27. heinäkuuta 2015

Invisibobble

Nyt mennään ohi aiheen, niin että rytisee. Ja tämä vain siksi, että tuossa muutama päivä sitten päädyin pohtimaan omaa suhdettani Invisibobblen ponnareihin. 

Noin 1,5 vuotta sitten tein ensimmäisen kerran tuttavuutta Invisibobbeleihin ostaessani yhden paketin ruskeita ponnareita Sokkarilta pääsiäisen aikaan. Olin jo pitkään pohtinut ostavani puhelinlankaponnareita, joista tunnuttiin kohisevan vähän joka puolella. Lopulta ystäväni yllyttämänä ostin yhden paketin kokeiluun. En vakuuttunut. ALuksi en yksinkertaisesti ymmärtänyt, että mitä eroa näillä on tavallisiin ponnareihin. Oon jo vuosia sitten hylännyt ponnarit, joissa liitos oli suljettu metallilla, koska ne repi hiuksia pahasti ja käytin perusponnareita, joissa se liitos oli liimattu. Ne toimi mun käytössä ihan riittävän hyvin, tai niin mä luulin. 


Invisibobblejen luvataan tasaisen pintansa vuoksi olevan hiuksille hellävaraisempia kuin perusponnareiden. Lisäksi ne hylkivät vettä ja siten ovat hygieenisempiä. Kuitenkin suurin ero on ehkä siinä, että Invisibobblejen sanottiin jakavan painetta tasaisesti, jolloin hiuksiin ei synny painaumia ja ponnarin pitäminen ei aiheuta päänsärkyä. Tavallisten ponnareiden myös väitetään sotkeutuvan hiuksiin herkemmin. Luettuani paljon ylistyspuheita odotukset olivat korkealla. Siksi ensimmäisillä kerroilla Invisibobbleja kokeillessani en ymmärtänytkään, mikä sen kohun oikein on aiheuttanut. Omiin hiuksiini kun jäi edelleen painaumia (joskin aiempaa vähemmän) ja ponnari tuntui vain ponnarille. Ei mitään fanfaarien arvoista, kaukana siitä. Kaiken lisäksi onnistuin aina repimään hiuksia, kun poistin ponnaria eli se siitä hellävaraisuudestakin.

Mulla on lähes aina hiukset kiinni, sillä oon tottunut töiden takia pitämään hiuksia ponnarilla. Tapa on iskostunut sen verran vahvaksi, että kotonakin tulee aamulla hyvin herkästi sutaistua hiukset pikaiselle ponnarille päiväksi ja vain harvoin kuljen hiukset auki.


Kuluikin useampi kuukausi ennen kuin opin ymmärtämään, mistä näissä ponnareissa on kyse. Käytin Invisibobbleja alkuun satunnaisesti, kun ne olin kerta mennyt ostamaan. En kuitenkaan kokenut niitä millään tavalla ylivoimaisiksi tai kehujen arvoisiksi. En ennen kuin kesän 2014 lopulla keskustelin näistä puhelinlankaponnareista muutaman kaverini kanssa. He ihmettelivät kovasti, että miten onnistun saamaan hiuksiini edelleen rajat ja hiusten repiminenkin hämmensi. Niimpä aloin hiljalleen ymmärtämään, että ehkä kyse onkin siitä että käytän ponnareita jotenkin väärin.

Tein pientä tutkimusta ja huomasin, että puhelinlankaponnareita ei ilmeisesti kannatakaan vetää samalla tavalla irti hiuksista kuin perusponnareita. Lisäksi huomasin kokeilla, että mitä tapahtuu jos en kieputakaan ponnaria totutun kireälle. Niimpä kokeilin eräänä päivänä pyörittää ponnarin yhden kerran vähemmän hiusten ympärille ja poistaessa kieputin sen pois vetämisen sijaan. Tadaaa - fanfaarien paikka. Hiljalleen ymmärsin, mistä näistä ponnareista on kyse. Ei siitä, että ne olisivat huonoja. Käytin niitä vain väärin. Asia, joka ei ihan ensimmäisenä käynyt mielessä. Sen jälkeen paluuta perusponnareihin ei enää ollut ja tavalliset pompulat on jäänyt kaappiin pyörimään. Lahjoitinkin tänä keväänä perusponnareistani suurimman osan pois perheelle ja sukulaisille, koska niillä ei enää ole itselleni mitään käyttöä.


Meillä alku oli hieman hitaasti lämpenevä, mutta sitten leimahti. Jotain rakkaudestani Invisibobbleja kohtaan kertonee sekin, että homma on hiljalleen karkaamassa lapasesta. Kuvien ottamisen aikaan toukokuussa omistin 10 erilaista Invisibobblea, mutta puolet on tullut lisää tämän muutaman kuukauden aikana. Nyt kokoelmani käsittää jo peräti 15 erilaista Invisibobblea. Nyt ostoslistallani on enää valkoiset, mutta niidenkään ostamisella ei ole kiirettä. Vaikka itseni tuntien todennäköisesti koen jossain vaiheessa vielä pakonomaista tarvetta kotiuttaa uusia sävyjä, jotka tulevat myyntiin joko perusväreihin tai kausisävyissä.

Mites teidän kohdalla on? Ootteko siirtyneet Invisibobblejen käyttäjiksi vai pysyttelettekö perusponnareissa? 

8 kommenttia:

 1. Siirryin lyhyttukkaiseksi joten mulla ei ole näille käyttöä:D Odottamassa on kuitenkin muutama paketti jos taas joskus kasvatan pidemmät hiukset. On kyllä toimivia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sä voit loihtia näiden avulla itelles sellasen soman töyhtöhyyppä -lookin ;)

   Poista
 2. Käytän pelkästään näitä nykyään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä ja se saikin mut miettimään, että miks en lahjoittanut kaikkia perusponnareitani kerralla pois..... Ihan ku niitä muka tulis enää käytettyä.

   Poista
 3. Mulla ei oo aitoja Invejä, mutta kopsutki on vieny mut mennessään niin, etten käytä enää muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itseasiassa oli kans jotain Cailapin tai vastaavan, mutta lahjoitin ne Tiny Nail Designin Anniinalle. Mulla ne painoi ja repi hiuksia tosi paljon, kun jostain syystä ottivat aika herkästi kii mun luonnonkiharaan :/ Onneks toisille nekin sopii :)

   Poista
 4. Mulla oli pitkään käytössä Iberon puhelinjohtoponnarit, jotka oli mun mielestä paljon napakampia kuin Invisibobblet ja ihmettelinkin, että mikä kohkaaminen näiden ympärillä käy. Tekniikkakysymys ja nyt mulla on laatikossa molempia.
  Hyviä ponnareita! Pysyvät ja pitävät.

  VastaaPoista