18. syyskuuta 2015

Musateemaviikko: Funk

James Brown - I feel good (I got you),
kappaleen voit kuunnella täältä.

Voihan musateemaviikko. Milja ja Kaisa, mä vihaan teitä. Kaikella rakkaudella murut, mutta mä vihaan teitä. Myönnän olleen omaa aikaansaamattomuutta, etten saanut aikaiseksi lakattua haastekynsiä ennakkoon. Oon lukenut 1.8. joutuvani tekemään musahaasteen syyskuussa, joten aikaahan olisi ollut. Etenkin, kun jo ehdittiin lykkäämään haastetta viikolla mun ja Kaisan vitkuttelun takia :D Valitettavasti syyskuu tuli rytinällä ja en ehtinyt ollenkaan varautua teemaviikkoon. Kuvittelin kokoajan sen olevan jotenkin kauempana... Nyt sitten kärsitään. 

Väsyneenä kynsien lakkaaminen on yllättävän kurjaa touhua. Kokeilin kolmea eri ideaa kynsille ennen kuin päädyin näihin. Paperilla harjoittelin ja kaikki sujui mallikkaasti, kynsillä homma kosahti totaalisesti ja poistin lakkaukset samantien. Yritin uudelleen hieman varioiden, yhtä huonolla menestyksellä. Lopulta jo luovutin ja vaihdoin kappaletta. Uusi kohteeni oli nyt James Brownin I feel good (I got you). Olin tehnyt muutama päivä sitten laulun lyriikoihin perustuen jo yhden lakkauksen, joka ei kuvannut kappaletta millään tavalla. Brown laulaa "I feel nice, like sugar and spice", joten olin tehnyt liukuvärin valkoisella ja ruskealla - sokerilla ja mausteilla. Tylsät ja kaikkea muuta kuin kappaletta kuvaavat, mutta tykkäsin kynsistä hurjasti. 


Nyt tätä kirjoittaessani kello on yli puolenyön ja postauksen julkaisuun kuutisen tuntia. Kynnet vaan ei vieläkään tuo mieleen James Brownia. Uusinnassa yritin lähteä rakentamaan lakkausta niin, että kynsistä tulisi itselle hyvänmielen kynnet. Kynnet, joissa viihtyisin. Sen lisäksi halusin niihin mukaan hieman lyriikoita. 

When I hold you in my arms
I know that I can do no wrong
and when I hold you in my arms
My love won't do you no harm. 

Rakkauslaulu. Oon vuosi sitten ostanut I Love Me -messuilta siirtokuvia, jotka painetaan kynnelle ja kastellaan samalla tavoin kuin lapsuudesta tutut siirtokuvatatuoinnit. Oli siis vihdoin aika avata pölyttynyt paketti ja näin kynsille valikoitui tummaa Love -tekstiä. Hämärässä valaistuksessa vilkaisin siirtokuvien olevan mustia ja tiesin niiden olevan kirkkaalla pohjalla Sissin testattua näitä yli vuosi sitten. Muisti ei kuitenkaan ollut niin pitkä, että se olisi kertonut siirtokuvien olevan ruskeita. Asia paljastui vasta läntättyäni kuvan kynnelle, tässä vaiheessa myönnän googlanneeni Sissin tekeleet vain todetakseni siirtokuvien olleen ruskeita myös tuolloin. 


Hyvänmielen kynnet jäi saamatta, sillä nyt kynsille on lätkäisty pari hauskaa aksenttikynttä ja muutama ihana lakka. Mitään yhtenäistähän näissä ei ole. Sorry, James. Onneksi sentään lakat on kivoja! Erityismaininnan ansaitsee siirtokuvien alla oleva valkoinen: Color Clubin French Tip Essien -suomisudilla. Kiitos Milja vinkistä, vaikka vihaan sua yhä ♥. Valkoinen lakka ja Essien suomisuti, ootte varmaan kuullut vastaavasta ennenkin? Mutta mites on, jos sanon lakan peittävän yhdellä (1) kerroksella? Jep. Rakastuin. 

Ylemmissä kynsissä käyttämäni lakat: 
OPI - Glitter Off
Essie - First Base 
OPI - Solitaire
OPI - What Wizardry Is This?

Alemmissa kynsissä käyttämäni lakat: 
Essie - First Base
Color Club - French Tip
Glam Polish - Bewitched
Glam Polish - Charmed
Essie - Gel Setter

6 kommenttia:

 1. Molemmat kynnet on tosi siistit! Tätä teidän musaviikkoa on ollu tosi kiva seurata, ja upeita kynsiä ootta saaneet aikaiseksi :) Yhdistäppä joku kerta nää kaksi lakkausta. Noi ruskeat siirtokuvathan sopis täydellisesti noiden alkuperästen sokeri-mauste kynsien aksenteiksi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Tätä teemaviikkoa on ollut kyl hauska tehdä, vaikka onkin stressaavaa ja eilen palo pinna ihan totaalisesti :D Näin hieman pirteämpänä huomaan itekin, että kyseisten lakkausten ideat ois voinut toki yhdistää tai kehitellä jotain vastaavaa muuten. Jos lakkaisi kynnet tänään paremmalla onnella huomista haastepäivää varten!

   Poista
 2. Mulla on ainaki hauskaa teijän musaviikon kanssa... :D Hienot kynnet sait aikaseksi kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mullakin suurimman osan ajasta, mutta eilen vaan palo pinna totaalisesti :D Jos tänään taas paremmalla onnella tarttuisin lakkapulloihin.

   Poista
 3. Mä tykkäsin noista liukuvärjätyistäkin tosi paljon!!

  Loppu häämöttää jo! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru :) Ei tää loppu oo enää paha ku ei tartte töissä käydä ja herätä aamulla tiettyyn aikaan, nyt voin keskittyä kynsien lakkailuun ja sairastamiseen :D

   Poista