19. joulukuuta 2014

Yhden kynsihömpän pikkujoulukynnet

Eilisestä postauksesta kävi selvästi ilmi, että osallistuin kynsibloggaajien pikkujouluihin lauantaina Hämeenlinnassa. Ylpeänä voin ilmoittaa lakanneeni kerrankin kynteni ajoissa, sillä lopetin lakkaamisen perjantain ja lauantain välisenä yönä joskus yhden maissa tai vähän sen jälkeen. Normaalisti olen siihen aikaan sutinut vasta aluslakkoja kynsilleni ja paniikissa aamulla lakannut kynnet loppuun. Melkoinen saavutus sanon minä!

2.IMG_1101

Idea kynsiin lähti Cesarsilta ostamastani Blue Sea Stamps -siirtokuvista, joita olin uteliaana ostanut yhden jouluisen arkin. Ostohetkellä mulla ei ollut hajuakaan siitä, että mitä ostan tai miten ostamiani tuotteita käytetään, mutta ostin silti. Epäonnistumisen mahdollisuutta ei ollut, sillä arkki on kooltaan 4cm x 3 cm. Itse leikkasin arkin puoliksi, koska tähtääminen ei tunnetusti ole mun vahvimpia puolia. Arkki toimi samalla tavalla kuin lapsuudessa käyttämäni "tatuoinnit" eli tuttua touhua. Lakkasin ensin pohjalle kaksi kerrosta Ginan valkoista, sillä en tiennyt onko arkin tausta valkoinen vai kirkas. (Kirkas se oli mikäli jotakuta mietityttää asia!) Arkista poistettiin ensin suojakalvo, kuten decaleista yleensäkin. Decaleista poiketen stampseja ei heitetä veteen lillumaan, vaan ne läntätään kynnelle kuvapuoli alaspäin ja paperi ylös. Kuva jää melko helposti kynteen kiinni, mutta pahvi on paksua ja siten omille kaareville kynsilleni hieman haastava aseteltava. Toisaalta ei haitannut, vaikkei kuva ihan joka kohdasta kynsillä ollutkaan, sillä se asettui sitten kasteltaessa. Uitin vanulapun vedessä ja painelin litimärällä vanulapulla kuvaa kynnelle, jolloin paperi pehmeni nopeasti ja kynnelle asetteleminen helpottui silmissä. Stampsia asetellessa kannattaa olla tarkkana sillä kynnen vapaan kasvun ylittävä osa decalista halusi ainakin itselläni kääntyä takaisin kynnen päälle. Irrottaminen onnistui märällä vanulapulla, mutta hirveästi en jatkossa jättäisi liikkumavaraa kynnen yli menevälle osalle. Ihoon sen sijaan stamps tarttui hyvin ja rullautumisvaaraa ei ollut. Painelin kuvan kiinni kynteen ja samalla kynnen kuivaksi kuivalla vanulapulla ja sen jälkeen siistin siveltimen ja kynsilakanpoistoaineen kanssa ylimenneet. Muutama siveltimen veto Secheä ja aksenttikynsi oli valmis. 

1.IMG_1115

Pienen kriiseilyn jälkeen päädyin lakkaamaan valkoiseksi myös nimettömän ja asettelemaan päälle pylpyröitä dotting toolin avulla. Pylpyrät on ongittu varmaan kaikille tutusta OPIn I Snow You Love Me -lakasta, joka on sukua itse paholaiselle. Muihin kynsiin lakkasin kolme kerrosta Smitten Polishin Va-Va-Voomia, joka on hologlitterinen jelly. Sain lakan maaliskuun miitistä ja silloin luulin saaneeni punaisen jellyglitterin, joka muistutti melko paljon Ruby Pumpsia. Olen lakannut lakalla muutaman kerran, mutta blogiin asti se ei vielä ole päässyt. Ensimmäisellä lakkauskerralla leuka loksahti auki, sillä totesin eräänä aurinkoisena päivänä glittereiden olevan hologlittereitä. Sydän suli siihen paikkaan!

1.IMG_1117

Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
Smitten Polish - Va-Va-Voom
OPI - I Snow You Love Me
Gina Tricot - White
Seche Vite

4 kommenttia:

  1. Upeet kynnet! Vois iteki kokeilla yhden kynnen kuorruttamista ISYLMin glittereillä, mut hirvittää se poistaminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä kokeilin nyt ekan kerran ja itseasiassa se poisto oli yllättävän helppoa. Pidin varmaan parin minuutin ajan hyvin märkää vanulappua kynnellä, jonka aikana kynsilakanpoistoaine ehti ainakin reunoista irrottaa lakat. Sit lakat irtoskin yhtenä laattana eli helpommin mitä tavan glitterit :D

      Poista