27. toukokuuta 2015

Testissä Holika Holikan kuorintasukat, osa 1

Postaus ei sisällä ällöttäviä kuvia jalkapohjistani! 
Olin siis kiltti ja ajattelin säästää ne mahdolliset superällöt jalkakuvat postauksen kakkososaan, jossa aion seurata kuorinnan etenemistä ja lopputulosta. 

Sain CesarsShopista testattavaksi Holika Holikan kuorintasukat, joiden ostamista olin vakavasti harkinnut useammankin kerran. Sain sukat perjantaina ja pyörittelin pakettia käsissäni muutaman päivän ennen kuin rohkaistuin sunnuntaina 24.5.2015 tekemään ihmiskokeen. Toisaalta olin utelias ja halusin päästä kokeilemaan, mutta samaan aikaan mua epäilytti. Paljon. Päätin uhrautua itsekin, sillä olinhan lukenut vastaavista sukista monestakin eri blogista ja nähnyt millaisia tuloksia voi saada aikaan. Omat jalkapohjat ei olleet mitenkään katastrofaalisessa kunnossa enää, sillä vain muutamaa viikkoa aiemmin olin tehnyt pitkän kaavan mukaan jalkahoidon itselleni. Kuitenkin jaloista löytyi edelleen kovettumia, vaikkakaan jalkapohjat eivät enää tartu kiinni lakanoihin, kuten vielä muutama viikko sitten.

1.IMG_5047

Harvemmin jaksan perehtyä kovinkaan tarkkaan, mitä tuotteen INCI haluaa kertoa (hyi, hyi minua!). Satunnaisesti lueskelen mitä kaikkea sitä tulee kehoonsa hölvättyä, mutta liian usein jää lukematta. Ei sillä, että ainesosista sen enempää mitään ymmärtäisinkään. Tällä kertaa kuitenkin perehdyin ainesosaluetteloon incihaun avulla.

1.IMG_5090

Onhan se nyt pirun epäilyttävää tunkea jalat muovisiin sukkiin ja kaataa perään jotain nestettä, joka saa aikaan nahan luomisen. Tän kokemuksen jälkeen voisin kuvitella ymmärtäväni, mille käärmeistä ja muista nahkansa luovista elikoista tuntuu.

Neste sisältää kolmea siis eri happoa, joita ovat Lactic Acid, Glycolic Acid, Salicylic Acid. Lactic Acid ei sanonut mulle mitään, mutta incihaku kertoi kyseessä olevan maitohappo, joka kuorii ihoa kemiallisesti. Loput kaksi olivat jo nimeltä ennestään tuttuja: Glycolic Acid eli glykolihappo (=etikkahappo) ja Salicylic Acid eli salisyylihappo. Toisin sanoen olin aikeissa tunkea jalkani muovisiin sukkiin ja kaataa sekaan happoja höystettynä erilaisilla uutteilla, alkoholilla, vedellä, hajusteilla ja säilöntäaineilla. Ja kaiken huipuksi antaen niiden muhia 1,5 tuntia. Happohoito tiedossa, joten mun mielestä oli ihan oikeutettua olla hieman epäilevä. Kauhun sekaisin tuntein jään odottamaan jalkojen kuoriutumista.

Pakkauksen mukaan "The extract from 16 plants in the peeling solution and vegetable ingredients containing AHA make your feet smoother like baby's feet. Phytoncide ingredients give energy to your tired feet and nutrients in Shea butter moisturize them." Toisin sanoen nesteessä on käytetty 16 eri kasvin uutteita (mm. sitruuna, laventeli, teepuu, rosmariini ja omena) ja yhdessä kuorivien AHA -happojen kanssa saadaan jalat yhtä pehmeiksi kuin vauvoilla. Tämä selvä.

1.IMG_5060

Pakkauksessa oli lyhyet kuvalliset ohjeet takapuolella ja näitä kuvia katsomalla saa hyvän käsityksen happohoidon kulusta. Pakkauksen kapealla sivulla oli myös seikkaperäisemmät ohjeet, jotka ehdottomasti kannattaa lukea ennen kuin upottaa jalkansa litkuun. Ohjeet luettuani aloitin testauksen varmistamalla, ettei jaloissani ole haavoja, sillä ihottuma ja haavaumat ovat este sukkien käytölle. Totesin oikean jalan pikkuvarpaan olevan olevan kasvattanut niin paljon uutta ihoa saksilla leikkelyn jälkeen, että uskalsin jo laittaa jalkani happoihin. Lisäksi vesssan oven alle jättämäni vasemmassa jalan ukkovarvas ja siinä nivelen kohdalla ollut rupi oli jo ehtinyt muuttua arpikudokseksi. Ei siis este sekään. Myös diabeetikoita kehoitetaan välttämään tätä tuotetta. Todettuani jalkojen kunnon riittävän terveeksi jatkoin poistamalla varpaankynsistä kynsilakat (eivät kuulema tykkää kyseisestä hoidosta) ja sen jälkeen pesin huolellisesti jalkani vedellä ja saippualla. Jalat kuivasin perusteellisesti.

Pakkauksessa kehoitetaan tekemään allergiatesti pienellä määrällä nestettä, mikäli on allerginen tai herkkäihoinen. Oma hipiä on melko herkkä, mutta siitä huolimatta skippasin allergiatestin syynättyäni ainesosaluettelon melko tarkkaan läpi ennen testiä. Pahvisesta paketista paljastui jalkojen muotoiset pakkaukset nesteille ja valkoinen epämääräinen juttu muovipussissa. Paljastuivat tarkemmissa tutkimuksissani muovisiksi sukiksi.

1.IMG_5084

1.IMG_5122

Nesteet tosiaan oli pakattu järkevästi jalan muotoisiin pakkauksiin. Mutta minkä takia niissä piti lukea kumpi nesteistä on tarkoitettu oikealle ja kumpi vasemmalle jalalle? Hieman ehkä hämmentävää, sillä molemmissa pitäisi ainesosaluettolon ja maalaisjärjen mukaan olla sama määrä yhtä ja samaa nestettä...


Sukkapaketteja avatessani sain eteeni epämääräiset valkoiset lärpäkkeet, joissa oli narut. Materiaali toi mieleen kotihoidossa käytössä olevat suihkutuksessa käytettävät essut. Avatessani sukkien suuaukkoa huomasin, että sisällä olikin jonkin sortin kuitukangas eli varpaiden ei tarvitsekaan olla ihan kiinni muovissa. Tyytyväisenä huomiooni kiskaisin sukat jalkoihini.

1.IMG_5126

Seuraavaksi avasin vasemmalle jalalle tarkoitetun pakkauksen repäisemällä yläreunasta löytämästäni repäisylovesta. Noh, ei olisi kannattanut, sillä sain läikytettyä pienen määrän nestettä housuilleni. Loput kaadoin sitten sukkaan ja sidoin kunnolla kiinni. Oikean jalan nesteen paketin avasinkin sitten viisaana saksilla ja reiästäkin tein huomattavasti pienemmän, jottei neste lentele joka paikkaan. Seuraavaksi sidoin taas sukan kiinni. Tässä vaiheessa neste tuntui hieman viileälle, mutta ei mitenkään epämukavan kylmälle. Laitoin puhelimeen häytyksen 1,5 tunnin päähän ja jäin odottelemaan. Aika kului nopeasti iltapalaa syöden ja telkkaria katsoen. Kävellessä sukat tuntui sille, kun kävelisin märät muovipussit jalassa - ihan niin kuin teinkin.

1.IMG_5138

Jossain vaiheessa nakkasin jalkaan myös villasukat, sillä kävely pelkillä muovipusseilla tuntui laminaattilattialla hieman epäilyttävälle. Olin varma, että liukastuisin tai jotain ja turvallisuussyistä nakkasin myös villasukat jalkaan. Muhitellessani happoja mulla ei ollut missään vaiheessa mitään erikoisia tuntemuksia jaloissani, mitä nyt yhden kerran kutitti pienestä kohtaa jalkapohjaa muovin hangatessa hieman ja sekin meni ohi korjaamalla sukan asentoa paremmaksi. Tarkkailin kuitenkin kokoajan tuntemuksia, sillä happohoito pitää keskeyttää välittömästi, mikäli tulee yliherkkyysreaktioita, kuten ihottumaa, ärsytystä ja kutinaa. Tuntemukset jäi tulematta, joten 1,5 tunnin jälkeen menin jälleen jalkapesulle. Huuhtelin jälleen jalat huolellisesti, vaikka ohjeissa käskettiin toimia hellävaraisesti. Kuitenkaan ajatus happojen jäämisestä jalkoihin ei houkutellut, joten päätin olla perusteellinen.

1.IMG_5140

Muutama tunti sen jälkeen, kun otin happomuhittajasukat pois jalasta alkoi jalkoja hieman kuumottaa. Kuumotus korostui etenkin kohdissa, joissa on jotain. Esimerkiksi juuri vasemmassa ukkovarpaassa ollutta arpikudosta, samoin kuin kovettumia. Ei onneks mitenkään epämukavasti kuitenkaan. Kuumotusta kesti vajaat pari tuntia ja noin tunnin kohdalla huomasin, että se vasemman ukkovarpaan arpikudos päätti jo irrota ja sen alta paljastui arpi. Arpikudos käytännössä vain tipahti irti, joten mitään kipua en missään vaiheessa tuntenut. Seuraavana päivänä jaloissa ei ollut enää mitään erikoisia tuntemuksia.

Jääkäämme odottamaan ihmiskokeen tuloksia. Toinen osa tulee tuutista ulos, kunhan jotain tapahtuu ja saan luotua nahkani loppuun!


Postauksessa esitellyt Holika Holikan kuorintasukat on saatu testattavaksi CesarsShopista. Linkit on ihan vaan teitä varten ja niiden klikkailu ei tuttuun tapaan hyödytä mua! 

3 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla jään odottamaan kuis sun käy. Meillä muuten telepatiat toimii. Kuorintasukat on munkin aiheena tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös! Etenkin, ku eilen illalla luin et helteiden pitäs pamahtaa ens viikolla. Eli luon ilmeisesti nahkani samaan aikaan ku ulkona pitäs kävellä sandaaleissa............ Niin mun tuuria -.-' Taas?! Viimeks Kaisa, nyt kuorintasukat. Mistäs seuraavaks telepatioidaan? :D

   Poista
  2. Niin juu, ei kahta ilman kolmatta :D

   Se on varsin mukavaa kun kretut vipattaa tuulessa :D

   Poista