkälle selattuani löytyi ensimmäiset pingviinit, sitten toiset ja kolmannet. Tässä vaiheessa sitten katsoin, että mitä nää pingviinit oikein on, kun ne useamman kerran hakutuloksissa kerta näkyivät. Ja lopulta mulle selvisi, että kyseessä on Walt Disneyn Peculiar Penguins vuodelta 1934. Seuraavaksi sitten konsultoin Googlea hieman lisää ja päädyin sitä kautta tekemään lisää tuttavuutta toisen ystäväni eli YouTuben kanssa. Sieltä löytyi Peculiar Penguins -video, joka toimi mun inspiraation lopullisena lähteenä. Tämän kertaisen haasteen aiheena siis Peculiar Inspiration, joten mun mielestä Peculiar Penguins on enemmän kuin oiva inspiraation lähde :) Ei ehkä se perinteisin lähestymistapa tähän haasteeseen, mutta toisaalta muistelisin lukeneeni, että haasteita saa toteuttaa luovasti ja tulkita oman mielenmukaan. Ja se jos mikä sopii mulle!

2014-09-26.4

Koska videon pääosassa on kaksi pingviiniä, päädyin maalaamaan pingviinit kahteen kynteen. Loppujen kynsien värimaailma on peräisin videolla nähtävissä olevasta värimaailmasta. Muissa kynsissä on pohjalla kolme kerrosta OPIn I Don't Give a Rotterdam! -lakkaa ja kärkiin töpötelty L.A. Girlin Spatteria. Ne kynnet oli nopea tehdä, sen sijaan pingviinien käsinmaalaaminen oli huomattavasti hitaampaa. Menin myös sieltä, mistä aita oli jo lahonnut pois ja maalasin pingut vain vasempaan käteen. Omat kokemukseni vasemman käteni koordinaatiosta on sitä laatua, että en uskaltanut edes yrittää ruveta sillä maalaamaan mitään oikeaan käteeni. Mulla oli melkoinen olettamus siitä, että olisin istunut vielä aamuyöstäkin tuhertamassa pingviinejä oikeaan käteeni, jos olisin yrittänyt. Ja silti ne tuskin olisi ihan muistuttaneet sitä mitä piti.

2014-09-26.2

Pingviini kynnet ehtivät olla mun kynsillä kolme päivää ja sinä aikana ne herättivät niin hilpeyttä kuin ihasteluakin :) Ne piristivät myös omaa mieltä näinä päivinä, kun väsyneenä raahustin menemään. Kynnet on toisaalta melko talviset ja voisin hyvin kuvitella lakkausta katsoessani, että ulkona on -30 astetta ja rapiat päälle. Ulkona on viime päivät ollut melko kylmä ja ainakin meillä täällä on käynyt erittäin kylmä viima, joka on saanut lämpötilan tuntumaan entistä kylmemmälle. Näin ollen kynnet on kyllä sopineet myös vallinneeseen säätilaan, vaikka ei täällä sentään vielä lunta ole satanut. Muutamana aamuna ollut nollassa tai hieman pakkasella, joten sinne miinus kolmeenkymppiinkin on aikamoinen matka. Romahtanut ulkolämpötila sai mut vierailemaan kellarissa ja hakemaan osan talvivaatteista esille. Pitää varmaan viikonloppuna ensin siivota kunnolla ja sen jälkeen hakea talvivaatteet sisälle ja viedä kesämekot ja muut vastaavat kellariin odottamaan lämpöisempiä kelejä. Ja samaan syssyyn voisin lakata kynsiin neonia, ihan vaan koska voin. Ja ehkä vähän myös siksi, koska se on tämän viikon toinen haaste! ;)

2014-09-26.3

Käyttämäni lakat:

Pingviini:
Gina Tricot - Black
Kiss Nail Art Paint - SPA02 White
Snowcrystal - (nimi kulunut pois)
Zoya - Thandie*
HK Girl**

Muut kynnet:
OPI - I Don't Give a Rotterdam!
L.A. Girl - Spatter
HK Girl**

***
*Saatu kynsimiitistä
**Saatu Cesarsilta kokeiltavaksi 
***
Postauksen linkit on ihan vaan teitä varten, en hyödy niiden klikkailusta millään tavalla!

14 kommenttia: