25. helmikuuta 2015

Kevät tuli, lumet suli

Toisaalta täällä etelässä on koko talven pyöritty lähinnä nollakeleissä ja välillä sataa lisää lunta, välillä se taas meinaa sulaa pois kiitos vesisateen. Nyt hiljalleen alkaa maa olla sula ja lunta on enää suurempina kasoina siellä täällä. Lisäksi aurinko on ajoittain muistuttanut olemassa olostaan pienen ikuisuuden jälkeen. Eipä se ihan hetkeen olekaan paistanut! Linnut sirkuttavat jo kilpaa ja räystäiden jääpuikoista tippuu vesipisaroita lämpötilan kohotessa jatkuvasti selvästi plussalle, samalla kun katoilta humpsahtelee lumia maahan. Mulla on ihan kevät fiilis, ollut jo kohta pari viikkoa. Kotiinkin tekis mieli hankkia kaikkea räväkkää, kuten lähes neonpinkit käsi- ja kasvopyyhkeet vessaan tai jotain muuta yhtä älyvapaata. En silti oo hankkinut!

1.IMG_2068

Helmikuun ensimmäisenä torstai-iltana satuin kerrankin ennakoimaan keväisen fiiliksen. Poikkeuksellisesti kävi kuitenkin niin, että tän lakkauksen jälkeen alkoi aurinko paistaa ensimmäistä kertaa ikuisuuteen ja muutenkin oli ensimmäinen erittäin keväinen päivä. Yleensä jos mä teen jotain tällaista, niin käy päinvastoin eli odotin lähinnä jotain lumimyräkkää ja 30 cm lunta, en kevättä. Sen jälkeen ollaankin hiljalleen menty entistä enemmän kevättä kohti ja tänään näin ensimmäiset selvät silmut pusikossa kotiin kävellessäni :)

1.IMG_2073

Sain jo joulun aikaan idean värikkäästä ranskiksesta, sillä silloin joulukynsiähky oli pahimmillaan ja kaipailin kynsilleni kaikkea muuta kuin jouluisia lakkoja. En kuitenkaan ole ehtinyt tai edes halunnut tätä lakkausta aiemmin toteuttaa, sillä se ei ole sopinut millään tavalla fiiliksiini. Nyt kuitenkin tuntui sille, että on aika. Lakkasin kynsiin ensin kerroksen Essien Fill The Gapia ja sen päälle kerroksen First Basea, sillä en oo varma miten hyvin Fill The Gap suojaa värjäytymiltä. Alkaessani lakkaamaan päädyin varioimaan hieman omaa ideaani, sillä alunperin olin ajatellut lakkaavani kärjen keltaiseksi. Luitte oikein, keltaiseksi. Minä, joka en käytännössä koskaan lakkaa keltaisella halusin kyseistä väriä kynsilleni. Ihmeitäkin näköjään tapahtuu, ainakin joskus! Hieman pehmentääkseni lakkavalintaani nappasin Helmeristä mukaan myös yhden oranssin, koska ajatus pelkästä keltaisesta tuntui liian, noh, keltaiselta.

1.IMG_2066

Pienen tuumaustauon jälkeen päädyin kokeilemaan itselleni jotakin uutta. Vasemman käden kynsiin lakkasin kynsivinyylejä apuna käyttäen Cope-acabanaa ja peukkuun ja nimettömään Man-goa. Sen sijaan oikeassa kädessä värit ovat vaihtaneet paikkaa eli keltainen toimii aksenttina. Molempia OPIn brassikokoelman cremejä on kaksi kerrosta ja se riitti ainakin ranskiksen kärjessä riittävän peittävään lopputulokseen.

1.IMG_2103

Ranskisten rajalle on levitetty Delush Polishin Star Gazeria ohuen siveltimen avulla, sillä epäilin alla olevan lakan olevan vielä hieman liian kosteaa vanupuikon kanssa työstämiseen. Yritin jo lakkausvaiheessa varovasti painella Star Gazerin sisältämien tähtien sakaroita kiinni kynnen pintaan, mutta siitä huolimatta vaadittiin muutama kerros pikakuivattajaa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin repsottava glitteri, joka jää kiinni joka paikaan. Paitsi pieleen menneet lakkaukset tai kynnen lohkeaminen syvältä. Tai tullausselvitys. Niin tai ne noin viisikymmentä muuta yhtä ärsyttävää seikkaa, joita tulee kirottua aina silloin tällöin. Esimerkiksi punaisen lakkapullon lentäminen kaaressa lattialle samalla, kun sisältö roiskuu kaikkialle...

1.IMG_2064

Vaikka kynnet on käsissä eri paria, on ne silti riittävän samanlaiset eli myönnettäköön, että lakkaus toimii omasta mielestäni. Oon monesti miettinyt kokeilevani vaihtaa lakkojen värit päittäin eri käsissä, mutta aina se on jäänyt puhtaasti idea-asteelle. Ei vaan ole tuntunut omalle jutulle. Nyt kuitenkin päätin ottaa härkää sarvista ja astua edes hitusen oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Eikä se keltainenkaan nyt sen hullummalle näytä! :D

1.IMG_2065
Saakohan ranskisten avulla siedätettyä itsensä sellaisillekin väreille, joita vierastaa tai jopa kammoaa omilla kynsillä? (krhm... vihreä?)

Käyttämäni lakat: 
Essie - Fill The Gap
Essie - First Base
OPI - I Just Can't Cope-acabana
OPI - Where did Suzi's Man-go?
Delush Polish - Star Gazer
Seche vite

Postauksen linkit on teitä varten, en hyödy niiden klikkailuista millään tavalla :) 

4 kommenttia:

 1. Nyt ne kaikki hamstratut vihreet käyttöön sit vaan ;) Mä odotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on hyvä ja kaivaa ne omat vihreät esille kans ;) Ehkä mä vielä joku päivä yllätän sut!

   Poista
 2. Nää on ihanat, upeat, täydelliset! <3

  VastaaPoista