11. maaliskuuta 2016

Kevät tuli, lumet suli

Melkein viisi kuukautta on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Muutamien viikkojen mittaiseksi ajateltu tauko venyi venymistään ja viikot vaihtuivat kuukausiksi. En sen suuremmin aio selitellä tai valitella, sillä kukaan tuskin jaksaisi kuitenkaan kovin kauaa mitään ruikutusta lukea. Todettakoon siis vain, että työn ja koulun yhteensovittaminen on ollut ajoittain hieman haastavaa. Tämän lisäksi elämässä on ollut muitakin mullistuksia ja niistä aion kyllä jaaritella!


Tein viime syksynä kolmen kuukauden mittaisen sijaisuuden lastentarhanopettajana omalle päiväkodilleni. Itseasiassa huomenna tulee täyteen neljä vuotta siitä, kun aloitin työt Espoon kaupungilla lastenhoitajan sijaisena. Sille tielle tulikin sitten jäätyä, sillä mut vakinaistettiin elokuussa 2012. Tarkoitus oli palata vuoden vaihteessa lastenhoitajaksi ja yrittää siinä sivussa suorittaa sosiaalialan opinnot ammattikorkeakoulussa loppuun. Toisin kävi, sillä mulle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä vuodeksi 2016 vastaavaksi lastentarhanopettajaksi ryhmään, joka avautui loppiaisen jälkeen. Vaikka ryhmä sijaitsee fyysisesti noin 4 kilometrin päässä pääpäiväkodiltamme, niin kuulumme entisen päiväkotini alaisuuteen.

Siirtyminen ei ollut mulle itsestään selvää, sillä uuteen yksikköön vaihtaminen tarkoittaisi luopumista tutusta työyhteisöstä ja tiimistä, lapsista ja kaikesta. Vastapainona saisin uudet tilat, mahdollisuuden vaikuttaa kaluste- ja leluhankintoihin sekä muihin tarvikkeisiin, uudet tiimikaverit, uudet lapset perheineen ja paljon kaikkea muuta uutta. Lopulta päätin suostua, sillä miten monelle vielä alaa opiskelevalle tarjotaan mahdollisuutta lähteä rakentamaan uutta ryhmää ja kehittämään toimintaa puhtaalta pöydältä? Vastaavat tilaisuudet on kiven alla niin vastavalmistuneille kuin jo työelämässä olevillekin, etenkin kunnallisella puolella. Pelkäsin, että jos en nyt tartu tilaisuuteen, niin vastaavaa mahdollisuutta ei välttämättä koskaan enää tule eteeni.


Uuden ryhmän perustaminen ja toiminnan käynnistäminen ei ole ollut mitenkään kovin aurinkoinen polku. Paljon asioita on jouduttu tekemään kiireessä, tietyt asiat junnaa paikallaan byrokratian ynnä muun takia, vastoinkäymisiä on ollut enemmän kuin olin osannut edes kuvitella. Tekemisen puutetta ei tosiaan ole ollut, ennemminkin aika ei riitä tekemään kaikkea mitä pitäisi. Yleensä uuden ryhmän perustamiseen käytetään puolesta vuodesta vuoteen, me tehtiin se esimieheni kanssa muutamassa viikossa. Onneksi meillä sentään lapset on ihania ja oman työparini kanssa kommunikaatio toimii. Tsempataan toisiamme niinä päivinä, kun tekisi mieli vain painella takaisin peiton alle ja unohtaa koko muu maailma.


Kynsiä olen lakannut koko hiljaiseloni ajan, lukuunottamatta noin kolmen viikon mittaista jaksoa joulun paikkeilla ja sen jälkeen mummoni nukkuessa pois. Kynsien kuvaaminen tosin jäi, sillä mitä järkeä on kuvata kymmeniä lakkauksia varastoon, kun ei niitä kaikkia ehdi koskaan postata kuitenkaan? Siirsin juuri koneelle kamerasta läjän kuvia ja jo pelkästään niillä blogi tulee pyörimään hyvän tovin eteenpäin. En kuitenkaan halunnut niin sanotusti tehdä paluuta jollakin vanhalla lakkauksella syyskuulta, vaan jotain hieman ajankohtaisempaa. Arkistojen aarteita ehdin julkaista myöhemminkin!


Mikäs sen ajankohtaisempaa kuin uusi piCture pOlishin kevätkokoelma? Ensin ostoskoriin sujahti kolme lakkaa viidestä, mutta Spring jäi mietityttämään. Olisiko se liian vaaleanpunainen vai taittaako tarpeeksi violettiin, jotta osaisin sitä käyttää? Kävin eilen Cesarsilla noutamassa ostokseni ja samalla mallailin ja tiirailin Springiä pienen tovin. Kamelin selän katkaisi, kun Satu totesi et lakka sopii hänen mielestään mulle olematta liian vaaleanpunainen. Kilttinä tyttönä siis kannoin lakan kassalle ja avasin kukkaron nyörejä vielä vähän lisää. Ja onhan se pullokin söpö kuin mikä, kukkasia ja kaikkea! Voi siis olla, että nyt kotona komeilee 4/5 uusista lakoista odottamassa vuoroaan päästä lakattavaksi. Tai oikeastaan lakkausvuoroa odottaa enää kolme, sillä pitihän Spring saada heti kynsille! Kynsillä on kolme helppoa kerrosta lakkaa ja päällä Konadin mustalla leimattuna lehtikuviota Messy Mansionin laatasta MM57. Mutta sellaista mulle, mitäs teille?


Käyttämäni lakat: 
Trind - Nail Repair
Essie - First Base
piCture pOlish - Spring
Seche Vite

Konad - musta (leimat)

16 kommenttia:

 1. Kiva, että oot takaisin! Mietinkin tuossa just yksi päivä, että ei oo näkyny sulta uutta hetkeen. Alan suunnilleen olla blogien lukemisen kanssa itsekin ajantasalla parin kuukauden tauon jälkeen, niin alkaa tajuamaan, mitkä puuttuu matkasta :D Kauniit kynnet, Spring näyttää ihanalta. Ehkä pitäis vaan ostaa se ihan suosiolla, kun tulee jossain vaiheessa hankittua kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskalla edes ajatella miten jäljessä oon blogien lukemisessa... :D Spring oli kyl mukava tapaus, kannattaa hankkia. Mä en vieläkään oo 100%:sen varma onko se vaan mun väri eli pidänkö vai laitanko kiertoon.

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin
  Nätit kynnet

  VastaaPoista
 3. Kivoja uutisia ja kovasti tsemppiä uuteen:) Spring on ihana, mäkin lakkasin sillä heti ekana neljästä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, elättelen toiveita et töissä saisin asiat muutaman viikon sisällä ees jotenkin hallintaan ja siten arki helpottais hieman :) Spring kyllä lunasti odotukset ja on kaunis, en vaa osaa päättää onko se kuitenkaan ihan täysin mun väri...

   Poista
 4. Oma blogi on siitä kiva että postata saa siihen tahtiin mikä milloinkin luonnistuu ja tuntuu hyvältä. Se on tietty kurja, jos haluaisi mutta ei ehdi bloggailla, mutta onneksi vanhat seuraajat aina löytää paikalle. :)

  Ihana lakkaus! Mä oon tuota Springiä nyt alkanut myös harkitsemaan. Uusi PP-kokoelma vaikuttaa kivalta, mutta ei saanut mussa kuitenkaan yhtä suurta hurmosta aikaiseksi kun aiempi julkaisunsa puolisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Pitää toivoa, että hiljalleen löytyis sitä aikaakin ees joskus :) Mulle jostain syystä tuntuu kaikki PP:n kokoelmat kolahtavan ja yleensä jääkin hankkimatta vaan 1-2...

   Poista
 5. on sulla kyllä ollut kädet täynnä töitä! Tsemppiä tähän alun hankalaan vaiheeseen, toivottavasti asiat alkaa pian rullata omalla painollaan enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kädet on täynnä töitä vielä hyvän tovin jatkossaki :D Kiitos! Elättelen toiveita, että muutaman viikon päästä töissä alkais olla hommat ees suunnilleen hanskassa ja aikataulussa.

   Poista
 6. Ihana lakka :) sopii hyvin leimat sen kanssa! Tervetuloa takaisin :)

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa takas :) Hirmu kaunis lakkaus!

  VastaaPoista
 8. Todella ihana lakkaus! Spring on niin hieno!

  VastaaPoista