7. heinäkuuta 2015

Daydreamer

Oon varmaan puolisen vuotta pyöritellyt mielessäni lakkausta merenrannasta, kun internetin ja instagramin ihmeellisessä maailmassa on tullut vastaan inspiraatiokuvia. Sitä mitä, missä ja milloin olen nähnyt, en kuitenkaan enää kykene teille kertomaan. Kunnia kuitenkin niille, joilta aikanaan sain inspiraation lakkaukselleni. Töitä on vielä muutama päivä ennen lomaa, joten perjantaina sulkiessani työpaikan portin voisi aurinko alkaa paistaa ja ilma lämmetä, kuten kävi viime vuonna. Silloin kärvistelttiin vastaavanlaisessa säässä aivan kalkkiviivoille asti, mutta viimeisenä työpäivänä kotiin lähtiessäni aurinko tuli esiin ja sää lämpeni. Ja mikä parasta, sitä kestikin sitten koko neljän viikon loman ajan. En kaipaa mitään tuskaisia helteitä, mutta aurinkoa ja lämpimiä päiviä kuitenkin.

1.IMG_6045

Helmeristä valitsin keittiönpöydälle valehtelematta reilut parikymmentä lakkaa. Lisäksi kasasin muuta mahdollisesti tarpeelliseksi osoittautuvaa tilpehööriä, kuten märäksi kastellun meikkisienenpalasen, muutamia eri värisiä swarovskeja, simpukkaniittejä, helmenpuolikkaita ja leimausvermeet. Tavaramäärä oli melkoinen ja vasta aluslakkoja kuivatellessani aloin pohtia mitä pöydällä olevista lakoista ja koristeista käyttäisin. Yleensä muutan mieltäni lakkauksen aikana niin monesti, että ehdin kaivella Helmeriä useampiakin kertoja ennen kuin kynnet ovat valmiit. Tällä kertaa olin päättänyt kokeilla, miltä tuntuisi varautua kaikkeen ennalta ja kasata kaikki mahdollinen (ja ei-ihan-niin mahdollinen) valmiiksi pöydän ääreen. Lähinnä tuntui ahtaalle kaiken sen roinan vallatessa pöydän pinta-alan tehokkaasti.

1.IMG_6028

Lakkasin kynsille ensin kaksi kerrosta Essien Coctails & Coconutsia, jonka jälkeen siistin pikaisesti kynsinauhat. Siistimisen jälkeen tartuin CesarsShopista testiin saamaani Glisten & Glown CTRL-ALT-DEL Latex Barrieriin eli tuttavallisemmin lateksiin. Suojasin sillä kynnen ympäryksen, jotta liukuvärin siivoaminen helpottuisi yön pimeinä tunteina. Lateksiin oli lisätty persikan tuoksua peittämään sen ominaishajua, joka on melko karmiva. Edes hajusteella tuota ominaistuoksua ei saa kokonaan peitettyä, vaan kalan raato lemuaa edelleen. Toisaalta, jos ootte joskus päässeet joutuneet nuuhkimaan Liquid Palisadea, niin siihen verrattuna Glisten & Glow tuoksuu taivaalliselle. Aiemmin oon käyttänyt lateksin korvikkeena IsaDoran Peel-Offia, jota mulla onkin laatikossa muutamia pulloja ostettuna juuri tätä tarkoitusta varten. Siinä missä Peel-Off kuivuu kirkkaaksi, lateksi jää pinkiksi ja siten poistaminen on helpompaa, kun näkee mistä pinseteillä nappaa kiinni. Lisäksi lateksi lähtee iholta helpommin irti, joten Peel-Offit taitavat siirtyä kirppislootaan.

1.IMG_6010

Liukuvärissä käytin Coctails & Coconutsin lisäksi Color Clubin Evolutionia ja OPIn Can't Find My Czechbookia, joita töpöttelin kostealla meikkisienellä kynsille useita kerroksia. Tykkäsin lopputuloksesta jo tässä vaiheessa, mutta pikakuivattajaa levittäessäni välähti. F.U.N Lacquer julkaisi 13.6. kokoelman, joka kantoi nimeä 2015 Limited Editionin ja tilasin maltillisesti vain yhden lakan. Daydreamerin. Kokoelma tuli myyntiin myös CesarsShopille ja myynti alkoi kaikkialla maailmassa samalla kellon lyömällä, joten päätin tilata lakkani suoraan Suomesta. Myynnin alettua sähelsin hieman tietokoneen hiiren kanssa, joten luulin olleeni hidas. Harhaluulo, sillä tilausvahvistus oli kilahtanut sähköpostiini vaivaiset 20 sekuntia myynnin alkamisen jälkeen ja Satu kertoikin mun olleen ensimmäinen tilauksen tehnyt. Annoin siis pikakuivattajan kuivahtaa kymmenisen minuuttia ennen kuin töpöttelin kostealla meikkissienellä kynsien kärkiin Daydreameria, joka ei onneksi ollut liian peittävää. Tämän jälkeen leimasin Zoyan Thandiella meritähdet nimettömiin ja peukaloihin MoYou Londonin Seilor Collection -laatasta 01. Päälle vielä pikakuivattajaa ja kynnet olivat valmiit.

1.IMG_6039

Ennen kynsien lakkausta viilasin kynsistä vapaankasvun lähes kokonaan pois, sillä Trinditön kausi sai kulmat napsumaan. Oon jo pidempään pitänyt kynnet melko lyhyinä, mutta tällä hetkellä nää tuntuu todella töpöiltä! Tykkään kuitenkin näistä huomattavasti enemmän nyt, sillä sain viilattua kynnet edes suurinpiirtein saman mallisiksi ja pituisiksi. Orastavan kynsimasiksen jälkeen onkin mahtavaa, kun kynnet ovat taas suunnilleen yhtäpitkiä ja lakkaus onnistui. Kynsistä tuli kerrankin juuri sellaiset kuin olin kuvitellut, oikeastaan vielä kivemmat ja olin valmis hihkumaan onnesta keskellä yötä.

1.IMG_6026

Näiden kynsien avulla voin kuvitella itseni kirkkaan meriveden äärelle, jossa meri hiljalleen liplattaa autiolle hiekkarannalle. Siellä sitten istun nojailemassa palmuun auringon lämmittäessä suloisesti varpaita ja samalla siemailen kookoksesta jotain kylmää ja herkullista kesäjuomaa. Kai sitä sentään saa haaveilla, kun todellisuudessa ulkoillessa tarvitsee ennemmin toppatakkia kuin kesämekkoa tai bikinejä?

1.IMG_6044

Käytetyt lakat: 
Trind - Nail Repair
Essie -First Base
Essie - Coctails & Coconuts
Color Club - Evolution
OPI -  Can't Find My Czechbook
F.U.N Lacquer - Daydreamer
Zoya - Thandie
Glisten & Glow - HK Girl

14 kommenttia: