10. toukokuuta 2015

Mustien rinkuloiden tyhjennystalkoot

"Minä, Pauliina, lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että vuoden 2015 aikana saan käyttämättömien lakkojen määrän tiputettua huomattavasti nykyistä alhaisemmaksi. 
 Ja jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön. 
Tai vaihtoehtoisesti joku nakatkoon kynsilakanpoistoainepullolla otsaan."

Kaikki käyttämättömien tikkujen renkaat

Mulla on jo pitkään ollut riesana kokeilemattomien lakkojen jumahtaminen yhteen ja samaan vakiolukuun. Aina, kun lasken käyttämättömien lakkojen tikut saan tulokseksi 111. Siitäkin huolimatta, että jatkuvasti käytän niitä. Niimpä tein vajaat kaksi kuukautta sitten hataran päätöksen, että käyttämättömien tikkujen mustat renkaat on saatava hupenemaan vielä tämän vuoden aikana. Nyt päätös on saanut muhitella ja päätin lopulta pitää pääni tässä asiassa. Aloitin operaation sillä, että osittain tiedostamattani vähensin kynsilakkojen ostot minimiin. Oon ruvennut harkitsemaan entistä enemmän, että mitä lakkoja tarvitsen ja suurin osa himotuksen kohteista jää tilaamatta järjen hypättyä mukaan kuvioihin. 

Käyttämättämien tikkujen rengas 1.

Laskin tämän viikonlopun aikana vältellessäni tehokkaasti tenttiin lukua, että käyttämättömiä lakkoja on tällä hetkellä "enää" 94, joten alku on ainakin ollut lupaava. Laskin myös omistavani 291 kynsilakkaa poislukien alus-, päällys-, hoito- ja koristelulakat ja päivitinpä blogin lakkalistan ajantasalle. Karsin lakkoja aika rankalla kädellä tammikuussa ennen kuin posti nosti hintansa pilviin ja se osittain selittää käyttämättömien lakkojen järkyttävän suurta osuutta kaikista omistamistani kynsilakoista. Melkein kolmannes lakoistani on käyttämättömiä, apua!!!

Käyttämättömien 2. musta rinkula

Mutta palatakseni käyttämättömien lakkojen tämän hetkiseen määrään, niin 94 käyttämätöntä kynsilakkaa tarkoittaa yhden lakan käyttötahdilla 94 lakkausta loppuvuoden aikana. Vuodesta on jäljellä 36 viikkoa eli kynnet pitäisi lakata 2,6 kertaa viikossa ja joka lakkauksessa pitäisi olla yksi lakka käyttämättömistä. Niin, siis olettaen etten osta yhtä ainoaa kynsilakkaa koko loppuvuonna..... Huh! Onneksi voin myös yrittää käyttää useampaa käyttämätöntä samassa lakkauksessa.

3. käyttämättömien rinkula

Ollakseni realisti, asetin tavoitteeni huomattavasti inhimillisemmäksi kuin koko käyttämättömien renkaiden tyhjentäminen olisi ollut. Tarkoituksena on saada käyttämättömien määrä tiputettua puoleen eli noin 50 lakkaan. Pieni optimisti kuitenkin toivoisi käyttämättömien lakkojen renkaan hupenevan niinkin alas kuin 20-30 lakkaan. 10-20 lakkaa on tilanne, josta sen sijaan uskallan vain salaa haaveilla. Saa nähdä mitä loppuvuosi tuo tullessaan: pystynkö pitämään pääni vai räjähtääkö lakkojen määrä jossain vaiheessa taas käsiin? Yritän ajoittain myös muistaa päivittää tilannetta joko tänne tunnisteella "Mustien rinkuloiden tyhjennystalkoot", ehkä myös Facebookin puolelle, katotaan miten akan käy :)

Minkä verran teillä on käyttämättömiä lakkoja vai pidättekö niistä edes lukua? 

...ja kaikille äideille hyvää äitienpäivää! ♥

12 kommenttia:

 1. Mie luovutin ajat sitten sen suhteen, samoin blogin lakkalistan pitämisen, sillä se vaihtui niin tiuhaan ja en aina muistanut päivittää sitä ajantasalle :D Olen menossa viikon päästä yhdeksi päivää kirppikselle, niin sinne karsin taas lakkoja myyntiin, jos joku vahingossa menisi kaupaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakkojen myyminen on raivostuttavan vaikeeta nykyään! Ei paljoa viitti ostella kokeeksi enää, kun ei tiiä saako tuupattua eteenpäin minnekään :/

   Poista
  2. Joo, ainoat on melkeinpä paikkakunnan kirpparit, alueelliset kynsiryhmät ja tuo mihin mie menen, niin on klo 10-15 ja yhtenä päivänä isolla areenalla.
   Huuto.netissä menee hyvin kaupaksi (ainakin miulla samoin kosmepaketit), kun olen lykännyt ne pakettina myyntiin, tosin sekin on nyt jäissää kun siirryin tehomyyjäksi niin huutis ottaa provikoita myynneistä. :D Facebookin kirppikseillä olen kanssa tehnyt vain paketteja ja viimeksikin kaikki meni kaupaksi. Toki litteät pullot voi laittaa yksittäin myyntiin, mutta muutenpa on aika turhaa.

   Poista
  3. Sepä se :/ Mun pitäs kans tyrkätä paikalliselle kirpalle läjät lakkoja ja muuta kosmetiikkaa myyntiin, kunhan kiireet koulun kanssa helpottaa. Huuto.net on itellä jäänyt kovin vieraaksi, kyllä mä siellä joskus oon käyny jotain kattomassa mut siihen se on sit jäänyki :D

   Poista
 2. No huh huh! :D On sulla vaan aika kasa käyttämättömiä. :D Itse pääsin taas nollaan, joten nyt voi sitten harkiten taas ostella uusia. Mulla Excel näyttää aina käyttämättömät, joten helppo nähdä sieltä saldo ja pitää se ajan tasalla. :) Ennen mullakin oli aina jotain 50 käyttämätöntä, mutta nykyään kun tulee paremmin harkittua (eli ei ole rahaa ostella niin paljon!) ostoksia, niin luku on kummasti pienentynyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita muutama.... Mut eivätpähän heti lopu kesken :'D Nolla? Oon kateellinen, tuskin ite pääsen samaan tilanteeseen ikinä!

   Poista
 3. 37 näyttää olevan tällä hetkellä ja niistäkin osa sellaisia, joilla en tule lakkaamaan koskaan ja ne pitäisi hävittää jonnekin. Tulossa ei ole kuin jokunen leimauslakka joten tilanne on varsin hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei oo matkalla yhtään ainoaa lakkaa, jos ei lasketa yhtä Miljalla majailevaa Glamia. Mun pitäs varmaan kans käyä noi läpi ja miettiä tuunko oikeesti koskaan lakkaamaan kaikilla. Osa on kuitenkin ollut käyttämättömissä varmaan toista vuotta ihan helposti....

   Poista
 4. En oo uskaltanu laskea :D

  VastaaPoista
 5. Voi moro nuitten käyttämättömien lakkojen kanssa. Mulla on kolme lakkaa, joita en oo vielä kokeillu... :D Tsemppiä! Lupaan potkia sua persuuksille... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme? Ootko varma, että ei oo nolla tippunut perästä? :D Luulen, että potkuja tullaan tarviimaan!

   Poista