11. toukokuuta 2015

Seepra kävi kylässä

Juttelin eräänä iltana Kaisan ja Miljan kanssa ja mainitsin, että kynnet pitäisi lakata. Kysymykseen mitä suunnittelit oli tietenkin vastattava perinteisesti: en mä tiiä. Mitä muutakaan vastata siinä vaiheessa, kun edellisenä päivänä mielessä ollut lakkausidea on kadonnut ja pääkoppa humisee tyhjyyttään? Tosin niinhän se taitaa yleensäkin tehdä ;) Kaisan ehdottama musta-valkoinen kuulosti hyvälle, sillä en oo pitkään aikaan tehnyt musta-valkoisia kynsiä. Otin siis kopin tästä ja meinasin alkaa marmoroimaan. Melkein heti Kaisa lisäsi haluavansa nähdä raitaa, joten raitoja oli siis tehtävä ja unohdettava marmorointi. Kaisa muuten myös lupasi toteuttaa samanlaiset kynnet kuin mitä mä teen, kunhan pysyn musta-valkoraidallisessa. Jääkäämme siis odottelemaan!

1.IMG_4223

Lakkailin pohjalle kolme kerrosta Ginan valkoista ja jälkikäteen ajateltuna kaksikin olisi ehkä riittänyt. Toisaalta kolmellakin kerroksella kärjet kuulsi edelleen läpi, koska olin tovi sitten avannut uuden pullon ja unohtanut vaihtaa siihen leveän Essien suomisudin... Sudilla on väliä sanon ma! Laitoin pikakuivattajan ja kuivattelin kynsiä muutaman tunnin, sillä en halunnut pohjien lähtevän vinyyleiden matkaan kuten uutena vuotena kävi. Kynsien kuivuessa keksin, että haen pientä twistiä lisäämällä muutamaan kynteen suorien vinyyleiden lisäksi chevronit. Suorat vinyylit oon tilannut NailVinylsilta ja Small Chevronit puolestaan on tilattu Vinyl Quickiesielta.. VQ:n tilaus saapui tovi sitten, joten pääsin niitä testailemaan nyt ensimmäistä kertaa. Vinyyleiden vertailu oli harvinaisen helppoa käyttäessäni molempia samassa lakkauksessa.

1.IMG_4237

NailVinyls fuskaa hieman reunoista, koska vinyyli ei oo tarpeeks joustava mukaillakseen mun kaarevia kynsiä. Vaikka miten painelen ja seison päälläni, niin lähes poikkeuksetta fuskausta tapahtuu vähitään reunoilta. Asia on häirinnyt jo kauan ja vinyylitkin hieman unohduksiin, koska harvemmin haluan tietoisesti lähteä kokeilemaan josko onnistuisin pilaamaan lakkauksen. En siis epäröinyt tehdä pientä koetilausta Vinyl Quickiesille huomatessani alekoodin. Täytyy sanoa, että tykkään enemmän näistä uusista! Vinyylit on ohuempia ja taipuvat kynteni muotoon huomattavasti NailVinylseja paremmin eli fuskausta ei päässyt tapahtumaan.

1.IMG_4221

 Sen enempiä ajattelematta lakkasin valkoisen päälle Sally Hansenin mattamustalla, mikä ei ehkä olisi ollut ainakaan voittajan valinta. Mattalakat tunnetusti kuivaa nopeasti, joten rajoista tuli hieman röpelöiset ja epätasaiset. Muutamista kohdista jouduin sitten paikkailemaan ohutkärkisellä siveltimellä, kun röpelöisyys häiritsi liikaa. Oon kerran aiemminkin kokeillut Chain Mailia ja se vaatii kolme kerrosta peittääkseen eli ei siitä uutta luottomustaa tule, sillä kunnollinen musta peittää myös mun kynnet kahdella kerroksella. Suuntaan jatkossakin siis Gina Tricotiin ja haen mustani sieltä.

1.IMG_4219

 Lakkaus oli tässä vaiheessa ihan ok, mutta jotakin olin vielä vailla. Vesisateista huolimatta mielialan ollessa keväinen kynnet tuntuivat nyt hieman liian synkiltä. piCture pOlishin Sizzlen ja ohutkärkisen siveltimen avulla väritin Small Chevronin rajaamat alueet. Pinkki toi kaipaamani säväyksen lakkaukseen, vaikka enää lakkaus ei ollut vain musta-valkoinen. Siitä huolimatta Kaisa lupasi pitää sanansa ja toteuttaa samanlaiset, kunhan kiireiltään ehtii! Lopuksi nakkasin päälle vielä Fairy Dustin, koska röpelöreunaiset rajat häiritsivät edelleen. Jälkikäteen ajateltuna ongelmahan olisi ratkaistu todennäköisesti myös pikakuivattajalla, jota en siihen mennessä ollut vielä ehtinyt kynsille laittaa. Mutta toisaalta, voiko kukaan vastustaa Fairy Dustia? Saanen siis synninpäästön.

1.IMG_4225


Ongelmana oli, että lakkaus on erittäin epä-pauliinamainen, kuten Milja asian ilmaisi. Liikutaan siis vahvasti mukavuusalueeni ulkopuolella ja omilla kynsillä en ole vastaavaa tottunut näkemään. Raitaakin on ennen nähty lähinnä aksentteina. Toisaalta välillä on virkistävää poiketa siitä itselleen omimmasta lakkaustyylistä ja irrotella lakkaamalla kynsille jotain erilaista. Ei varmaan nimittäin olisi ikinä käynyt edes mielessä lakata tällaisia kynsiä itse, joten kiittäkää tai syyttäkää Kaisaa. Loppujen lopuksi mä melkein jopa aloin viihtyä näillä kynsillä!

Miten usein te teette kynsiä, jotka ei oo ihan siellä omalla mukavuusalueella? :)

Kynsillä tällä kertaa: Essie- First Base
Gina Tricot - White
Sally Hansen - Chain Mail
piCture pOlish - Sizzle
China Glaze - Fairy Dust
Seche Vite

Postauksessa esiintyvät linkit on ihan vain teitä varten, niitten klikkailu tai klikkailemattomuus ei hyödytä mun elämääni millään tavalla :) 

8 kommenttia:

 1. Oi, nyt iskee kyllä tonnilla, ihanat! Ei kyllä kovin usein tule tehtyä kynsiä, jotka ei ole siellä omalla mukavuusalueella. Oon onneton käsinmaalailija, joten niitä ei kyllä blogissa paljon näy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhahahha, käsinmaalailu :'D Jos nää kynnet oli jo epämukavuusalueella ni käsinmaalailu on jo jostain toisesta ulottuvuudesta!

   Poista
 2. Oo, mielettömän hieno lakkaus! Ihan täydellinen, nuo pinkit piristysraidat tuo kokonaisuuteen "sitä jotain" juuri sopivasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Mä tykästyin itekin noihin pinkkeihin osiin erityisesti, pitää ehkä joskus hyödyntää tätä ideaa tulevaisuudessakin jollain tavalla! :)

   Poista
 3. Upeat! Tekee mieli matkia :).

  VastaaPoista