14. syyskuuta 2015

Musateemaviikko: Emo

Taking Back Sunday - MakeDamnSure,
kappaleen voit kuunnella täältä.

Kaikki lähti siitä, kun Tallinnassa ollessani Kaisa ja Milja intoutuivat hieman juttelemaan meijän yhteisessä Facebook-keskustelussa. Milja hihkui ajastaneensa ison läjän postauksia ja naiset päätyivät juttelemaan myös offtopic -postauksista. Kaisalla karkasi vähän mopo käsistä ja jostain lävähti ruudulle teksti "Iskelmämusiikki-teemaviikko? Mä valkkaan sulle hittibiisejä, joiden perusteella lakkaat kynnet? Didn't see that coming!". Niin, ei kyllä iskelmämusiikki -teemaviikko ihan ensimmäisenä mieleen tullut. Milja kuitenkin vierasti ajatusta iskelmästä, joten aihe muutti hiljalleen muotoaan musaviikoksi. Sitten jo Kaisakin lupautui tekemään musaviikkoa blogiinsa ja Milja saisi valita kaikki biisit. Muitakin teemaviikkoja ehdoteltiin, joten jää nähtäväksi näkeekö nekin joskus päivänvalon. Pakkohan mun ois saada kostaa tää jotenkin...

Milja pyysi Kaisalta "jotain suht inhimillistä joihin voi saada oikeesti kynnet tehtyy", mutta inhimillisyys unohtui jonnekin Hämeenlinnan ja Helsingin välille... Ainakin jos multa kysytään. Musaviikko lähti siis siitä, että Kaisa valkkasi Miljalle seitsemän biisiä ja sitten Milja teki saman Kaisalle. Tää ei kuitenkaan riittänyt näille naisille, vaan jostain Milja heitti ilmoille lauseen "pitäskö pauliinalleki pistää? ;)". Ja niin alkoi keskustelu täyttyä Miljan ja Kaisan vuorotellen ilmoille heittämistä biiseistä. Siinä vaiheessa, kun luin hotellilla myös mun joutuvan mukaan musateemaviikkoon (ja ennen kaikkea nähtyäni kappaleet), päästin suusta jotain painokelvotonta. Ei mun tähän pitänyt liittyä millään tavalla! Seuraavaksi olinkin sitten jo kuolla nauruun. Näin sai alkunsa Milja ja Kaisa kiduttaa -viikko, jota myös musateemaviikoksi kutsutaan. 

Seuraavan kerran mietin kyllä kahdesti, että uskallanko poistua Suomen rajojen ulkopuolelle tai mennä jonnekin, missä ei nettiyhteyttä ole. Ilman sitä en voi puolustautua, ainakaan ajoissa ja sitten on jo liian myöhäistä. Tiedä mitä nuo muuten vielä keksii...


Tässä teemaviikossa oon puhtaasti uhri, sillä itse en oo saanut valita ensimmäistäkään esitettävää kappaletta kellekään. Sen sijaan itselleni lykättiin seitsemän enemmän tai vähemmän kyseenalaista kipaletta, joista muka vielä pitäisi kynnet kyetä vääntämään. Mielellään vielä sellaiset, jotka jotenkin on saanut inspiraationsa kappaleista... Teemaviikko on meidän kaikkien kolmen blogissa ja postaukset julkaistaan aina aamu seitsemältä. Kannattaa käydä kurkkimassa myös Kynsisirkusta ja Bound by blood & polishia, jotta näette mitä Kaisa ja Milja on toistensa päänmenoksi keksineet ja miten naiset suoriutuvat haasteesta. Ite ainakin odotan innolla, jotta näen mitä toverit on väsänneet! 

Inhimillisyys lensi romukoppaan heti alkumetreillä, joten mennään sillä mitä on annettu. Haasteviikon ensimmäiseksi kynsiksi valitsin Taking Back Sundayn MakeDamnSuren, koska se omalla kierolla tavallaan kuvaa erittäin hyvin tätä meidän kidutusteemaviikkoa. Aloitin haasteviikon kahlaamisen tutustumalla biiseihin ja niiden lyriikoihin, sillä kaikki kappaleet ei olleet ennestään tuttuja. MakeDamnSure oli itselleni ihan vieras, mutta tutuiksi ollaan jo tultu. 

Kappaletta kuunnellessa ja lyriikoita läpi lukiessa mulle hiljalleen nousi esille kohta, joiden pohjalta halusin alkaa lähestyä näitä kynsiä. "I just wanna break you down so badly / in the worst way". Kappaletta kuunnellessa hiljalleen aloin pohtia erilaisia tapoja ja keinoja, jolla toisen ihmisen voi tuhota. Iltapohdintojen aiheet on olleet leppoisia, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että ihmisen voi murtaa useammallakin tavalla. Väkivalta on fyysistä ja kaikki tietää, millaista tuhoa sen avulla voi saada aikaan. En kuitenkaan keskittynyt nyt niinkään fyysiseen väkivaltaan pohdinnoissani, vaan mietin ihmisen murtamista henkisesti. 


Tästä johtuen lakkauksen värimaailmaksi valikoitui mustaa ja punaista, vaikka lyriikoiden kohta "You are red, violent red" olikin osaltaan puoltamasta kirkkaanpunaisen sutimista kynsille. Musta ja punainen ovat molemmat voimakkaita ja vahvoja värejä, jotka yhdistin sekä henkiseen että fyysiseen tuhoamiseen. Fyysisessä väkivallassa ihminen joko ottaa iskuja vastaan ja veri lentää tai pahimmassa tapauksessa se voi johtaa jopa kuolemaan tai vakavaan vammautumiseen. Henkisessä väkivallassa ja mielen särkemisessä taas musta on ennen kaikkea se väri, jota ajattelin. Mitä jää, kun mieli särkyy? Oon tehnyt aikanaan jonkin verran töitä myös ihmisten kanssa, joilla oli erilaisia mielenterveysongelmia ja tällaisia ihmisiä miettiessäni ensimmäisenä tuli mieleen masennus, erilaiset harhat, puuttuva itseluottamus ja muuta sellaista. Siis mustaa, mutta myös punaista kuvaamaan erilaisia pelkoja. 

Tein siis yksinkertaisen mustan ranskiksen, jonka rajalle leimasin punaisella (veri)läiskiä. Olisin halunnut punaista myös ranskiksen päälle, mutta Konadin leimauslakan pigmentit eivät riittäneet. 

Käyttämäni lakat:
Essie - Fill The Gap
Essie - First Base
Essie - Licorice
Seche Vite

Psssssst... Arvonnan voittajan julkaisen illalla, pysykää siis kuulolla! :)

12 kommenttia:

 1. Tyyppi veti kyl pisteet täysin kotiin näillä kynsillä!!!

  Hauska miten meil kaikil oli sama värimaailma näissä ekoissa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Mä en ees tajunnu, et miten meillä mätsää värimaailmat näissä ekoissa. Katotaan, että miten samoilla linjoilla ollaan loppuviikko :D

   Poista
 2. Varmaa sä oot ajatellu tän näin syvällisesti :DD mä vaan oon ollu ihan smouk on thö vaaateeer höhhöö teen savua :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin! Mähän selitin sulle tän lakkausprosessin tiivistelmää kuoharilla perjantaina!

   Poista
 3. Voi ei, mikä pohdinta tässä onkaan käyty! Hienot kynnet! Tsemppiä loppuviikollekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä joskus pysähtyä pohtimaan asioita :D Kiitos, tsemppiä tarvitaan, jotta saan rutistettua haasteen kasaan tän viikon aikana. Se on vähän niinku vielä kesken...

   Poista
 4. Aivan ihana lakkaus :)

  VastaaPoista
 5. Vau kuinka makeet kynnet! Näissä on sitä jotain asennetta. :D

  VastaaPoista
 6. Mua alko itkettään, ku luin sun pohdintoja. Liippaa niin läheltä ittiä aihe. Kiitos! Ja kynnet on perfect!

  VastaaPoista