2. tammikuuta 2015

Varastot tyhjiksi -haaste: lopputulos

Niin se vain vuosi vierähti ja haaste jäi kesken kitkuteltuaan kesän loppupuolelle. Tuntui vaan niin kovin turhalle listata kuukaudesta toiseen samoja loppuvia perustuotteita ja niiden tilalle ostettuja uusia vastaavia, vaikka välillä sitten repsahdinkin pahasti ja kannoin kassikaupalla kotiini kaikkea uutta kivaa.... Nyt kuitenkin haluan tehdä jonkinlaisen (ja sitäkin turhemman?) yhteenvedon siitä kosmetiikkamäärästä, jota olen kotiini haalinut. Alkukartoituksen aikaan olin lievästi ilmaistuna järkyttynyt, sillä purkkeja ja puteleita oli jos minkälaista. Oli totta, että tiesin omistavani vähän vaikka mitä ja silti kaiken sen kosmetiikan määrä pääsi yllättämään. Alla oleva kuva on varmasti syöpynyt joidenkin lukijoiden verkkokalvoille, sillä se on otettu alkukartoituksen aikaan kasattuani kaikki kosmetiikkatuotteet yhteen läjään keskelle lattiaa ja sen jälkeen kuva on esiintynyt blogissani muutamankin kerran.

Alkukartoitus

Nykyhetki

Vuoden aikana olen saanut kulutettua ainakin kassillisen erilaisia kosmetiikkatuotteita ja ostettua vähintään saman verran tilalle. Helpottaakseni vertailuja (ja koska listojen tekeminen on kivaa!) päätin koota tästä kaikesta pienen (suhteellinen käsite, toim. huom.) listan, josta näkee tilanteen vuosi sitten ja tällä hetkellä. Vasemmalla tammikuun 2014 tilanne, oikealla nykyhetki. Suluissa on ensin avattujen määrä ja sitten avaamattomien eli esimerkiksi "10 käsirasvaa (6/4)" tarkoittaa, että kuusi on avattuja ja neljä uusia.

Ja sitten sitä listaa!


Yhteenvetona voisin todeta, että kosmetiikka ei tästä taloudesta lopu ihan hetkessä. Läjä näyttää vaan kasvaneen vuoden takaisesta ja listakin tukee tätä näköhavaintoa. Myönnettäköön, että olen heikko ja lankean raottamaan kukkaron nyörejäni melko herkästi kohdatessani kaupassa kosmetiikkaa. Tuskin koskaan elämässäni pääsen siihen tilanteeseen, että esimerkiksi suihkusaippua tai käsirasva pääsisi kokonaan loppumaan. Tai huulirasvat. Ja loppuun tämän hetkinen kasa hieman eri kulmasta, vaikka yhtä toivottomalle se näyttää vaikka miten kuvakulmaa vaihtaisi. Mitä yksin asuva ihminen muuten tekee kahdeksalla ripsarilla, yhdellätoista suihkusaippualla ja kahdeksallatoista käsirasvalla plus näytteet päälle? Tuli vaan mieleen... Taitaa olla niin, että jaan hyllyni, kaappini ja muut mahdolliset säilytykseen käyttämäni tasot kynsilakkojen ja muiden oheishärpäkkeiden lisäksi myös kosmetiikan kanssa.


Millaiselle teidän kosmetiikkavuoret näyttää? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti