24. lokakuuta 2015

I Love Me 2015 ja CesarsShopin varjomessut

Viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa vietettiin I Love Me -messuja ja pääsin ensimmäistä kertaa bloggaajapassilla mukaan messuhulinoihin. Osallistuin itse vain lauantaina ja sunnuntaina, sillä perjantai vierähti töitä tehden. Toisaalta kyllä kahteenkin päivään saa sen verran askelia mahtumaan, että nilkkaa jomotti.


Messut olivat kokonaisuudessaan aivan huikeat, vaikka muutamia soraäänia mukaan mahtuikin. Ensi vuonna pitää kyllä muistaa tehdä joku suunnitelma messuiluun, eikä vain haahuilla päättömästi pitkin hallien käytäviä.

Tällä kertaa ostokset suuntautuivat muualle kuin kynsiin liittyviin juttuihin. Mutta ei huolta, CesarsShop järjesti niin sanotut varjomessut liikkeessään ja siellä tulinkin pyörähtäneeksi ennakkoon jo torstaina. Toki vietin siellä tovin jos toisenkin myös perjantaina ja lauantaina. Torstaina tarkoituksenani oli pyörähtää nopeasti hakemassa yksi arkki MILVin siirtokuvia, koska aikaa kynsien lakkailulle oikeastaan ei ollut. Tosin saattaa olla, että yhden arkin sijaan tulin ostaneeksi neljä ja niiden lisäksi piCture pOlishin Autumn päätyi myös mukaani. Saatoin myös päätyä swatchaamaan Essien ja OPIn uudet kokoelmat, jonka takia ostin myös Essien Virgin Snow -kokolemasta Haute Tubin ja OPIn Starlightista lakat Let Your Love Shine ja Ce-less-tial is More.


Torstaina en halunnut lakata kynsiä, koska riski tuhota kynnet perjantaisen työpäivän aikana oli vähän turhan suuri. Ja onneksi en, sillä perjantaiaamuna vaatekaapin ovea avatessani repesi kynsi. Vasta edellisenä aamuna olin hajottanut yhden kynnen ennen töihin lähtöä, joten paikkausvermeet olivat jo valmiiksi esillä. Vaan eipä niistä mitään iloa ollut, kun olin kaikessa kiireessä liimauttanut edellisaamuna kynsiliiman korkin kiinni. Laastari sormen ympärille ja peukut pystyyn, jotta kynsi pysyisi kasassa työpäivän ajan. Mulla oli onnea ja töiden jälkeen pyörähdin pikaisesti kotona vaihtamassa vaatteita ennen kuin suuntasin CesarsShopiin, jossa Kaisa, Jenni ja Milja jo odottelivat mua.

Cesarsilla sitten heti aloin paikkailemaan kynttäni, jotta lisävaurioilta vältyttäisi. Samalla näytin Kaisalle kuinka sen teen. CesarsShopin ihana omistaja Satu sponssasi kynsiliiman, muut välineet olin tuonut mukanani kotoa. Tällä kertaa mukaani tarttui piCture pOlishin Demeter, jota olen kuolannut ikuisuuden. Sen lisäksi ostin samalta merkiltä ilmestyneen marmorointityökalun, joten luulen lähiaikoina kokeilevani marmoroida pitkästä aikaa! Kaupan päällisiksi yli 10€:n ostoksista sai valita kynsilakan valtavasta laarista, jossa oli pitkälti OPIn lakkoja ja ainakin muutama a Enkku. Valitsin jo vuosi sitten haikailemani OPIn Red Fingers & Mistletoes -lakan, jota en kuitenkaan koskaan tullut ostaneeksi.


Illan pimennyttyä nappasin naiset mukaani ja suunnattiin kaupan kautta mun luokse. Kanankoipia, huonoa huumoria ja kynsien lakkailua kuohuvan kera, mitä muuta ihminen voi toivoa? Hyvässä seurassa ilta venyi yli puolen yön ja seuraavana aamuna herättiin vasta kahdeksan aikaan. Voitte kuvitella, että neljä naista touhuamassa 27 neliön yksiössä aamulla ei oo kovin nopeaa. Tästä johtuen lähdettiin liikkeelle melko myöhään ja saavuttiin Messukeskukselle puoli yhden maissa. Tätä seurasi päätön poukkoilu valtavassa ihmismassassa ja aina välillä onnistuttiinkin kadottamaan Jennikin.

Poukkasimme melko nopeasti biotiinia mainostavan pisteen kohdalle. He mainostivat omaa Apteq vita Biotiini Extraa ja jäimmekin hyväksi toviksi juttelemaan erään asiaan hyvin perehtyneen miehen kanssa. Muhun uppoaa tälläisessä kaikki faktoihin perustuva ja siten asiallinen "mainostaminen". Sillä erolla, että kyseinen mies ei millään lailla tuputtanut meitä ostamaan. Kunhan kertoili kattavasti ja vastasi asiallisesti jokaiseen meidän esittämään kysymykseen. Päädyttiinkin vissiin jokainen ostamaan 60 kapselin pakkaus eli kahden kuukauden annos kokeiluun. Biotiinia en ole ennen syönyt, joten jään innolla odottamaan, että miten vaikutaa vai vaikuttaako mitenkään!


Lisäksi perjantaita ilahduttivat Puhdistamon, IsaDoran ja Ricciolon pisteet. Puhdistamo siksi, että keräsimme leimoja passeihin erilaisilla maistelupisteillä. Täydellä kortilla pystyi osallistumaan kassalla arvontaan ja lisäksi he sujauttivat ostosten yhteydessä kassiin pienen yllärin korttia vastaan. Tällä kertaa kassiin oli sujahtaa jotakin pähkinöistä ja kurpitsansiemenistä tehtyjä patukoita, mutta allergikkona pyysin saisiko tuotteen vaihtaa vaikka raakasuklaapatukkaan. Tämä onnistui ja kassiin sujahti Puhdistamon appelsiiniraakasuklaata.


Puhdistamon pisteeltä ostin sekä tavallisen kookosöljyn että limellä maustetun. Kanelilla maustettu houkutti makunsa puolesta, mutten niinkään keksinyt mihin sitä oikeasti tulisin käyttämään ja siksi jätin ostamatta. Pientä harmistusta aiheutti se, että tavallinen kookosöljy oli tänä vuonna vain 500 ml, kun viime vuonna sitä sai 750 ml pönikässä :(


Ricciolon pisteellä mitä todennäköisemmin italialainen heppu demonstroi meille joidenkin keittiöhässäköiden käyttöä. Aikani tuijotettuani mun oli pakko saada ne. Vuoden turhake on samalla löytynyt! Saanko esitellä: Spiral Cutter. Kaikessa turhuudessaan aivan mahtava keksintö! :D


Sen sijaan "sitruunapuristin" ja Minislicer tulevat varmasti aktiiviseen käyttöön. Kokkailen mielelläni ja välillä hermot palaa kaikenlaisten kasvisten ja juuresten suikaloimiseen, joten toivon tästä ihmevekottimesta apua arkeeni. Sain eilen kuulla tätini haksahtaneen tähän jo viime vuoden I Love Me -messuilla. Miten mä en tätä huomannut jo sillon?!


Jaksettiin messuilla muutama tunti ennen kuin kroppa alkoi vaatia jotain syötävää tai muuten laukeaisi migreeni. Aamupalan koostui kaakaosta ja croissantista, joten sinällään ei mikään ihme. Poistuttiin alueelta syömään pikaruokaa ja sen jälkeen haettiin vain tavarat sekä Messukeskukselle jääneet Milja ja Heidi. Tämän jälkeen suunnattiin jälleen CesarsShopille, jossa Sigi, Sissi ja Emma olivat meitä vastassa Sadun lisäksi. Tällä kertaa saatoin sortua ostamaan piCture pOlishin siveltimet #02 ja #10 sekä neljä RaPaint:in akryylimaalia (Black, White, Turquoise ja Claret Violet). Huom! Minä, joka en koskaan maalaa käsin. Lisäksi ostoskoriin sujahti ihan viime hetkellä alekorista Zoyan Cheryl, jota pyörittelin pitkään käsissäni.


Tällä kertaa saateltiin Jenni junaan ja jatkettiin Kaisan kanssa kahdestaan matkaa mun luokse. Kahdestaan ollessamme onnistuttiin käymään ajoissa nukkumaan ja herättiin sunnuntaina seitsemän aikaan kellon soittoon.

Kuva: @kynsisirkus, kiitos CesarsShopin Sadulle kuvan ottamisesta!

Yhdessä Kaisan kanssa oltiin asetettu tavoite olla heti kymmenen aikaan messuilemassa, kun ovet aukeaa. Noin 10.15 oltiin perillä ja heti ensimmäisenä veimme tavaramme taas lehdistökeskukseen. Ensimmäisenä oli täsmäisku Essencen pisteelle, koska edellisenä päivänä ei ollut toivoakaan päästä kahta metriä lähemmäs hyllyjä valtavan ihmismassan takia. Hyvin ihmisiä tuntui olevan liikkeellä jo heti ovien auettua, mutta mahduttiin kuitenkin tutkimaan.


Ostosten maksamisen jälkeen turistiin hetki myös kaikkien kynsiharrastajien oman supermiehen eli essencemiehen kanssa ja napattiinpa meistä yhteiskuvakin! René jaksoi hymyillä ja kysellä kuulumisia, vaikka varmasti alkoi jo messuväsymys painaa.

Kuva: @kynsisirkus

Elvarin koruista olen jo pitkään ihastellut pieniä turkooseja englannin lakuja, joten sellaset nappasin mukaani. Valitettavasti käytössä nuo aivan ihanat korvikset ovat osoittautuneet hieman epämukaviksi, sillä korvisten koukku on niin suora, että se painaa kurjasti :(


Ja kurjuudesta päästään koko messujen kurjimpaan osuuteen: Change! Kaisan kanssa molemmat oltiin odotettu kyseistä pistettä ja se oli niitä harvoja, joilla oli etukäteen päätetty vierailla. Etenkin Kaisa halusi tietää oman koonsa, mutta olisihan se nyt ollut itsestäkin kivaa tietää kulkeeko edes suurinpiirtein oikeankokoisissa liiveissä vai onko oma käsitys kuppikoosta täysin vinksallaan. Aikomuksenani oli ollut myös ostaa rintsikat. Kuppikoko jäi selvittämättä ja ostokset tekemättä. Ai, miksi? Siksi, että pisteellä meitä ei tervehtinyt yksikään neljästä myyjästä. Yksikään ei tullut pois tiskin takaa, vaan heidän mielestään oli mielekkäämpää jutella keskenään. Odottelimme hyvän tovin myyjää kysymään tarvitsemmeko apua, ei tullut. Lähdimme pettyneinä pois ja päätimme palata vähän myöhemmin katsoaksemme saisimmeko palvelua. Sama toistuu. Kukaan ei tervehdi, kukaan ei huomioi. Ketään myyjistä ei kiinnosta kaksi naista, jotka yhdessä tutkivat valikoimaa. Lähdimme jälleen pettyneinä pois, tyhjin käsin. Periaatteen vuoksi emme itse menneet myyjiltä kysymään. He olivat kyllä huomanneet meidät, mutta keskinäinen seurustelu oli tärkeämpää kuin maksavan asiakkaan palvelu. Tästä jäi sen verran paha maku suuhun, että jatkossa en aio Changelle yhtään euroa kuluttaa. Ostan mielummin rintaliivini jostain, mistä saan palvelua. Miten meni Change noin niinku omasta mielestä?

Sen sijaan paljon parempaa palvelua saimme Sägenin koruja ihastellessamme, vaikka emme edes ostaneet mitään. Korut oli tehty kierrätysmateriaaleista, kuten vanhoista posliiniastioista ja laminaatista. Etenkin laminaatista tehdyt korut kiehtoivat mua suuresti! Voi olla, että poikkean joskus myymälään paremmalla budjetilla ja kävelen ulos onnellisena laminaattikorujen omistajana.


Rayform Designin pisteelle pysähdyttiin hyväksi toviksi ja olin nääääääääääääääääääääin lähellä ostaa itselleni laukun. Kuitenkin sinapinkeltainen väri hieman mietitytti, joten lopulta jätin sen ostamatta. Toisaalta nyt hieman harmittaa, mutta olisinko osannut laukkua arjessa kuitenkaan käyttää? Laukku oli jotenkin sigimäinen, joten myöhemmin veimme myös Sigin ihastelemaan laukkua. Mikäli laukku kiinnostaa, niin suosittelen seurailemaan Sigin blogia ;)

Kuva: @kynsisirkus

Lisäksi mieltä lämmitti suuresti, kun pölähdimme sattumalta merinovillamiesten pisteelle. Ja tän jälkeen lämmittää myös varpaita, nassua ja päätä, sillä ostin villasukat, tuubihuivin ja pipon. Merinovillaiset hansikkaat jäi vielä mietityttämään, joten voi olla et ne klikkailen itseni jossain vaiheessa Merinovillan kotisivuille. Kuten moni tietää, työskentelen päiväkodissa ja siksi ulkona tulee oltua oikeastaan päivittäin. Välillä töissä meinaa talviaikaan kylmä meinaa väkisin ujuttautua luihin ja ytimiin, joten toivottavasti ostamani villasukat (90% merinovillaa) lämmittävät varpaita kumisaappaissa syksyn ja talven aikana. Jälleen kerran saimme asiantuntevaa palvelua, joka perustui faktoihin ja jokaiseen esittämäämme kysymykseen osattiin vastata heti ja tarkasti. Pisteet merinovillamiehille, meille jäi ainakin hyvin lämmin mieli! Meillä saattoi myös vierähtää merinovillamiesten kanssa jutustellessa tovi jos toinen, sillä Sigi jo odotteli meitä seurakseen ja soittikin, kun meistä ei mitään alkanut lupauksista huolimatta kuulua :D Saatettiin kadottaa ajantaju.


Suunnattiin Merinovillamiehiltä etsimään Sigiä Jungle Juice Barin luota. Smoothiet olivat maukas tauko pysähtyä juttelemaan ja laatimaan toiminta suunnitelmaa. Kiitos Sigille, joka sai idean!


Sigin valinta.

Mun valinta.

Kaisan valinta.

Kierrettiin naisten kanssa messualuetta ristiin rastiin, mutta sen suurempia ostoksia ei enää tullut tehtyä. Pakollinen Hurraw-pysähdys piti tietenkin tehdä, sillä mulla oli ennen messuja päässyt loppumaan taas huulirasvat. Hurrawit on ehdottomia lemppareita ja oon niitä käyttänyt jo varmaan kymmenen tuubia. Kookos, lime ja appelsiini päätyivät mukaani muutamassa silmänräpäyksessä, sillä nappasin ostoskoriin omat lempparini.
Kosmetiikkaa.com sulatti sydämen tuoksuvilla tuotteillaan ja valtavan söpöllä kosmetiikkaa täynnä olevalla kylpyammeellaan. Hillitsin itseni, sillä erilaisia purkkeja purnukoita on kotona ennestäänkin ja yritän päästä niistä ensin eroon. Nimi on kuitenkin laitettu jo ylös!


Sunnuntain kääntyessä iltapäivään päätimme päivämme Magnumin pisteelle. Sigin kanssa otimme lasilliset kuohuviiniä, kun taas Kaisa päätti syödä pelkän jäätelön. Magnum Helsinki on ollut to do -listallani jo kahtena viime kesänä, mutta koskaan en ole sinne saakka edistynyt. Nyt on vahinko otettu takaisin ja söin maitosuklaalla kuorrutetun jäätelön, jonka päällä oli daimsuklaaata, chiliä ja suolaa.


Kiitos naiset aivan mahtavasta viikonlopusta! <3

16 kommenttia:

 1. Kiva messuraportti! Mä olen murjonut noita tuommoisia korvisten koukkuja käsin parempaan muotoon, eivät tipahdakaan niin helposti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä murjoin vähäsen kans, mutta ilmeisesti pitää murjoa vielä lisää ku yhä edelleen painaa :D

   Poista
 2. Ai että on hyvän näköinen laukku tuo Kaisan kuvaama keltainen - aivan ihana!! <3

  Kivalta kuulostaa teiän viikonloppu. Mutta aika tökeröä tuo Change alusvaate -liikkeen messutoiminta. Luulisi että jos myymälässä joskus meneekin myyjillä hetki töissä tuohon malliin, mutta luulisi että messuilla on nimenomaan oltava pikkuisen erilaisessa hengessä esillä... :(

  Itellä jäi tänä vuonna messuilut välistä. Ehkä ens vuonna sit taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ja rakastuin siinä oleviin piilotaskuihin! <3 Changesta huolimatta jäi kyl hyvä fiilis messuista :)

   Poista
 3. Ai ku kivan kuuloinen messuviikonloppu! Ps: Mää taivutan aina korviskoukut itse, jos ne on huonot käyttää ilman taivutusta. Siis vaan puristan niitä yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil oli kyl tosi kivaa! :) Taivuttelin jo jonkun verran noita, mutta ilmeisesti pitää runnoa vielä lisää...

   Poista
 4. Korvisten koukkua voi tosiaan hieman taivuttaa käsin tiedän ku teen paljon itsekkin koruja ja haksahdin ostaan myös tuon veitsisetin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa jo taivuttelin sitä heti alussa jo pikkasen, mutta pitää runnoa vielä lisää ku yhä painaa.

   Poista
 5. Kiitos viikonlopun seurasta ja majoituksesta ja kaikesta muustakin <3

  VastaaPoista
 6. Heh, mullakin on tollanen spiraalileikkurihäskä, muistaakseni kirja-ruokamessuilta ostettu muutamia vuosia sitten. Voisi joskus käyttääkin sitä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaanks tavoitteeks käyttää ees jotain noista ennen joulua? ;) Vai onks sulla vaan se spiraalihässäkkä?

   Poista
 7. Ihanan kattava postaus messuista ja vaikka tämän vasta nyt luenkin niin oli tosi kiva!
  Saako ensi vuoden messuja jo odottaa? :D

  VastaaPoista
 8. Kävin katsomassa merinovillan sivuja. Villan tuotantomaata ei mainostettu mutta tulihan se esiin: Australia ja Uusi-Seelanti. Tässä tuotemerkissä on erittäin suuri eettinen ongelma. Mm. lampaat mulesling-leikataan tietenkin ilman puudutusta eli peräaukkoa ympäröivä iho leikataan irti tietenkin ilman puudutusta, jottei sinne kasva karva. Ko maissa on villantuotantoon liittyviä todella monia eettisiä ongelmia, osviittaa vaikka täältä http://www.galgoamigo.com/villa.html . Myös näissä kauneusasioissa on eettinen vastuu ja en voisi pitää sukkia, kun tietäisin eläinten kärsineen suunnattomasti villansa vuoksi tai kanta rahojani myyjälle, joka tukee eläinten kärsimystä. Kiitos ja anteeksi.

  VastaaPoista
 9. Kävin katsomassa merinovillan sivuja. Villan tuotantomaata ei mainostettu mutta tulihan se esiin: Australia ja Uusi-Seelanti. Tässä tuotemerkissä on erittäin suuri eettinen ongelma. Mm. lampaat mulesling-leikataan tietenkin ilman puudutusta eli peräaukkoa ympäröivä iho leikataan irti tietenkin ilman puudutusta, jottei sinne kasva karva. Ko maissa on villantuotantoon liittyviä todella monia eettisiä ongelmia, osviittaa vaikka täältä http://www.galgoamigo.com/villa.html . Myös näissä kauneusasioissa on eettinen vastuu ja en voisi pitää sukkia, kun tietäisin eläinten kärsineen suunnattomasti villansa vuoksi tai kanta rahojani myyjälle, joka tukee eläinten kärsimystä. Kiitos ja anteeksi.

  VastaaPoista