24. tammikuuta 2015

Kuinka käytän CityShopparin mobiilikorttia androidilla?

Käyttäessäni ensimmäistä kertaa CityShopparin mobiilikorttia olin melko ulalla. Miten ihmeessä sovellus toimii? Miten löydän tarvittavat tiedot? Miten saan alennukset käyttööni? Nyt olen jo hetken kyseistä mobiilisovellusta käyttänyt ja opetellut sen eri toimintoja istuen mukavasti sohvalla tai keittiön pöydän ääressä. Kätevää! Sovellus on loppupeleissä erittäin helppo käyttää ja sen oppii nopeasti. Mun kohdalla tosin herra Karma päätti pistää sormensa peliin, sillä menin päivittämään Cardu-sovelluksen opeteltuani ensin käyttämään sitä ja tehtyäni teille ohjeet odottamaan julkaisua. Itseasiassa ehdin jo ajastaakin postauksen, kunnes totesin julkaisun olevan turha... Sovelluksen ulkonäkö ja muut muuttuivat niin oleellisesti, että opettelin sovelluksen käytön uudelleen ja tein uudet ohjeet! Niin mun tuuria.

Saadakseni CityShoppari-mobiilikortin käyttööni latasin ensin Google Play-kaupasta Cardu-nimisen sovelluksen (tosin omani olen ladannut joskus viime kesänä), jonka jälkeen pääsin käyttämään CityShopparia. Cardulle saa muuten ladattua muitakin mobiilikortteja CS:n lisäksi, esimerkiksi VR:n, K-Plussan, Stockmannin, Ikean, Kicksin, The Body Shopin ja ties miten monen muun yrityksen etukortit. Pitääpä jossain vaiheessa perehtyä tarkemmin, josko tän avulla sais edes muutaman kortin lompakosta pois. Tällä hetkellä oon ladannut sovellukseen muutaman muunkin kortin, lähinnä leimapasseja tulevia salaattiostoksia varten. Puhelimeni on siis Samsung Galaxy S4 Mini ja kaikki postauksessa nähtävät kuvat ovat oman puhelimeni screenshotteja, jotta saisitte paremman käsityksen siitä mitä milloinkin tarkoitan.

Avatessani CS-sovelluksen saan tällaisen näkymän puhelimeni näytölle: Sovellus siis hakee puhelimen paikannustietojen avulla itseäni lähellä olevat kupongit ja leimapassit. Tätä selaamalla sain itse vihiä esimerkiksi JohtoCafen salaattipassista, joka itselleni ainakin kolahti, sillä käyn melko usein syömässä salaatin kyseisessä kahvilassa Kampin keskuksen ylimmässä kerroksessa. 

Vasemmassa yläreunassa näette kolme vaakaviivaa päällekäin, niitä painamalla saan auki tällaisen valikon:


Tässä näkyy CityShopparin omistajan nimi ja sähköpostiosoite, oman sukunimeni piilotin valkoisen palkin alle. Cardu on itselläni yhdistetty blogin sähköpostiin, vaikka olisihan sen toisaalta voinut henkilökohtaiseenkin laittaa.

Sovelluksen avaaminen vie siis suoraan Lähellä -välilehdelle, joten siihen ei tutustuta enää tämän enempää. Sen sijaan Oma Sisältö -otsikon alla on kaksi kiinnostavaa kohtaa eli suosikit ja omat kortit. Suosikkeihin tallentuu kaikki suosikeksi tallentamani ja ne näkyvät nyt aakkosjärjestykseen listattuna. Vanhemmassa sovellusversiossa suosikit talentuivat sekalaisesti (ilmeisesti tallennusjärjestyksessä?), joten silloin sen tietyn suosikin etsiminen oli mielestäni hieman hitaampaa ja hankalampaa. Halutessani voin nopeuttaa etsimistä klikkaamalla kohdasta "Omat suosikit - kaikki" ja saan valikon, josta voin valita kaikki, kupongit, leimapassit tai tarjoukset ja siten kohdistaa hakua edelleen. Suurennuslasilla en osaa hakea, sillä se ei aina löydä haluamaani ja siten koen nopeammaksi etsiä haluamani etukupongin muilla keinoin.


Edun tallentaminen suosikkeihin on helppoa. sillä se on vain yhden painalluksen takana. Punaisessa palkissa yläkulmassa näkyy sydän, jota painamalla kyseisen yrityksen saa liitettyä suosikkeihin. Sydän muuttuu valkoiseksi tallentamisen jälkeen ja on tämän jälkeen löydettävissä Suosikit-valikosta.Itse CityShopparia pääsee käyttämään valitsemalla valikosta "Omat kortit", jonka jälkeen puhelimen näytölle avautuu kaikki tallennetut kortit. Kaikissa korteissa näkyy etu- ja sukunimi, mutta jälleen peitin omani.  


CityShoppari-korttia painamalla pääsen itse CityShoppariin. Kortin tarjouksiin päästäkseen joutuu klikkailemaan muutamia kertoja, joten suosittelen lämpimästi ainakin niiden eniten käytettyjen ja kiinnostavimpien etujen tallentamista suosikkeihin. 


Yhteystiedot kohdasta saa näkyville CS:n yhteystiedot, kuten sähköpostiosoitteen, www-osoitteen ja puhelinnumeron. Lisäksi siellä on lyhyet käyttöehdot, jotka on hyvä silmäillä läpi ja halutessaan ne voi tarkistaa täältä milloin vain. Tärkeimpänä mainittakoon, että CityShoppari on henkilökohtainen ja kortti tulee aina esittää ennen tilaamista ja joko silloin tai viimeistään maksaessa kuitata etu käytetyksi paikan työntekijän varmistaessa asian. 


Palaamalla takaisin CityShoppariin yhteystiedoista saan näkyville kaikki edut listattuna seuraaviin kategorioihin: koko maa, kahvilat, muoti, ravintolat, matkailu, kulttuuri, liikunta, kauneus, kampaamot, terveys, koti, lapset, autoilu ja verkkokauppa. Toukokuussa kategoriavalikkoon päivittyy myös KesäExtra. Oikealla näkyy aina lukumäärä kuinka monta tarjousta tai etua kategoria pitää sisällään, osa eduista saattaa olla useammassa kategoriassa. Kategorioiden listaa on helppo selata pyyhkäisemällä näyttöä pystysuunnassa. 


Valitsemalla kategorian ja painamalla siitä, pääsee näkemään edut ja tarjoukset. Otetaan esimerkiksi Kampaamot, jonka valitsemalla saan aakkosjärjestyksessä olevan listauksen niistä 32 edusta, jotka kätkeytyvät kategorian alle. Jälleen listaa voi kätevästi selata pyyhkäisemällä näyttöä pystysuunnassa.


Listaa selaamalla voin valita itseäni kiinnostavan edun, nostetaan esimerkiksi Beauty Park / Tampere. Painamalla valitsemaani yritystä pääsen Info-sivulle, jossa on lyhyesti esitelty edun tarjoava yritys. Yleensä tässä on myös jonkinlaiset yhteystiedot sekä maininta siitä, mikäli tarjoukset ovat voimassa vain tiettyyn kellonaikaan tai voimassa vain tietyissä ketjun liikkeissä. 


Pyyhkäisemällä näyttöä oikealta vasemmalle pääsen Kupongit-välilehteen, jossa on yrityksen tarjoamat tarjoukset ja edut.  Edut voivat olla joko kertakäyttöisiä (etu numeroitu) tai jatkuvia (J). Eduissa on myös kerrottu mihin saakka ne ovat voimassa. Ennen päivitystä sovellus ohjasi suoraan kuponkeihin, minkä koin itse jotenkin helpommaksi. Toisaalta muutaman kuukauden kuluttua olen varmasti jo niin tottunut info-sivulle ohjautumiseen, että en enää edes muista kaivata pääsyä suoraan kuponkeihin. 


Jatkuvan edun tunnistaa J-kirjaimesta, jolloin etua ei tarvitse kuitata käytetyksi ja siten sen voi käyttää uudelleen vaikka päivittäin. Riittää, että tilatessa näyttää CS:n tarjouksen. Edun ollessa käytettävissä vain yhden kerran vuoden aikana etu on sen sijaan numeroitu, esimerkiksi Etu (400). Alennus kuitataan käytetyksi painamalla etua, jolloin tulee varmistus haluaako edun käytää. Näin ei vahingossa tule itse klikkailtua rahanarvoisia etuja käytetyksi turhaan. 


Klikkaamalla "OK" etu muuttuu käytetyksi ja sen tunnistaa harmaasta pohjaväristä. Nyt valinta on pysyvä, sillä etu on käytetty ja sitä ei voi käyttää enää uudelleen.

Kupongit-välilehden oikealla puolella on myös Yhteystiedot-välilehti, joka kertoo yrityksen osoitteen, etäisyyden ja sijainnit kartalla. Yritys näkyy Google Mapsista tutulla punaisella merkillä, kun taas itsensä tunnistaa sinisestä pallosta. Karttaa voi myös zoomata tarkemmaksi, jolloin sijaintein löytäminen helpottuu. Itseäni kartta helpottaa jo Helsingissä liikkuessa, sillä erilaisia liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita on pelkästään keskustan alueella niin paljon, ettei kaikkia voi millään tietää tai muistaa. Luulen myös siitä olevan melko paljon apua, mikäli lähtee vähän vieraampaan kaupunkiin, kuten Turkuun tai Tampereelle. Mikäli ei tunne seutua yhtään kartta helpottaa liikkumista ja tarjouspaikkojen löytämistä, kun tuttu turistityyli viedään nykyaikaan. Heihei kartat ja kompassit, meillä on älypuhelin!


CityShopparin voi lunastaa itselleen esimerkiksi heidän omilta verkkosivuiltaan. Älypuhelimeen ladattava mobiilisovellus maksaa 24€ ja sen saa käyttöönsä heti. Paperisen version halajaville lisätään tilauksen hintaan toimituskulut 5€ eli yhden vuoden määräaikainen tilaus maksaa yhteensä 32€, kestotilaus maksaa yhteensä 29€. Mikäli mietitte CityShopparin hankkimista suosittelen lämpimästi älypuhelinsovellusta, mikäli omistat älypuhelimen ja datayhteyden. Näin lompakkoon ei tule ylimääräisiä kortteja, sillä kortti on aina mukana puhelimessa. Lisäksi ei tarvitse kantaa etukirjaa mukana, sillä kaikki edut on listattuna sovellukseen. Toki CS-mobiilikortin käyttäminen vaatii sen, että puhelimessa on akkua ja siinä on toimiva nettiyhteys.

Muistutuksena vain, että en hyödy linkkien klikkailusta mitään. Ne ovat vain teitä varten.  

10 kommenttia:

 1. Liisa Luikas27.1.2015 12.16

  Itse tykkään kans Cityshopparista ja paljon tulee käytettyä. Sen saa muuten ilmaiseksi kun lataa Pivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CityShoppari on kyllä näppärä, etenkin nyt kun sitä hiljalleen alkaa osata käyttää ja muistaa sovelluksen olemassaolonkin! Mä en oo koskaan tutustunut tuohon Pivoon, muistan kyllä joskus kuulleeni! Ihan hyvä vinkki :)

   Poista
 2. Toimiiko sulla toi Cardu sovellus ihan moitteettomasti ? Mulla nimittäin välillä jumittaa ja ei näy noi lähellä olevat tarjoukset oikeestaan ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oo mitään ongelmia ollut. Noihin lähellä oleviin tarjouksiin en sen suuremmin osaa otaa kantaa, sillä en niitä oikeastaan koskaan tuu kattoneeks. Tosin ne muutamat kerrat, mitä sitä oon selannut ni kyllä se on ainakin kotia lähellä olevat paikat osannut näyttää :)

   Poista
 3. Aijaa. Mulla ei välillä näytä edes kaikkia CS tarjouksia :/ Ja lähellä tarjoukset on näkyny kerran tän kahden kuukauden aikana mitä oon käyttäny :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Onpas outoa o.O Laita CS:n asiakaspalveluun viestiä asiasta? Onhan se nyt tyhmää maksaa sovelluksesta, jos ei toimi ja siks jää käyttämättä....

   Poista
  2. Mut mä luulen ettei se vika oo niiden vaan sen Cardu sovelluksen. En onneks maksa CS:tä mitään vaan sain hopottajien kautta testiin (:

   Poista
  3. Nii joo. Onhan sulla muuten puhelimen gps päällä, että se onnistuu paikantaa sut? :)

   Poista
  4. Juu on (: no pitää tutkia asiaa :D

   Poista