17. joulukuuta 2014

Black & White / #ABLECAW14

Mua on jo pidemmän aikaa kiehtonut kokeilla water spotted -tekniikkaa, mutta en oo uskaltanut. Ajatus siitä, että riekaleet pitäisi saada muodostumaan veden pinnalle on tuottanut ahdistusta jo ajatustasolla, koska mieleen pyrkii väkisin mielikuva vesimarmoroinnista. Taitavan lakkaajan käsissä kynsilakka ja vesi on täydellinen kumppani. Sen sijaan taitamattomissa rähmäkäpälissä, joihin myös omani lukeutuvat, ne aiheuttavat vaan verta, hikeä ja kyyneliä. Ja järkyttävän sotkun.

2.IMG_1163

Kaikki lähti siitä, kun koulussa olkapäälle istahti örvelö, joka muistutti miten herkästi kynnet räsähtävät poikki talvella ja siinä vaiheessa tajusin tosiaan olevani liikkeellä ilman aluslakkaa ja muiden lakkojen tuomaa suojaa. Onneksi käsilaukusta löytyi niin Bliss Kissin kynsiöljy kuin Dermosilin kynsinauhavoidekin, joiden kanssa lotrasinkin useamman kerran iltapäivän luennolla. Harmittelin jo mielessäni sitäkin tosiasiaa, että lokkitane on kotona, mutta jossain vaiheessa tunnilla bongasin sen laukustani! Tehokosteutin siis myös käsiäni ja näytin pitkää kieltä örvelölle, joka lähtikin etsimään uusia uhreja. Oli kyllä mukava huomata, että vaikka kynsinauhat imaisevat edelleen öljyn silmän räpäyksessä, niin kynnet eivät enää jaksa imeä öljyä samalla tavalla kuin vielä muutama kuukausi sitten. Olen yrittänyt tehokosteuttaa kynsiä Bliss Kissillä ja näköjään siitä on ollut apua! :) Käsistä ei voi sanoa samaa, sillä nyt noin 4-5 tuntia myöhemmin kädet muistuttavat taas enemmän Saharan autiomaata ja koulussa hetkellisesti tavatut pehmoiset, hyvin hoidetut kätöset ovat enää pelkkä kaukainen muisto...

1.IMG_1161

Pohjalle lakkasin KoneHelsingin mustan holohippulakan, jota vaadittiinkin sitten useampi kerros. Tarkalleen ottaen kolme, mutta kerrokset oli paksuja jopa mun mittapuulla. Ohuita kerroksia lakkailisin varmaan vielä juhannuksenakin, sillä niitä olis varmaan vaadittu kymmenen tai jotain vastaavaa. Mulla kävi mielessä, että voisin laittaa alle mustan, peittävän kynsilakan ja sen päälle 1-2 kerrosta kyseistä holohippua, mutta arvatkaa vaan muistinko? Niimpä. Tyhmästä päästä kärsii kynnet! Onneks lakka onnistui levittää paksusti ja näin vältyin ovelasti kerrostamasta normaalia enempää. Tässä vaiheessa sitten kiikutin pöytään vesikupin, muutaman vanupuikon ja vanulapun sekä hiuslakan ja Septidinin. Aloitin antiseptisella, koska muistelin lukeneeni niiden toimivan monella. Noh, ei mulla. Sitten kokeilin kamalan hajuista BedHeadin hiuslakkaa samalla lopputuloksella. Seuraavaksi sitten suolavesisuihketta, jälleen tuloksetta. Tässä vaiheessa palasin jälleen hiuslakkaan ja kokeilin Livboxista tullutta IdHAIRin hiuslakkaa ja nyt sain jo aikaiseksi jotain muuta kuin möykkyjä.

1.IMG_1156

Aloitin taktisesti peukalosta ja huomasin kohdistamisen olevan akilleen kantapääni jälleen kerran. Kivat riekaleet jäi kippoon ja kynnelle päätyi epämääräinen möykky. Seuraavaksi sain jo aikaan parempia riekaleita, mutta ne jäivät nimettömän toiseen reunaan ja näyttivät hassulle. Yritin uudelleen ja tähtäsin kieli keskellä suuta toisen reunan samaisesta kynnestä, jotta saisin riekaleita koko kynnelle. Onnistuin ja päätin jättää leikin sikseen, koska aikaa oli jo tuhraantunut tovi jos toinenkin. Näin ollen suihkuttelin riekaleet enää oikean käden peukaloon ja nimettömään. Nyt voin väittää melko kirkkain silmin, että alkuperäinen tarkoitus olikin tehdä vain aksenttikynnet. Kukaan ei usko vai? Noh, vakuutan vielä muutaman kerran, jotta uskoisin itsekin.

1.IMG_1157

Käyttämäni lakat: 
Essie First Base
Flormar/KoneHelsinki GL10
Gina Tricot White
Seche Vite

6 kommenttia:

 1. Upeat kynnet! Kyllä kannatti jatkaa yrityksiä :). Mä vaan ihailen muilla näitä upeita vesihässäkkäkynsiä, kun en itse uskalla. Tuo Flormarin holo on niin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä ymmärrän tuon ihailun muilla, koska teen sitä hyvin usein itekin! Välillä on vaan pakko yrittää myös ite, koska tykkään niin paljon noista vesihässäkkäkynsistä :D

   Poista
 2. Waau. On se vaan niin hieno lakka! :)

  VastaaPoista