6. toukokuuta 2015

Oodi Provocalipseille

En osaa kirjoittaa runoja tai lauluja rakkaudesta, saati sitten meikeistä. Mutta jos osaisin, niin tekisin ehdottomasti ylistävän rakkausrunon tai -laulun Rimmelin Provocalipseista. Olisivat nimittäin sen ansainneet! Maailma on kunnollisia meikkiblogeja täynnä, joten mennään täällä hieman kieliposkessa tämän(kin) kerran. Päätin kaikesta huolimatta tunkea lusikkani soppaan, koska Rimmel on tuonut markkinoille tuotteen, joka mun mielestä päihittää monet merkkituotteet mennen tullen. Lisäksi tämän pitäisi kuulua jokaisen kosmetiikasta edes etäisesti kiinnostuneen ihmisen meikkipussukkaan.

Ylhäältä alas: Little Minx, Kiss Me You Fool ja Skinny Dipping.

Varoitan jo ennakkoon, että osa postauksen kuvamateriaalista on sellaista, ettei kukaan voi pitää mua enää tän jälkeen vakavasti otettavana bloggaajana. Mutta minkäs teet, kun et osaa olla järkevästi kameran edessä? Kuten vielä huomaatte, sille on syynsä miksi kirjoitan kynsiblogia kosmetiikkablogin sijaan...

Noin 5 tuntia myöhemmin.

Kuulin ensimmäisen kerran Provocalipseista lapsuudenystävältäni, joka kehui "jonkun Rimmelin uuden huulikiillon" pysyvyyttä käydessämme yhdessä shoppailemassa. Ensin kohauttelin lähinnä vain olkiani tyylillä "Blaah, Rimmel". Kiinnostuin kuitenkin, kun pääsin todistamaan syömässä käydessämme hänen huulimeikkinsä pysyvyyttä. Ei klähmäisiä lasin reunoja ja huulilta karannutta punaa, vaan siisti huulimeikki vielä ruokailun jälkeenkin. Rimmelin meikkejä en ole omistanut sitten teini-iän, mutta nyt päätin ostaa yhden kokeeksi. Aluksi en jaksanut varta vasten lähteä sellaista itselleni ostamaan, koska edelleen kuitenkin Rimmel, ja sitten jo vähän niin kuin unohdin koko asian.

Noin 5 tuntia myöhemmin.

Aina siihen saakka, kunnes sain käsiini maaliskuun LivBoxin ja sisällön nähdessäni hymyilin kuin mikäkin ääliö. Olin onnellinen, kun boxistani paljastui mitäpä muutakaan kuin Provocalips sävyssä Kiss Me You Fool! Kerrankin mulla kävi tuuri, sillä sain parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Jälkikäten luin nimittäin, että Provocalipseja oli boxeissa eri sävyisinä ja olin erittäin tyytyväinen saadessani juuri räiskyvän punaisen. Vielä vuosi sitten olisin nyrpistellyt nenääni. Osassa boxeista taas oli Provocalipsin tilalla IsaDoran ripsari, joten mulla kävi tuuri myös tässä suhteessa. Erilaisia ripsareita on kaappi täynnä odottamassa kokeiluun pääsyä, mutta yleensä turvaudun luottoripsariini.

Noin 7 tuntia myöhemmin.

Pakkohan mun oli heti LivBoxin saavuttua kokeilla tuotetta omille huulilleni ja ensivaikutelma oli positiivinen. Huulet ei jääneet klähmäisiksi, puna oli koostumukseltaan miellyttävää ja muutenkin helppo levittää. Mutta varovainen piti olla: ohi sutaistessa punan poistaminen huulten ympäriltä ei ole ihan helppoa, sillä se jämähtää herkästi ihoon. 


Välikevennys

Alussa hieman ihmetytti, että miten huulikiiltomainen puna voi kestää huulilla luvatut 16 (!!!) tuntia. Lisäksi olin ehkä aavistuksen skeptinen, sillä kaksipäinen huulikiiltoja muistuttava paketti toi mieleen jo aiemmin mainitut teiniajat ja huulikiillot, jotka lähtivät huulilta ennen kuin kissaa ehti sanoa. Levitin kuitenkin tasaisen kerroksen väriä ja annoin kuivua muutaman minuutin. Kuivuessaan Provocalips muuttuu mattaiseksi, joten huulet ei voi olla kovin huonossa kunnossa. Rohtuneet huulet pakkaa nimittäin värin kaikkea muuta kuin tasaisesti huulille ja lopputulos ei ole kovinkaan nättiä. 

Kuivattelun jälkeen lisäsin kerroksen kirkasta kiiltoa, jonka luvataan lukita väri huulille. Sekin hieman epäilytti, että miten se kirkas tökötti muka voi pitää värin paikallaan. Niimpä päätin ottaa Provocalipsin tulikokeeseen myöhemmin, sillä muutaman tunnin testaus illalla ennen nukkumaan menoa ei ole ehkä se parhain tapa testata huulimeikin pysyvyyttä...

Noin 7 tuntia myöhemmin. 

Provocalips pääsi lopulta tulikokeeseen. Meikkasin aamulla ennen kouluun lähtöä, mutta en kiireessä ensinnäkään tajunnut ottaa kuvaa omasta naamastani ja toisekseen en olisi kyllä ehtinytkään. Näin ollen ensimmäiset kuvat on otettu vasta noin viisi tuntia myöhemmin, kun pääsin takaisin kotiin. Tulikokeen aikana pussailin paperia, pesin hampaat, söin rahkaa, ruokaa, jäätelön ja hedelmiä sekä join useamman kupillisen teetä sekä kivennäisvettä. Illalla huulet olivat edelleen punaiset, eikä huulimeikki ollut sen suuremmin lähtenyt lätkimään kokeilujeni aikana. Provocalips siis kestää, kestää ja kestää. Tosin täytyy olla tarkkana, että huulilla ei ole huulirasvan jäämiä tai vastaavaa, sillä silloin huulimeikki kyllä lähtee lätkimään omille teilleen. Puhtaille huulille levitettynä se kuitenkin pysyy kuin maali seinässä.

Todistetusti söin jätskiä tulikokeen aikana.

Kokeilin Provocalipsin kestävyyttä myös suihkussa, vaikka tää tapahtuikin jo ennen virallista tulikoetta. Suihkussa pesin kasvoni normaalisti Nivean Daily Essentials -sarjaan kuuluvalla vaahtoutuvalla meikinpoistoaineella (koko nimeltään Soothing Cleaning Mousse for Dry & Sensitive Skin). Tällä kertaa poikkeuksellisesti hankasin huuliani paljon antaumuksellisemmin kuin yleensä ja vakaana aikomuksenani oli pestä huulimeikki pois. Ja aikomukseksihan se jäi, sillä huulet pysyivät punattuina vielä suihkusta tultuani. Lämpimällä vedellä ja vaahtoutuvalla meikinpoistoaineella en ollut saanut huulimeikkiäni irtoamaan oikeastaan ollenkaan ja vasta tarttuminen öljypitoiseen silmämeikinpoistoaineeseen (Nivea Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover) irrotti punan huuliltani helposti ja vaivattomasti. (Oon myös ihan varma, että joskus pullon kyljessä on lukenut huuli- ja silmämeikinpoistoaine, eikä pelkästään silmämeikinpoistoaine Extremely Waterproof -tuotteille.) Nyt mulla on sekä ripsari että huulipuna, jotka kestävät vesisateen lisäksi myös suihkun, joten kesällä voin pysyä huoliteltuna jos satun rannalle eksymään! ;)

Ennen suihkua.
Suihkun jälkeen.

Jo ensikokeiluni vakuutti sen verran, että innostuneena menin heti maaliskuun puolivälissä ostamaan Cittarin Mammuttimarkkinoilta kaksi Provocalipsia lisää kaikkien Rimmelin tuotteiden ollessa -30%. Kiss Me You Fool sai siis kaverikseen sävyt Skinny Dipping ja Little Minx. Skinny Dippingin ajattelin olevan omiaan huolitellumpaan arkimeikkiin ja Little Minx tarttui mukaan uteliaisuuttani, vaikka epäröin kaupassa pitkään sopiiko sävy itselleni. Lopulta nakkasin sen ostoskoriini toivoen parasta ja peläten pahinta.

Noin 8,5 tuntia myöhemmin.

Pelko oli kuitenkin turha, sillä Little Minx on erittäin mehukkaan värinen ja sopii niin arkeen kuin juhlaan piristämään pärstää. Kokeilin kyseistä sävyä ensimmäisen kerran niin, että kasvoilla oli vain kevyt arkimeikki (eli meikkipohja meikkivoiteineen ja puutereineen, hieman poskipunaa ja kaksi kerrosta ripsaria). Toimii myös pelkän aurinkopuuterin ja ripsarin ohella.Pinkki toi kasvoihin eloa ja muutenkin olemus vaikutti heti pirteämmälle, peukku sille. Huolitellumpaan arkimeikkiin ajattelemani Skinny Dipping sen sijaan on päässyt huulilleni vasta kerran, sillä Little Minx ja Kiss Me You Fool vievät huomion tummista silmänalusista ja siten ne on väsyneen ja kiireisen aamun luottotuotteita nykyään.

Noin 14 tuntia myöhemmin. 

Se on varmaa, että Provocalips kiilasi suoraan mun huulimeikkien ykköseksi ja jyräsi kaikki muut alleen ja itseasiassa jätti ne kauas taakseen. Edullinen hinta ja helppo saatavuus eivät ainakaan vähennä Provocalipsien kiinnostavuutta, sillä nyt on hinta-laatusuhde kohdallaan! Provocalipsien lähtöhinta oli vaatimattomat 9,90€ ainakin Cittarissa. Kerrankin kaikki annetut lupaukset pitivät paikkaansa, sillä huulilakka pysyy huulilla tahraamattomana luvatut 16 tuntia ja enemmänkin. Píenenä miinuksena se, että poistaminen ilman sopivaa tuotetta on lähes mahdotonta, mutta itsellä ei ongelmia ole ollut kaapista jo ennestään löytyvän öljypitoisen tehoputsarin takia :) Tavalliset huulipunat on jääneet pölyttymään, sillä niiden lisäileminen pitkin päivää tuntuu nykyisin niin kovin hankalalle.

Joko te ootte kokeilleet Provocalipseja? 


Terveisiä Urpålandiasta Ankkalinnan! 

Tulikokeessa huulilla oli sävy Little Minx.
Sen sijaan ennen ja jälkeen suihkukuvissa on huulilla Kiss Me You Fool.

10 kommenttia:

 1. Tää oli ehkä paras huulipunapostaus ever! Repesin :D. Mulla on pienet huulet ja kaikki punat tarttuu hampaisiin, joten en voi käyttää muita kuin vedenkestäviä mattahuulivärejä, jotka taas saa huulet näyttämään rusinoilta. Meinasin jo kerran ostaa tän Rimmelin mutta muistan kokeilleeni 10 vuotta sitten jotain vastaavaa kaksipäistä hirviötä, joka siirtyi suoraan hampaisiin hääkuvissa :). Ehkä mä nyt sitten kuitenkin uskaltaudun testaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Kannattaa kokeilla, mä ainaki oon menettänyt sydämeni, vaikka teininä sainkin traumoja. Saan myös aika ajoin punan tarttumaan hampaisiin, mutta näiden kanssa ongelmaa ei oo esiintynyt kertaakaan :)

   Poista
 2. Tää on kylllä ihme ainetta. Misellivedellä sain hinkattua pois huulilta. Ihanat noi sun kuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :D Mä kokeilin suoraan silmämeikinpoistoainetta, sillä ku ei tarvi pahemmin hinkkailla et lähtee. Lokki-Tanen käsikuorinnalla nää ei kuitenkaan irtoa, Milja kokeili.

   Poista
 3. Mahtavia kuvia:DD Mullakin kävi niin hyvä tuuri, että sain parhaan mahdollisen sävyn LivBoxista. Testasin sitä pikaisesti mutta olen enemmän huulikiiltotyttöjä joten se jäänee mulle erityistilaisuuksia odottamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkee pidä aina ottaa niin vakavasti :DD Mä käytin ennen hyvin neutraaleja huulipunia lähinnä juhlissa. Huulikiiltoja käytin joskus, mutta vihasin aina niiden klähmäisyyttä ja sitä et mun hiukset jotenkin eksyi liimautumaan kiiltoon kiinni. Viime syksynä sit tutustuin punaiseen ja yllättäen se oliki ihan kiva, nyt oon näköjään jo jossain vaiheessa siirtynyt käyttämään punia myös arjessa :D

   Poista
 4. Hah hah, hyvä kuvia todellakin! Tokan kuvan kohdalla tuli suorastaan kotoisa olo; sen pari kertaa kun mä oon koittanut huulipunakuvia ottaa muka-jotenkin-coolisti niin ilmeet ja asennot on vähän samankaltaisia. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Pysynen jatkossakin kynsibloggaajana ni ei tarvia yrittää saada itsestä ihmisen näköstä valokuviin! Miten toiset voi osata olla kameran edessä järkevännäköisenä ja saada aikaan kunnon meikkipostauksia?

   Poista
 5. Kiitos illan piristyksestä... :D

  VastaaPoista