4. toukokuuta 2015

Kävin, kokeilin, onnistuin!

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, niin hurahdin vesimarmorointiin. Tästä intoutuneena päätin eräänä maaliskuisena iltana kokeilla eri lakkoja marmoroinnissa ja nappasin pussillisen vanhoja tikkuja, joita marmoroisin. Yritin yhdistellä eri värejä ja koostumuksia ja yllättävää kyllä, mitään katastrofaalista ei tapahtunut! Sain myös hyvin hämmentäviä yhdistelmiä toimimaan keskenään, samoin kuin erilaisia koostumuksia. Nähtävästi muutkin kuin cremet käyvät. Kokeilin myös sen, että esimerkiksi piCture pOlishin Holiday toimii marmoroinnissa oikein näppärästi.

1.IMG_2944
Testissä: Color Club - Lava Lamp & piCture pOlish - Holiday
1.2015-03-16 19.07.08

Kokeillessani eri lakkoja ja niiden toimivuutta testasin myös samoilla lakoilla erilaisia tekniikoita ja kuvioita. Tästä johtuen tein samoilla lakoilla kaksi ihan erilaista tikkua, jotka kuitenkin värimaailmastaan johtuen sopivat toisilleen. Nämä tikut myös toimivat yhdessä inspiraationa mun seuraavalle lakkaukselle, sillä tykästyin niihin kovin. Koska ilta oli jo pitkällä ja nukkumaan piti käydä, jäi kynsien lakkaaminen seuraavaan iltaan.

1.2015-03-16 20.23.08
Inspiraationi mun!

Ensimmäistä kertaa elämässäni marmorointi oli sekä helppoa että nopeaa. Tän lakkauksen tekoon mulla meni yhteensä alle tunti. Alkaen aluslakan levityksestä ja päättyen pikakuivattajaan. Väliin mahtui niin kynsinauhojen suojaaminen, pohjien lakkaaminen kuin itse marmoroiminenkin. Ja jopa se ennen niin kammoksuttu siistiminen. 

1.IMG_3040

Marmoroin tälläkin kertaa kaikki kymmenen kynttä samoilla lakoilla, mutta tein silti peukkuun ja nimettömään aksentit. Marmoroin niihin nimittäin kukat tai mitkä lie kuviot, joiden keskipiste on kynnellä. Päälle levitin ohuen kerroksen piCture pOlishin Holidayta, koska pullo sattui edelleen olemaan pöydällä edellisillan kokeilujen jäljiltä. Marmoroinnissa käytin Ginan valkoisen lisäksi kolmea eri OPIa. My Dogsled Is a Hybrid, Mermaid Tears ja Fly toimivat marmoroinnissa, kuten hyvän cremen kuuluukin. 

1.IMG_2966

Myös sotkun määrä oli tällä kertaa ihan mitätön. Ei tietoakaan siitä järkyttävästä sekamelskasta, joka valtaa aina marmoroidessa pöydän. Hallittu kaaos siis tällä kertaa. Sotkujen siivoaminen oli myös nopeaa, sillä pöydälle suojaksi levitetyt muutamat talouspaperiarkit oli nopea kääräistä kasaan ja viskata roskiin. Myöskään sormien ja kynsinauhojen siivoaminen ei vienyt mahdottoman pitkään, vaan sekin oli helppoa ja nopeaa.

1.2015-03-16 22.26.08

Jos joku olisi vielä kaksi kuukautta sitten tullut väittämään, että opin joskus marmoroimaan olisin nauranut. On toki totta, että tähänkin asti oon saanut kynsille aina jotain ja moni on kehunutkin marmoroituja aksentteja. En kuitenkaan ole itse ollut samaa mieltä marmorointitaidoistani, sillä aiemmin yhden kynnen marmorointiin meni helposti yli tunti ja silti vaaditiin tuuria, että kynnelle sai edes jotakin. Tällä kertaa marmoroin kaikki kynnet nopeammin kuin aiemmin meni pelkästään yhden kynnen marmorointiin ja yhtään ainutta kynttä ei tarvinnut marmoroida uudelleen. Aiemmin olen joutunut uusimaan marmorointeja vähintään yhdestä kynnestä, useimmiten uusiksi on mennyt muutama kynsi. Osa useampaankin kertaan.

1.IMG_3039

Älkää kysykö, että mitä Hämeenlinnassa tapahtui, sillä en tiedä. Jotain kuitenkin, sillä yllättäen marmorointijumalat on muuttuneet suopeiksi ja pieni osa Kaisan viisaudesta ja taidoista tarttunut myös muhun. Myönnettäköön, että oon tehnyt aiemmin paljon asioita eri tavalla ja Kaisalta oon oppinut enemmän kuin paljon. Tämän myötä oon huomannut, että veden lämpötilaa merkityksellisempää on esimerkiksi missä asennossa ja miltä korkeudelta lakan sinne kippoon tiputtaa. Pieniä juttuja, joilla on kuitenkin ilmeisesti ihan valtavan suuri merkitys. 

1.IMG_2965

Tykkään vesimarmoroiduista kynsistä paljon ja oon pitkään toivonut oppivani marmoroimaan. En vaan koskaan uskonut oikeasti oppivani. Nyt mun ei enää tarvitse kateellisena aina tuijottaa muiden tekeleitä ja murjottaa, kun itsellä ei onnistu kuin korkeintaan vahingossa. On mukava alkaa harjoitella lisää, sillä nyt ainakin tiedän kykeneväni onnistumaan edes joskus. Nää kynnet oli helppo ja ennen kaikkea nopea tehdä, kunpa kynsien lakkaaminen sujuisi aina yhtä kivuttomasti. 

Nää marmoroidut kynnet oli yhdet mun lempparikynsistä tänä keväväänä. Tai oikeastaan yhdet mun lemppareista koskaan, sillä 
a) nää on marmoroitu 
b) nää on mun kynnet
c) nää on mun itte marmoroimat
d) kukaan ei ollut auttamassa
e) näiden tekemisessä ei kauaa nokka tuhissut.

1.IMG_3005

Saanhan piirtää suuren rastin seinään nyt, saanhan?

P.s. Kuka ois uskonut, että mä vielä joskus postaan näin innoissani vesimarmoroinnista? En mie itte ainakaa.

1.2015-03-17 11.48.17
Ja sama vielä auringossa.

Käyttämäni lakat: 
Essie - First Base
Gina Tricot - White
OPI - My Dogsled Is a Hybrid
OPI - Mermaid Tears
OPI - Fly 
piCture pOlish - Holiday
Seche Vite

10 kommenttia:

 1. Onneks olkoon!! Nää on ihanat. Mä niin toivon, että pääsisin kanssa joskus Kaisan oppiin.
  Todellakin saat ja sun PITÄÄ piirtää se rasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sä vielä joskus pääset, ei aikataulut voi aina olla natsaamatta! :)

   Poista
 2. Onhan nää nyt vaan niin mahtavat ja kauniit! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Melkein tekis mieli marmoroida tällaset uudelleen, ku viihdyin näissä sen verran hyvin :D

   Poista
 3. Onpas ihanat kynnet, tykkään ^_^ Itte oon kaks kertaa kokeillut marmorointia ja jollain sadistisella tavalla tykkään siitä :D Tarttis vielä harjoitella enemmän tuota kuvion tekemistä, ku oon vaan ettiny muutaman lakan mitkä suostuvat toimimaan marmoroinnissa ja voin sanoa et värimaailmat on ollu mielenkiintoisia :D Harjoitusta ja harjoitusta vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvänä nyrkkisääntönä voin tikutuskokeilujeni jälkeen todeta, että notkeat cremet toimii lähes poikkeuksetta. Pitäis kyl itekin marmoroida useammin, jotta oppis taidon kunnolla ja ei tarviis enää harjoitella...

   Poista