7. huhtikuuta 2015

Vielä yhdet pingviinikynnet

Meillä erääseen kurssiin kuului digitarinan teko ja vaatimuksena oli 10-15 valokuvaa sekä jonkinlainen tarina. Saimme siis toteutuksen suhteen melko vapaat kädet, sillä koulun puolelta aihetta ei rajoitettu millään tavalla. Ideat oli vähissä ja lopulta päädyin kuvaamaan lakkaukseni. Päätin tehdä pingviinikynnet, sillä niistä saisi riittävästi kuvamateriaalia myös tehtävänä ollutta videota varten.

Olin perinteisesti ajoissa tässä hommassa ja edellisenä iltana kymmenen jälkeen aloin kaivella Helmerin laatikkoja ajatuksenani lakata kynnet. Jalustaahan mulla ei ollut, mutta voin kertoa sen hujahtaneen ostoslistan kärkeen tän operaation myötä. Kameran tukeminen jalkojen väliin oli kaiken kaikkiaan hankalaa ja epäkäytännöllistä, sillä nyt kuvat otettiin sokkona itselaukaisimella ja toivottiin parasta. Nyt oonkin onnellinen jalustan omistaja. Heihei selkäkivut ja epämääräiset kuvausasennot, jos haluan kuvata kunnollisen tutoriaalin joskus jostakin. Tai jos ylipäätään haluan molempien käsien kynnet samaan kuvaan!Nyt on luvassa lyhyt kooste siitä, millaisia valokuvia videolle valitsin. Koska vaadittiin tarina, niin ensin esittelin tarvittavat välineet ja kynsilakat.

Käytin kynsissä seuraavia lakkoja: 
Essien First Base (ja sen alla Trindin Nail Repair), 
China Glazen Capacity To See Beyond, 
OPIn Snow Globetrotter,
Zoyan Thandie, 
Gina Tricotin Black 
ja tietysti myös saman merkin White, 
Kiko 336, 
Kiss Nail Art Paint White
sekä Seche Vite pikakuivattajana.Muita tarvittavia välineitä pingviini kynsiin: 
alusta (tässä tapauksessa Pringles-purkin kansi), 
vanulappuja, 
dotting tool (tai hiuspinni, nuppineula...),
muutama eri kokoinen sivellin (mahdollisimman ohut ja joku leveämpi). 


Ensimmäisenä levitin kynsilleni aluslakan eli tässä tapauksessa Essien First Basen ja annoin sen kuivua hyvin. Seuraavaksi lakkasin peukalot ja nimettömät mustalla, loput Chinan Capacitylla. Ja kuten näkyy, niin lakkaa menee ihan reippaasti kynsinauhoillekin...Seuraavaksi laitoin pikakuivattajan, koska en jaksanut odotella lakkakerrosten kuivumista. Lisäksi piti saada iltapalaa ja jääkaapin tonkiminen märällä lakkauksella oli ehdoton nounou, joten senkin puolesta pikakuivattajalle oli tarvetta.Vatsan saatua hieman täytettä pystyin jatkamaan pingviineistä. Ja vatsoista puhuttaessa aloitin tietenkin niiden käsin maalaamisen vatsasta. Helpotin elämääni laittamalla pienen määrän valkoista kynsilakkaa muovialustalle, jossa kastelen sivellintä. Näin ollen lakkapulloa ei tarvii pitää koko ajan auki.Otan siveltimeen pienen määrän kynsilakkaa ja alan hahmotella vatsan ääriviivoja melko karkeasti ohuella silveltimellä.

Sitten vaihdan siveltimen leveämpään, jotta vatsan värittäminen valkoiseksi on a) nopeampaa b) helpompaa c) ei mene hermot ihan niin nopeasti. Tarvittaessa lisäilen aina lakkaa alustalle pieniä määriä, jotta se ei myöskään ehdi kuivua alustalla. Värittämisessä käytin sekaisin Ginan ja Kiss Nail Art Paintin valkoisia, sillä jälkimmäinen on pigmenttisempää, mutta raidoittuu herkemmin.
Lopuksi vielä ohuen siveltimen ja valkoisen kynsilakan avulla tasoitan pingviinin vatsan reunat, sillä vatsan värittäminen on helpompaa näin. Värittämisessä ei tarvitse olla niin tarkka reunojen suhteen isommalla siveltimellä sutiessa, kun lopuksi vielä ohuellä siveltimellä tekee tarkan rajauksen.Seuraavaksi siveltimet voi laittaa syrjään ja ottaa käteen dotting toolin. Mikäli niitä ei omista on mahdollista pilkut tehdä esimerkiksi hiuspinniä tai nuppineulaa hyödyntäen. Ensin isommat pilkut valkoisella ja sen jälkeen halutulla (mahdollisimman pigmenttisellä ja kirkkaalla) värillä silmän sisäosa. Itse kokeilin ensin valkoisen päälle Chinan Capacitya ja se oli liian valju, joten hain Helmeristä sähkönsinisen Kikon. Ja johan alkoi silmät näkyä!Puhdistin tässä välissä käyttämäni siveltimet ja dotting toolit, sillä tarvitsin niitä vielä pingviinin jalkojen ja nokan tekemiseen. Zoyan Thandien vuoro joutua alustalle, jonka jälkeen valitsin siis yhden isopäisen dottarin ja sen avulla tökkäsin jalat. Ohutkärkisellä siveltimellä taas tein nokan.

Seuraavassa vaiheessa kastelin meikkisienen palasen vedessä. Laiskana en jaksanut lähteä kastelemaan sientä, joten vesilasista kaadoin teepussin aluselle vettä - ajoi asiansa ja sain kasteltua sienen.Sienen kastelemisen lisäksi laitoin aiemmin käytetylle Pringles-purkin kannelle eri kohtaan OPIn Snow Globetrotteria. Dippasin sienen lakkaan ja tuputtelin kynnen kärkiin kynsilakkaa.Vielä kerros Secheä päälle, jotta lakat kuivuvat kunnolla ja aamulla ei tarvitse herätä lakanan kuvat kynsillä.Ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä siistin kynnet käyttäen apuna viistokärkistä kulmakarva sivellintä ja asetonia, jota olin lorotellut asetonia varten ostettuun pieneen lasikippoon. Lopuksi vielä kynsinauhojen öljyäminen Bliss Kissillä, käsien rasvaus Lokki-Tanella ja pikainen valokuvaus ennen kuvien siirtoa koneelle ja muistitikulle. Koululla luin ohjeet nauhalle ja liitin äänen kuviin, jolloin mun digitarina oli valmis. Hirveämmin en jaksanut valokuviin panostaa, sillä videon näkivät itseni lisäksi vain opettajat. Tarkoituksenamme oli opetella digitarinan tekoa, tällä kertaa kuvanlaatu ja muut olivat toissijaisia, joten jalkojen väliin tuettu kamera ja summamutikassa otetut kuvat saivat kelvata.
10 kommenttia: