3. joulukuuta 2014

Old Faithful / ABLECAW14

Viimeinkin! Old Faithful jäi alunperin roikkumaan siksi, että en yksinkertaisesti keksinyt ideaa. Olisiko vanha uskollinen joku tietty lakka vai kenties koristelutyyli? Viikkojen jahkailun jälkeen lamppu syttyi ja sain idean lakkauksesta. Ei mulla turhan lyhyet piuhat ainakaan ole.... Lopulta päädyin valitsemaan kynsilakan: Piece of Sky (Palanen Taivasta). Valitsemani lakka taitaa olla vanhin omistamani, muistelisin ostaneeni sen joskus kymmenkunta vuotta sitten. Pullon etiketti kertoo lakan nähneet parhaat päivänsä 08/2007, mutta edelleen toimii moitteettomasti. Kuten huomaatte, en usko lakkojen parasta ennen päiväyksiin ja siksi viittaankin niille kintaalla. Miksi heittää hyvää lakkaa roskiin? Kävisi muuten kalliiksi harrastus, jos lakat uusisi sitä tahtia, kun niiden väitetään vanhenevan. Hyh, en halua ees ajatella. En ole koskaan joutunut lisäämään edes ohentajaa, vaikka pullosta on enää kolmannes jäljellä. Mitään moitittavaa en lakasta löydä, sillä se käyttäytyy edelleen mallikelpoisesti. Toki hieman valitettavaa löytyy peittävyydestä, sillä lakka vaati neljä kerrosta peittääkseen. Muistelen lakan peittäneen ennen 2-3 kerroksella, joskin teininä mun kynsien pituus saattoi olla nykyistä lyhyempi. Asiaan saattaa myös vaikuttaa se tosiasia, että musta on nykyisin tullut äärimmäisen kriittinen lakan peittävyyden suhteen ja valo ei saa kuultaa ollenkaan läpi kynnen vapaan kasvun alueelta.


Olin iloinen, että viimeinkin keksin miten lakkaisin kynteni. Ja ennen kaikkea millä lakkaisin. Siihen se ilo sitten päättyikin. Lakkasin kynnet normaalisti, mutta sitten alkoi mennä metsään. Orlyn tekstuuri Plum Pixel teki vaaditun kahdella kerroksella ja kaikki sujui mallikkaasti muutenkin. Piece of Sky vaati tosiaan neljä kerrosta peittääkseen, ensimmäinen pieni miinus jo tässä vaiheessa. Paaaaaaaaaaaaljon suurempi miinus sen sijaan tuli siitä, kun levitin pikakuivattajan. HK Girl vetelee viimeisiään ja on jo hieman jankkiintunutta, mutta en ole kokenut tarpeelliseksi ohentaa sitä. Edellisen pullon kohdalla HK Girl alkoi loppuaan kohti kupliintua tai rei'ittymään, päivästä riippuen. Yleensä reikiintyi. Olin melko varma, että pullon pohjan lähestyessä näin käy jälleen. Jo se oli äärimmäisen raivostuttavaa, mutta nyt muutin mieleni! Kuplat ja reiät oli äärimmäisen mukavia verrattuna uusimpaan yllätykseen. Viimeksi HK Girl kutisti lakkauksen kärjistä ihan reippaalla otteella ja lakkaus päätyi poistoon ilman kuvausta. Tällä kertaa kutistuminen oli hieman maltillisempaa. Ihan kuin siinä ei olisi jo ollut tarpeeksi, mutta noin 10 sekuntia pikakuivattajan levittämisen jälkeen lakka alkoi vetäytyä kurttuun. Jep. Se rypistyi silmien edessä. Pystyin melkein kuulemaan äänen, mikä lähti lakan vetäytyessä kurttuun. No, en ehkä sentään. Pystyin vain tuijottamaan monttu auki tapahtumaa. Mitä ihmettä oikeen tapahtui? Joku voisi selittää mulle. En todellakaan voi väittää, että ymmärtäisin tapahtuneen. Pällistelin kynsiäni hyvän tovin ja siinä ajassa pikakuivattajakin ehti tehdä tehtävänsä. Kuivattaa kurtut. Jossain vaiheessa uskaltauduin tökkimään lakkausta, koska piti saada kokeilla kurttuja. Ja epäonnistuin siinäkin! Oli nimittäin käynyt niin, että lähinnä vain värilakka vetäytyi kurttuun ja HK Girlin pinta pysyi suhteellisen tasaisena. Äärimmäisen pientä kohoumaa tuntui HK Girlin läpi, kun tökin, silitin, tuupin ja pällistelin kynsiäni. Korjasin lakkauksen levittämällä päälle uuden kerroksen värilakkaa ja annoin kuivua.


Kuivumista odotellessani kävin pohtimaan koristeluja tarkemmin, sillä halusin leimata. Leimaustarvikkeita kaivaessani yhteen kynteen ilmestyi lovi, kun lakka ei ollutkaan riittävän kuivaa. Viskasin tästä kiukustuneena vermeet takaisin Helmeriin ja savu nousi jo korvista. Ilmeisen räjähdysvaaran takia päätin minimoida riskit ja nyt menisin helpoimman kautta: päätin lykätä lommon päälle decalin. Tai niin luulin. Decalitkaan eivät tahtoneet tehdä yhteistyötä, sillä ne päättivät levitä............................... Kiitos vaan tästäkin vähästä. Olkaa hyvä ja ihailkaa kurttuisia, lommoisia lakkauksiani. Hermot meni, mutta onpahan jälleen yksi haastepäivä kiritty kiinni.

Nyt oon ansainnut palan suklaakakkua. Ison palan.

Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
Lumene - Piece of Sky (Palanen Taivasta)
Orly - Plum Pixel
HK Girl
Color Club - kirkas päällyslakka, nimetön

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti