17. syyskuuta 2015

Musaviikko: Britpop

Suede - Trash,
kappaleen voit kuunnella täältä

Tää kappale ei tuonut ensimmäisellä kuuntelu kerralla mieleen mitään ideaa, eikä vielä toisellakaan. Pää humisi vain tyhjyyttään, joten päätin keskittyä tuijottamaan lyriikoita toivoen parasta. Suurista toiveista huolimatta lamppu ei syttynyt. 

Olin jättänyt biisin hautumaan ja poiminut lyriikoista muutamia pätkiä, joiden perusteella olisin voinut lähteä lähestymään kappaletta. Roskat kävi mielessä, samoin rakastavaiset pimenevässä illassa kuin myös kaupungin silhuettikin. Kuitenkin joku siinäkin aina tökki ja välillä palasin kuuntelemaan Trashia. Toissailtana löhösin sohvalla ja kiukuttelin Miljalle ja Kaisalle, sillä flunssa tekee tuloaan ja haastekin on armottomasti kesken. Ärsytti. 


Jostain syystä siinä kiukutellessani sain idean, vaikka olin jo valmistautunut jättämään Trashin viimeiseksi ja taistelevani ideattomuuteni kanssa lauantaina. Ensin ajattelin, että lakkaan vain pohjat ja jatkan koristeluja seuraavana iltana. Lopulta kuitenkin totesin, että koristeluissa ei todennäköisesti mene kovinkaan kauaa ja päätin väsätä ne samalla istumalla. 

Kokeilin ensimmäistä kertaa koskaan tehdä tuorekelmukynnet. Pohjalla on kerros Essien Licoricea ja sen päälle on töpötelty kelmulla ensin Color Clubin valkoista cremeä (French Tip), hieman Licoricea ja vielä piCture pOlishin White Weddingia. Tuorekelmun kanssa työskentely oli helppoa ja nopeasti huomasi miten vähän lakkaa todella tarvii kelmutettaviin kynsiin. 


But we're trash, you and me
We're the litter on the breeze
We're the lovers on the streets

Just trash, me and you
It's in everything we do,
It's in everything we do...


Kappaleen verran ihmisroskaa. Arvotonta. Turhaa. Roskaa. 

Tästä johtuen leimasin nimettömiin tekstin "You're nothing". Et ole mitään, et yhtään mitään. Vain ihmisroska. Edelleen arvoton ja turha. Todennäköisesti muiden tiellä. Roskasakkia. 

Käyttämäni lakat:
Essie - First Base
Essie - Licorice
Color Club - French Tip
piCture pOlish - White Wedding
Essie - Gel Setter

2 kommenttia: