20. joulukuuta 2014

The Place To Be / #ABLECAW

En halunnut kynsilleni mitään rantahietikoita, sillä talven kaipuu on suuri. Oon niin kyllästynyt tuohon jatkuvaan harmauteen ja vesisateeseen, joka toki välillä muuttuu hetkellisesti räntäsateeksi. Olo on jatkuvasti vähän alavireinen ja väsynyt, sillä ikiyö vie voimat. Sää ei siis ole kovin mielialaa kohottava, etenkään viime viikonlopun Hämeenlinnan reissun jälkeen. Siellä satoi perjantain ja lauantain välisenä yönä lunta ihan reippaasti ja aamulla olikin ihanan valkoista, valoisaa ja kaunista, vaikka aurinko ei paistanut ja taivas oli harmaa. Hetken mietittyäni päätin haluta kynsilleni revontulia ja näin ollen paikaksi valikoitui Lappi. Lunta, pakkasta ja revontulia. Oon joskus aiemminkin miettinyt, että onnistuisiko revontulikynsien toteuttaminen, mutta se on aina jäänyt ajatustasolle, koska käsinmaalaus...

1.IMG_1325

Kynsillä on yhteensä kymmentä eri kynsilakkaa alus- ja päällyslakat poislukien. Melkoinen saavutus jälleen kerran, vaikka itse sanonkin! Ginan Deep Ocean (2 kerrosta) ja PP:n Freya's Cats (1 kerros) ovat lakkauksen pohjana, sillä en oikein ollut varma FC:n peittävyydestä itsekseen. Toki nyttenkin jouduin lakkaamaan kolme kerrosta, mutta se on mulle ihan normaalia. Freya's Cats on lakka, jonka melkein jätin ostamatta piCture pOlishin lakkojen tultua myyntiin Suomessa Cesarsille. Omistan useampia sinisiä lakkoja ja mulla on jo Zoyan Dream, joten kuvittelin hetkellisesti FC:n olevan tarpeeton. Pyh ja pah, todellakin tarvitsen! Oon menettänyt tällä hetkellä sydämeni piCture pOlishille niin auttamattomasti, että oon hetkellisesti jopa harkinnut luopuvani suurimmasta osasta lakkojani. Muista lakoista luopuminen tarkoittaisi sitä, että saisin rahaa ostaa uusia rakkauslakkoja PP:ltä ja liian pieneksi käyneen Helmerin laatikoihin tulisi lisää tilaa. Asiaahan ei auttanut se, että sain viime viikon torstaina yhdessä Miljan kanssa swatchata kaikki sillä hetkellä Cesarsilla myynnissä olleet lakat kiekolle. Toinen toistaan ihanempia lakkoja, joita mun on pakko saada lisää ja iskin silmäni sellaisiinkin lakkoihin, jotka ennen olin ohittanut lähinnä olan kohautuksella.

1.IMG_1320

1.IMG_1335

Nopeuttaakseni lakkausprosessia lykkäsin kynsilleni kerroksen pikakuivattajaa, sillä lakkasin melko nopealla tahdilla pohjan ja halusin päästä leimaamaan. Kynsiä kuivatellessani koin perustavanlaatuisen ongelman, sillä mun leimauslaattavarannot on jälleen kerran todettu säälittävän surkeaksi. Tällä kertaa puuttui metsä ja olisinpa kaivannut revontuliinkin sopivaa laattaa, mutta eihän mulla sellaisia ole. Revontulia tuskin on missään laatassa, mutta havumetsää todennäköisemmin on. Yöllä Googlaillessani en löytänyt mitään sopivaa, mutta jälleen apu tuli lärvikirjan Kynsikoristeluista, jossa Papu ystävällisesti vinkkasi Infinityn laatasta numero 75. Ei ihan täysin sitä mitä hain, mutta parempi kuin ei mitään eli laitan harkintaan. Metsäisen laatan puuttuessa päädyin kepulikonsteihin ja tutkin laattojani pyöritellen niitä käsissäni tovin jos toisenkin. Lopulta totesin rypäletertun näyttävän vähän puulta, jos sen leimaa kynnelle väärin päin ja siitä se ajatus sitten lähti. Leimasin Golden Rosen mattamustalla kynsilleni useampia rypäleitä per kynsi ja päälle ohutkärkisellä siveltimellä sudin ja töpöttelin kahta eri lakkaa. PP:n Escapades ja Zoyan Remy häivyttivät osaltaan rypälemäisyyttä ja siten lopputulos muistutti taas hieman enemmän metsää. Jättikokoinen rasti seinään, sillä kerrankin mun suunnitelma toimi!

1.IMG_1338

Revontulien "pohjan" maalasin ohutkärkisellä siveltimellä ja Dependin 361:llä, jonka jouduin kaivamaan tätä tarkoitusta varten kirppislaatikosta. Halusin vihreät revontulet, joten vihreä lakka sinisellä shimmerillä kävi tähän tarkoitukseen oikein mainiosti. Päälle varovasti maalailin samalla ohutkärkisellä siveltimellä ChG:n Grass is Lime Greenerillä, sillä halusin vihreän erottuvan kynneltä kunnolla, jottei se sulaudu vain taustaan. Tämän jälkeen häivyttelin vihreää hieman ILNP:n Summer Stargazingilla, Remyllä ja PP:n Honey Moonilla, jotta saisin kynsilleni myös revontulien utuisuutta. Revontulet saivat loppusilauksen PP:n Holidaysta, sillä holo sopii kaikkeen!

1.IMG_1334

Käsin maalaamisesta mulla on kammo, sillä oon siinä vielä surkeampi kuin vesimarmoroinnissa. Ymmärrätte siis varmaan miksi en halunnut metsää edes yrittää maalalata omin pikku kätösin, vaan käännyin leimojen puoleen. Onnekseni revontulet eivät vaatineet sen suurempaa taiteellista lahjakkuutta, joten voin kuvitella tarttuvani siveltimeen vielä joskus uudelleenkin. Lakkasin kynnet keskellä yötä (jälleen kerran) ja seuraavana aamuna mua harmitti vain yksi asia. Tieto siitä, että päivän aikana on pakko siivota ja tiskata, joten luultavasti kynnet rapistuu ja joudun lakkaamaan illalla uudelleen :(

1.IMG_1331

Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
Gina Tricot - Deep Ocean
piCture pOlish - Freya's Cats
Golden Rose matte - 12
piCture pOlish - Escapades
Zoya - Remy
Depend - 361
China Glaze - Grass is Lime Greener
I Love Nail Polish - Summer Stargazing
piCture pOlish - Honey Moon
piCture pOlish - Holiday
Seche Vite

8 kommenttia: