20. syyskuuta 2015

Musateemaviikko: Soul

Maggie Reilly - Moonlight Shadow,
kappaleen voit kuunnella täältä.


Kaikki loppuu aikanaan, niin myös musateemaviikko. Viikko on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa, mutta kaikesta stressaavuudestaan huolimatta tätä on ollut mukava tehdä. Kaisan ja Miljan oon viikon aikana manannut moneen otteeseen ja torstai-iltana olin valmis heittämään pyyhkeen kehään ja luovuttamaan. Flunssa yhdistettynä päänsärkyyn ja väsymykseen teki tehtävänsä, mutta jo perjantaiaamuna herätessä maailma näytti taas hitusen valoisammalta. Naisten tsemppauksella jaksoin rämpiä viikon loppuun saakka, flunssasta huolimatta. 


Seitsemän päivää on nyt takana ja sen aikana olen esitellyt teille seitsemät erilaiset musiikista inspiraationsa saaneet lakkaukset. Milja ja Kaisa ovat lakanneet kynsiään yhtä ahkerasti, joten #musateemaviikko pitää sisällään yhteensä 21 lakkaukset. Kiitos kaikille teille, jotka ootte jaksaneet roikkua mukana :) 


Viimeisimmäksi biisiksi mulle jäi Moonlight Shadow. Alusta asti oli selvää, että tulisin kynsilleni taiteilemaan jonkinlaisen kuutamon. Säästin tämän teeman loppuviikoon, koska ajattelin lakkauksen vievän mahdollisesti eniten aikaa ja siten en uskaltanut viikolla väsyneenä töiden jälkeen alkaa kiireessä sohimaan. Paitsi siinä tapauksessa, jos olisi ollut aivan pakko. 


Knoppitietona kerrottakoon, että kynsissä on käytetty seitsemän eri merkin värilakkoja. Yhteensä värilakkoja käytin neljäätoista erilaista. Tähän päälle vielä kaiveltua käyttöön aluslakka ja pikakuivattaja sekä Glisten & Glown nestemäinen lateksi. 


Lakkasin pohjaksi A Enkun yhdenkerroksen ihmeen eli Queen of Scotsin. Päälle töpöttelin lakkoja pienen pienellä meikkisienen palasella, jota pitelin pinseteissä. Lakkoina olivat Zoyan Rebel, Charla, Remy ja Dream, piCture pOlishin Freya's Cats, ILNP:n Summer Stargazing sekä Girly Bitsin Roger That. En töpötellyt lakkoja koko kynnelle, vaan vähän sinne ja tänne. Eri kynsissä lakkoja on lisätty eri järjestyksessä, sillä etenin kynsi kerrallaan ja lisäilin aina sitä, mikä sattui tuntumaan hyvälle. Hain useammalla lakalla syvyyttä ja ajatuksissa pyöri kaunis tähtitaivas, jota valosaaste ei pilaa. 


Tässä vaiheessa tykkäsin kynsistä kovasti, sillä ne näyttivät juuri toivomalleni. Toisaalta nythän takana oli vasta kynsien lakkaamisessa se helpoin osuus eli pohjatyöt. Mua pelotti kamalasti, että onnistuisin sössimään kynnet jollakin tapaa tai vaihtoehtoisesti ne eivät vastaisikaan visiotani. 


En ole suuri käsinmaalailun ystävä, sillä yleensä siveltimeen tarttuessa asiat alkaa mennä enemmän tai vähemmän pieleen. Tällä kertaa olin kuitenkin päättänyt tehdä maiseman käsin ja jättää väärinpäin olevat viinirypäleet leimaamatta. Yritin työntää pelkoni taka-alalle ja aloin Mereneidin kapeaakin kapeamman, mutta hieman harottavan sudin kanssa maalailemaan kynsille taivaanrantaa Essien Licoricella. Koska kappale on Moonlight Shadow, piti maisema saada myös heijastumaan veden pinntaan. 


Viimeisimmäksi maalailin kuun ja sen heijastuman veteen. Tähänkin onnistuin käyttämään viittä eri lakkaa :D ILNP:n Iconicin avulla hahmottelin kynnelle sekä kuun muodon että heijastuman. Seuraavaksi vahvistin kuviot IsaDoran Mellow Yellow:lla ja lopuksi sudin vuorotellen ILPN:n Atomic Sherbetia, Zoyan Tomokoa ja A Enkun Her Rose Adagiota. Lopulta sitten vain sudin näitä viittä lakkaa niin kauan, kunnes olin kutakuinkin tyytyväinen sekä kuuhun että sen heijastumaan.


Aiemmin olin sitä mieltä, että omista tekeleistä eniten itseäni miellytti Sueden Trashista inspiraation saanut lakkaus. Tykkäilin myös liukuväristä, jonka tein ensimmäisenä yritelmänä James Brownin I feel good (I got you) -kappaleeseen. Kuitenkin Moonlight Shadow kiilaa kirkkaasti ohi, joten olen onnellinen teemaviikon päättymisestä. Nyt mun ei tartte vaihtaa lakkausta heti huomenna ja saan pitää tämän kynsilläni hieman kauemmin :D


Mistä teemaviikon lakkauksesta tykkäsitte eniten? Oliko lempparisi emo, eurodance, latin, britpop, funk, lasten musiikki vai tämän päiväinen soul? 

Entä mitä mieltä olitte tälläisestä yhteisestä teemaviikosta ylipäätään? 


Kiitos teemaviikosta, ehkä me vielä joskus keksitään jotakin muuta.
Tai kuten lasten kanssa aina töissä lauletaan:
"Suljen ihanan soittorasian,
kierrän lauluni kippuraan.
Muiston mukavan, taskuun taputan,
siihen saakka kun tavataan.
Kiitän, kumarran. Niiaan, vilkutan,
pian taas yhdessä laulellaan.
Lal-lal-la-la-la lal-lal-la-la-la
lal-lal-la-la-laa lal-lal-laa"

Instagram: #musateemaviikko

Käyttämäni lakat: 
Essie - First Base
A England - Queen of Scots
A England - Her Rose Adagio
Zoya - Rebel
Zoya - Charla
Zoya - Remy
Zoya - Dream
Zoya - Tomoko
piCture pOlishi - Freya's Cats
Essie - Licorice
ILNP - Iconic
ILNP - Atomic Sherbet
ILNP - Summer Stargazing
Girly Bits - Roger That
IsaDora - Mellow Yellow
Essie - Gel Setter

Glisten & Glow - Ctrl+Alt+Del

4 kommenttia:

 1. Ooh, upea toteutus! Mystisen kauniit kynnet, joista ideakin välittyy just eikä melkeen. Mä oon tykännyt ainakin tästä teidän musaviikosta. Jännää nähdä, millaisia toteutuksia kelläkin on ollut ja ootte kyllä kaikki tehneet tosi upeita kynsiä. :) Mun lempparia en osaa päättää. Ehkä sitten lasten musiikki, koska Huugi guugi ja pinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mee! :) Nää on yhä mun kynsillä, kun en haluais poistaa mut kai se alkaa hiljalleen pitää tarttua kynsilakanpoistoainepulloon :D

   Poista
 2. Mielettömän upeat nämä! <3 Kyllä nää ja lastenmusakynnet kilpailee mun lemppareista.
  Ps: Sun pitää tehä vielä omavalintaisen musan mukaan kynnet! Ois kiva! Esim. sun lempibiisistä yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pidän kyl pienen tauon musiikkiteemasta, mutta katotaan jos mä joskus muistaisin inspiroitua jostain itelle tärkeästä kipaleesta :)

   Poista